Follow    

          22 September 2010, 02:06

     Älska Webbtv!


Tvnördarnas största nörd, det måste vad jag. Visst kommer det perioder när tablån allt mer liknar en öken och visst tycks Sverige vara mästare på att kopiera program från utländerna, men jag älskar't hur som helst! Numera måste jag dagligen checka tvplaneten för att inte gå miste om något. Det är så sjukt många bra program så jag kan knappt hålla räkningen. Vem säger sedan att jag hinner se allt eller att alla program matchar varandra i tiden? Jo, för det man missar finns oftast på webben för respektive kanal "tack gud".

Idag började ytterligare en ny serie på svt1 :)
En serie som heter "Elvis i glada Hudik" och nu har jag åter spelat sönder Elvis låt "In the ghetto". Jag har länge vetat att denna serie skulle bli till och nu äntligen. Det handlar om ett gäng utvecklingsstörda som teaterläraren Pär Johansson tog sig ann. Jag bokstavligen avgudar Pär, vilken eldsjäl. Denna man kämpade för något som ingen annan vågade tro på. När Pär ville starta denna typ av teatergrupp så backade hans kollegor, föräldrarna till de utvecklingstörda satte sig längst bak av rädsla vid första framträdandet och större delen av alla biljetter fick skänkas bort. Det var fördomar utan dess like och endå kämpade Pär och ville tro på detta, det hela blev en succe.

För femton år sedan, satt arbetsterapeuter och lärde ut kunskapen i knyta skorna.
Idag är Glada Hudik teatern i rampljuset och har 70 medlemmar. Vem har missat Toralf och Teresia i Elvis? Vem känner inte till Mats Melonen Melin som ICA-Jerry? Resan startade i Hudiksvall och nu fortsätter den mot New York!

Jag blir så rörd av att se detta varje gång, jag ler brett för mig själv med tårar i ögonen.
Detta står för att kämpa och där inget är omöjligt. Det är väll den tanken jag själv försöker bära med mig mest hela tiden. Det jag tycker är så skönt med dessa människor är att se hur självförtroendet växer, att det faktiskt lyckas och har någon som tror på dem. Det som skiljer stort mellan en utvecklingsstörd och en frisk människa är att de vågar vara sig själva på ett helt annat sätt. De säger säger sanningen rätt ut och bjuder på sig själva, de får mig alltid att skratta vilket inte hör till det vanliga. Hur skön var inte ICA-Jerry när han tvekade inför intrevjun med Agenda, när det krockade med hans fikastund. Eller när han dissade Expressen i telefon, för det störde när han stekte plättar. Haha, Pär tyckte själv att det var riktigt roligt :)Svenska New York fruar - Blivit lite för mycket av det goda. Norska, Danska och svenska från New York till Hollywood. Dock finns det en slags nyfikenhet i hur det rikare lever.
Biggest loser Sverige - Känner att det alltid finns någon typ av inspiration att hämta från dessa hälsoprogram.
Ullared - Vad är det för roligt med ett varuhus kan tänkas? Jo där samlas en hel hög med sköna lirare :)
Lite sällskap - Ett annorlunda dejtingprogram som åter bjuder på en del knasigheter.
Idol 2010 - Lite uttjatat, men svårt att inte gilla. Älskar man musik, så gör man.
Elvis i glada Hudik - Behöver knappast en närmare förklaring, läs ovan!
Efterlyst - Gammal goding som jag följt i galet många år, alltid intressant att se vad som händer där ute och sedan har jag ett intresse för det kriminella, människors problematik och psyke.
Berg flyttar in - Alltid kul att komma människor in på livet, så länge det är något av intresse :)
Skånefruar - Hollywood har intagit Sverige, klart man måste kika vad det är för några?
Kungarna av Tylösand - Ja, vad säger man? Kanske lite för mycket white trash. Visst jag har också mina behov och klart jag super ner mig ibland. Men att livet tycks gå ut på att konstant vara full, bråka och ligga till sig könssjukdomar, säger mig att något kanske gått lite för långt. Men jag tittar och jag skrattar så tårarna sprutar, hur många gånger har jag inte sagt att man skrattar åt en apa på cirkus? Sjukaste grejerna och grymt roligt. Jockiboi är den som sätter kvaliteten på programet, hur crazy kan man bli? Ja, jag skrattar helt sjukt mycket åt den snubben, han är kul :)
Väkommen hem - Inredning kan vara riktigt kul, särskilt när man överaskar någon med ett hjärta av guld.
Kniven mot strupen -  Matlagning är också rätt kul, desto roligare när man har ett proffs i närheten som ska styra upp ett gäng nötter.
Här är ditt liv - Kanske något din gamla mormor kollar på, men jag gillar't! Lite som Berg flyttar in fast i studio. Man kommen nära ett gäng sköna människor, ja så länge det är någon av intresse vill säga. Snälla gör ett program om Ulf Lundell!!!?
Ensam mamma söker - Även om dejtingprogram inte må vara något nytt, så finns det en charm med kärleken. Även om man vet att det i slutänden kommer spricka som för så många innan, så är det alltid roligt att se vilka de väljer. När kärleken sprudlar kan jag inte låta bli att drömma mig bort och le lite.

Tvnarkoman, javisst! Då har det säkert fallit bort, trillat dit och glömts ett par stycken också. För att inte glömma alla småprogram, nostalgiska tripper och filmer som sänds mellan varven.5 KOMMENTARER
Postat av: josefin gard blom

det är samma här jag är också trött somna nästan på svenska lektionen x)

2010-09-22 @ 15:02:19
URL: http://joooi.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

mmm love tv!

2010-09-23 @ 09:06:33
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Linnea Haver

fin blogg

2010-09-24 @ 10:55:03
URL: http://linneahaver.se
Postat av: emmelist

händer i helgen då?

2010-09-24 @ 16:42:39
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: emmelist

blogawards imorgon så nu äre liite fest ikväll ;)

2010-09-24 @ 17:33:05
URL: http://emmelist.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: