Follow    

          04 Maj 2009, 02:57

     Heaven's On Fire



Snörvel.Host.Stonk!
Min helg har inte varit en dans på rosor, snorat sönder näsan så blodet forsat, hostat så rösten gått sin väg och numera låter som en sönderknarkad stämma, natten var olidlig med 39 graders feber. Jag är sällan sjuk, då handlar det om flera år mellan varje gång. Sist var det fem år sedan och då var jag riktigt sjuk, låg i maginfluensa och lunginflammation samtidigt, var inte kry på en månad. Jag är jäkligt glad att jag har så pass bra immunförsvar, blir jag sjuk så blir jag det rejält men tiderna mellan är långa och det är sällan en sjuk person smittar av sig på mig trots en nära kontakt. Det som gör mig så förbannad är att detta inte var självförvållat, inte heller något som nödvändigtvis skulle ha hänt, det är mer konsekvensen efter andras usla beteende.

Valborg var riktigt trevligt till en början.
Högg in på en lax-räkmacka med mormor, delade en flaska vin och smutta på varsin drink. På kvällen avnjöt jag årets första grillning, fläskfile med pommes, chaminjoner, vitlökssmör och beasås, till det cola samt mera vin - mums. 

Hade väll inga större förväntingar när vi mätta och belåtna satte oss i bilen mot bruket, inget höjdarställe. Men jag var nog lika glad som brorsorna när den sprakande elden efter en kort stund förlorade sin uppmärksamhet till ett dunder av fyrverkeri jag aldrig förr skådat, det var inte pang från och till som på nyår, utan en noga planerad show där allt smällde av till punkt och pricka.

Sist men inte minst vart det hemgång, jag hakade på, drack lite mera, kollade på dagissnuten och lira musik. Mamma ville ha mig kvar över natten, dock valde jag nattbussen hem, enda sedan barnsben till minne av mina föräldrars skilsmässa har jag en sådan obekväm känsla till att fara och flyga mellan, jag vill ha mitt egna standardplace där jag känner mig trygg och hemma.

Givetvis glömde jag bort alla småfjoritsar som tagit tillfället i akt att denna dag supa sig redlösa, halvvägs var allt lugnt till dess att hundra dyngraka småungar skulle på. En busschaffis bytte pass med den dåvarande och sen var helvetet lös! Ni kan ju bara tänka er reaktionen mellan den plikttrogna busschaffisen med anställning sedan -70 talet och packade ungdomar som vill vara något utöver det vanliga med X antal promille i blodet. Det slutade med att en snubbe slank förbi, chaffisen vägrade köra och släppa på alla andra som skulle med. Det var demostration utanför, tjejer som ville leka psykolog och grabbar som ville visa sig odödliga. Chaffisen blev tillslut knuffad och hånad, en annan koppla av brandsläkaren och gasa ner hela bussen till ett syrefattigt hav som resuterade i ett obehag för luftrören. Fyra väktare och en polisbil stormade stället, alla fick kliva av, en av killarna blev så agressiv att han fick armar bundna bakom ryggen i liggläge med två fullvuxna män ståendes på hans aktiva ben som med all kraft försökte ta sig loss. En ersättningsbuss kom och alla pressade sig på, endast dom omyndiga småbarnen som ställt till det kom på, själv fick jag inte plats och blev kvar ytterligare med några andra skötsamma personer som åkt med långt innan vandaliseringen. Nej, vi fick snällt stå och vänta i 1 ½ timmer på ny buss, jag var hemma vi 05.00 på lördagmorgon, vaknade kanonförkyld och nu har jag missbrukat vitaminer i hopp om att bli frisk till morgondagen då min mormor fyller 76 år, massor med gäster och med mig som ansvarig kring organisationen då min mormor inte kan det själv.

...Tyvärr är det oftast oskyldiga som får bära konsekvenser för andras snesprång.



3 KOMMENTARER
Postat av: nadia

Re: Jorå, så är det! för fåglar (speciellt svanar) blir bara kära en gång i livet. :(



Jasså, men det var tur det! :)

2009-05-04 @ 04:38:03
URL: http://zoegaz.blogg.se/
Postat av: Carolin

Men usch, vad jag hatar såna där småglin som ska försöra. Valborg är ju för dom en dag då man bara ska supa sig råpackad :/

Själv var jag helt nykter denna valborg, inte en endaste droppe alkohol, den första på länge vad jag kan minnas. Jag har alltid fått i mitt ett och annat glas av något annars ^^

Däremot har jag nog aldrig supit ordentligt på en valborg, hmm.. (:

2009-05-06 @ 20:24:03
URL: http://carowlin.blogg.se/
Postat av: [NINIOLA] - en fotoblogg

hej! jätte fin blogg :)

Jag har en liten fråga, du kanske inte kan berätta men hur gör du för att dela upp menyn i olika delar om du fattar vad jag menar ? :D



tacksam för svar!<3

2009-05-10 @ 16:02:57
URL: http://niniola.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: