Follow    

          11 Juni 2010, 22:12

     Blogg.se publicerar recension SATC 2


Mitt inlägg på blogg.se startsida. Att hamna där för andra gången gör mig väldigt stolt och glad.


Tydligen är det mina filmrecensioner som blivit extra uppmärksammade.
Inlägget som berör den andra filmen om tjejerna i Sex and the city har fått både ris och ros av besökarna.

Dock vill jag påpeka att det kanske blivit lite missförstånd.
Några uttrycker att ett par karaktärer ur en film inte kan få någon att förstå vem man är som person. Det är inte heller det jag syftade på. Alla människor är olika och att veta hur varje individ fungerar kan inte vita duken framhäva, om enns den näststående då det alltid finns något att lära om varandra.

I det stor hela är recensionen riktad till filmens handling. När jag nämner det manliga könet vill jag endast bryta isen. Varför ska så mycket hamna i kategorier, manligt vs kvinnligt. Jag anser att fler killar med all säkerhet skulle kunna uppskatta en tjejigare film precis som tjejer kan gilla det mer grabbiga. Att "alla" killar bör ser SATC vet jag inte om jag skrev, men det utesluter inte att fler gjorde det. 

När jag ser till karaktärerna i SATC, är det många drag som är plockat ur det verkliga. En del känner mer för en av tjejerna, medans många känner igen vissa delar. När jag väljer att beskriva filmen som en relationkarta till kvinnan är det inte sett som en 100% korrekt bild av den kvinnliga rollen. Många har målat upp en speciell bild av hur en man och kvinna ska vara. Att jag nämner den kvinnliga rollen, är just för att detta må vara en film med kvinnlig målgrupp.

Det som är så roligt med dom här karaktärerna är att det krossar den självklara bilden av kvinnan som gift hemmafru med tre ungar hängandes på armen. Här blandas olika personligheter där några föredrar singellivet och andra söker real love. Några av tjejerna ser barn som en självklarthet, andra väljer bort dem helt. Hela filmen är som en blandning av hur olika tjejer kan vara. Karriärer, förhållanden och familjeliv prioriteras helt olika. Det som skapar denna gemenskap karaktärerna mellan, är att alla söker sitt sätt att leva. Det finns ingen stereotyp som säger att såhär ska det vara. Jag tror att Samantha är en karaktär som sticker i mångas ögon. Att män ligger runt är fullt naturligt men om en kvinna gör det blir hon direkt klassad som billig. Alla är olika och det framhävs ganska tydligt i både serie och film. Oavsett hur man sedan väljer att leva sitt liv så tror jag att många drömmer om den rätte, en viss typ av kille som inte alltid är på det sätt vi förväntat oss. I SATC framhäver karaktärerna på flera sätt hur många kan känna och tänka i flera frågor, även om det inte gäller alla.

Sen får man inte glömma att se skillnad på det som är mer humoristiskt.
5 KOMMENTARER
Postat av: Tess

Svar: Ok, bra att du förklarar det :-) Är så svårt att förstå allt som folk skriver för tolkning kan bli ganska fritt ibland. Visst är det trist att filmer blir väldigt könsinriktade...önskar att det inte var så. Filmen visar även en väldigt stereotyp version av homosexuella. Inte konstigt att många tror att "alla homosexuella är fjollor" när det är så det framhålls på tv och i film :-S

2010-06-11 @ 23:24:18
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: L♥

SV: Faktiskt så gjorde jag ett misstag för jag

skrev kommentaren utan att läsa och precis när jag skickade kommentaren så läste jag efteråt (dumt nog)

Så nu vet jag vad du tycker om den, förlåt !

2010-06-12 @ 10:02:26
URL: http://quiza.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

det finns ju en anledning till att de gjort 4 olika karaktärer..dels för att man ska kunna indentifiera sig mer med en av dom..eller känna att alla fyra utgör en "totalhet" sen att de är lite "stereotyper" tja..det är ju en serie klart som sjutton att mann är mer komplex i verkliga livet.

Men jag liksom du har drag av allihopa =)

2010-06-12 @ 11:24:39
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Lineen

allid bra att förklara sig, alla hänger inte riktigt med i humor.. tyvärr hehe.

2010-06-12 @ 11:32:38
URL: http://mybarehands.blogg.se/
Postat av: ♥Sophies Drawings♥

nej det går inte o jämföra eftersom det är två helt olika "tecknar-sätt" Men tack så mkt :)

2010-06-12 @ 13:00:48
URL: http://sophiesdrawings.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: