Follow      

          25 Augusti 2008, 17:45

     Nintendo Wii
Jag känner mig på ett himla bra humör idag, kanske för att jag nu enklare kan blogga. Jag har funnit filer i min dator som legat långt från min vetskap på hela 7 gig! Dom åkte i sopan på en gång, samt att jag funnit nya lösningar att lagra bilder/musik på, så utrymmet hålls nere. Även blockat pop-up fönster och liknande som i stort attackerat mig. Nu har jag ett msn-virus på min dator som är svårdödat, det förökar sig i masstal och flera olika varianter, men jag hoppas att det går bort med tiden och att min dator ska fungera fram tills jag införskaffar en maffigare variant.

Jag har lärt mig en ny sak eller snarare sett allvaret i ämnet datorer, det är inget man bara använder utan också något man måste lägga ner sin själ i och sköta om " det är endå något som lever ", som måste städas, rensas i, virussöka ofta och verkligen sköta om sin dator.

Nu till ämnet, igår var jag barnvakt eller snarare gjorde mina bröder sällskap.
Mamma med sambo var på 60 års fest under hela dagen, det var någon jättevilla på Lidingö med 100 personer och stor buffe.

Under tiden sällskapa jag Joakim och Johannes, fy fan vad rolig vi hade! Brorsorna hade skaffat Nintendo Wii och det måste vara det roligaste jag gjort på länge, x-box och playstation - släng er i väggen! Här snackar vi om konsoller som inte väger ett dugg, lätta som fjädrar. Det bästa av allt måste nog vara att alla konsoller är trådlösa och nu talar vi om att sitta i sköna positioner, ingen om snubblar och förstör på meter av sladdar och en större inlevelse. Ratten som ligger underst på översta bilden har man till Mario Cart, man kör bil med en enda ratt i händerna, as coolt! Sen är dom översta fjärrkontroll- liknande konsollerna till för att styra överiga föremål, hur sköna som helst att hålla i, lätt att styra med och som sagt helt trödlöst.

Jag är Master på Nintendo Wii just nu och jag bara älskar prylarna! Brorsorna satt med öppna munnar och sa - wow efter varje mission jag klarade och varje bana jag lyckades öppna. Jag hade aldrig sett skiten förän igår och efter en timme är ju hur grym som helst, jag sa till mamma - jag ska nog fytta hem igen, tänk du får barnvakt dygnet runt eftersom vi kan lira all the time. Då skratta hon bara och sa - men det är väll skönt att bo själv också, du kan ju komma hit hur mycket du vill och det lär jag väll göra efter den här upptäckten.

          23 Augusti 2008, 12:47

     Dust it


Nu kommer äntligen min recension om OSIS Dust It, produkten har typ missbrukats och som alla andra säger är det här en superprodukt - det finns mirakel!

Jag beställde från en hemsida som heter Beresso .
Dumt nog la jag märke till företagsadressen efter 1 veckas väntan, levarensen gick redan dagen efter, men dröjde pga posten. Som sagt, adressen var i mina hemtrakter, dock gjorde det mig inget eftersom erbjudandet var hur bra som helst - 3 st för 299 ! Normalt kostar en burk med 10 gram puder cirka 150-180 kr, cirka! Det är ganska mycket pengar för en liten burk, enligt mig är det helt klart värt det med resultatet i baktanken och det räcker faktiskt i en månad för mig med långt hår och svårt produktmissbruk i jakten på det perfekta fluffet.

Produkten är ett lätt puder som ska masseras in i hårbotten med fingertopparna....

Det underbara med Dust it:
+ Ger den ultimata volymen.
+ Ger snabbt resultat.
+ Volymen håller länge.
+ Går lätt att återställa frillan vid påfrestningar, bara att gnugga lite extra enligt önskan.
+ Trots pris och mängd, är produkten värt vareviga krona, resultatet kunde inte bli bättre.

Inget är perfekt, inte heller Dust it:
- Dyrt
- Liten mängd
- Måste schampooneras ordentligt, annars sitter det kvar och gör håret tungt och fett vid nästa omgång.
- Måste användas försiktigt, för mycket puder kan orsaka fett hår. Pudret ska vara i direkt kontakt med hårbotten, inte ovanpå hårstråna, det ger bara ett tungt och fettigt hår istället.


Jag har läst enligt andra bloggerskor, att man helst inte ska tuppera håret med denna produkt och att det kan strama i håret. Dock upplever jag inget av dessa påståenden. Jag undviker tupperingen efter Dust It har applicerats och det är inget som behövs heller, stramandet existerar inte, käns inte ett dugg.

Dock är jag en tjej, en missbrukartjej som vill ha snabba och tydliga resultat, gärna väldigt synliga och där en skillnad märks. För mig käns det lite risky att bara ha Dust it i håret utan en grund, därför har jag lite hårgele i kombination med en enklare tuppering direkt efter hårtvätt, bara för att bygga en stabilare grund med mitt supertunna slickade och platta hår som normalt sätt faller tillbaka om man inte jobbar med det. Jag märkte också att fluffet blev så mkt mer extremare med den grunden och Dust it, samtidigt tycks hårgelen skydda håret mot att bli fett av Dust it. Vid andra dagen, eventuellt tredje innan nästa hårtvätt räcker det att bara ha i dust it och inget mera eftersom Dust it sitter kvar ända fram till Schampoonering.

Jag tycker att produkten är kanon, trots vissa brister är resultatet mer än väntat och det är vad som räknas för mig. Trots den grund jag lägger i håret innan, så märker jag tydliga skillnader, jag har aldrig haft så stort hår som jag har idag - jag älskar det!


          11 Augusti 2008, 18:22

     Gabrielle


Mitt första porträtt som jag får visa offentligt - tjoho.
När det gäller att publicera mänskliga foton kan det bli jäkligt knepigt många gånger, alla vill inte hänga ut sig och man kan ju inte göra annat än att acceptera det. Det som käns lite tomt dock, är just att majoriteten av mina foton i bloggen mest blir växter och föremål.

Det här fotot är taget i Humlegården på en mina närmaste vänner.
Söt som hon är ville hon mer än gärna leka lite modell en varm sommardag i juli. Personligen tycker jag att hon blev riktigt fin på bilden och sen får man ju inte glömma att jag endå lyckades rätt bra för att vara användare utav en digitalkamera.

          10 Augusti 2008, 17:24

     Det regnar i stockholm
Regnet har bara öst ner dom senaste dagarna.
Dock är jag himla glad för det, värmen har varit oslagbar i månader, det behövs lite svalka och påfyllning för det liv som ska gro.

Jag kanske låter konstig, men jag gillar faktiskt regn av vissa orsaker, ja så länge man får behålla sin look i fred och slipper fightas med trasiga paraplyn som spretar åt alla håll.

          09 Augusti 2008, 21:39

     Ansvaret må vara delat


Jag kom att tänka på denna artikel som jag läste i Klick under juli månad.
Många spekulerar i händelsen, vissa känner medlidande medan andra tror att allt är fejk i syfte att öka publiciteten. Själv har jag svårt att misstro en sådan story, jag menar man ljuger inte om så allvarliga saker. Dock är det ganska skojigt att man fortsätter provocera på samma nivå trots händelsen och allt medlidande, snacka om att ha taskig syn på verkligheten, många tar endå lärdom av sina motgångar och mjuknar till lite. I stort sätt är all insikt oftast genom prövningar, våran väg till lärdom och mognad, normalt sätt minskar fördomar samt onda avsikter, men tydligen inte för alla.

Nu till saken, eller själva poängen med inlägget.
Flera har inte bara talat om trovärdigheten, utan också om frågan - hur kan något sådant få hända ? Man lägger skulden på föräldrar som inte tar sitt ansvar, många tycker att man ska i stort sätt låsa in sina barn vilket för mig är icke hållbart i längden. Många tycker att man ska börja snacka åldersskillnader, ja men lever säkrare på gatorna om man är 18 än om man är 16, nej det skulle jag inte påstå. Jag skulle nästan säga att det är farligare på dagens gator än att flyga flygplan idag och där är alla utsattsa, oavsett ungdom eller klimakterie.

Nej, jag tror det handlar om helt andra ting.
Dels kunskap, kunskap är viktigare än vad man tror, det är ett vapen mitt i striden skulle man kunna säga. I det här fallet tror jag att kunskapen i att nyttja sin kropp är ett av alternativen, att lära sig lagar, regler, försvar och liknande. Andra alternativ som också spelar in är kunskapen i området, vilka platser kan jag känna mig lite lugnare på ? Vart är det mycket folk och vart är det mindre människor som kan finnas i min närhet ? Vilka vägar ska jag välja oavsett klockslag, den ljusa, den mörka, den tättbebyggda, den öppna vägen ? Ska jag gå själv i ett land där tryggheten är desto mindre eller alltid ha flera vänner med mig ? Hur ska jag hantera en tryckt situation som både käns pressad och farlig, ska jag prata på ett visst sätt och använda blicken på helt andra punkter ? Får jag ta till försvar i ett annat land, utan att det anses olagligt ? Frågorna är många, men också väldigt givande om man lär sig tekniken och i många fall lyssnar till en klok förälder som redan äventyrat dessa områden. I efterhand är det svårt att utesluta dagens våld och prövningar, det bara finns där, men på något sätt kanske vi kan tackla flera av dom bara genom kloka råd och en gnutta kunskap!

När jag läser att föräldrar har i tanke att inte alls låta sina barn vara ute, inte dricka alkohol eller göra dom handlingar som anses risky blir jag lite rädd. Det innebär inte att jag talar för det negativa, men hur fasiken skulle man kunna styra en annan individ till hundra procent enligt egen vilja ? Visst det är enns barn och är man under 18 år har fortfarande föräldern ansvaret fram till myndig ålder. Men jag tror verkligen inte att man kan förhindra allting ? Vem tog på sig rollen som gud ? Vem kan tro att alla goda avsikter relaterar i enbart positiva resultat. Jag vet själv att många under min ungdom levde strickt under hårda förhållanden, skulle vara hemma tidigt, fick inte alls göra samma saker som sina vänner och kanske var det en välmening från förälderns sida, men resultatet blev inte alls lika bra då personen själv blev väldigt utstött ur gänget, såg ofta ledsen och deppig ut. Jag hade svårt att se hur en egen och självständig individ kunde föddas ur någons järnhand, jag menar vad händer när förälderna är borta ? Hur tacklar man då motgångarna och hur ska man någonsin lära sig av misstagen om man aldrig får göra dem ?

När jag var yngre var det ofta laddat mellan mina föräldrar och mig, det var delade åsikter och ungdomsproblem, men åt andra sidan fanns där något som också var bra. Jag fick vara ute sent och trots att jag gick emot min mammas vilja flera gånger så blev det positivt i längden, jag lärde mig av mina egna misstag, jag hanterade liknande situationer på ett helt annat sätt när dom kom igen och samtidigt blev jag mer egen vad gäller att yttra egna åsikter och plocka fram den egna indivivden i mig själv. Oavsett om mina handlingar var goda eller dåliga, så fick jag vara en i mängden, jag fick vara mig själv och ta min utveckling så som den mötte mig, det är jag faktiskt jävligt tacksam för!

Det min mamma gjorde för mig, var att visa intresse, vi hade endå en öppen kommunikation om allt mellan himmel och jord, ja allt ni kan tänka er. Vi pratade på telefon, hon delade med sig av kloka råd och åsikter i hopp om att jag ska skulle lyssna till dem som några ingrediensser på vägen, bara för att underlätta resan.

Om jag får välja så har jag hellre en tjatig förälder som bryr sig, menar väl och endå ger mig ett ansvar i jakten på utveckling, än en förälder som agerar fängelsevakt och lever i tankar där allt må vara perfekt hela tiden, i längden blir konsekvenserna bara dom sämre.


          08 Augusti 2008, 21:55

     Rosor


Har ni sett vilka vackra rosor min mormor fick under veckan av en vän !
Jag gillar verkligen det rosa och gula ihop.

Flera har frågat vilken kamera jag använder, det är samma kamera som finns i höger sidospalt,  Kodak M753. Det är alltså en digitalkamera och inte en systemkamera  ;-)

          04 Augusti 2008, 23:01

     TalgoxarEn del djur är väldigt orädda av sig...
Se bara på den här lilla parveln! Det var flera stycken som flög tätt intill oss när vi satt och grillade ett gäng, ja det var faktiskt några som hoppas upp på bordet brevid, satte sig på grenen ovanför oss och flög mot våra händer som utlovade en godbit.

          04 Augusti 2008, 17:09

     StadsgårdskajenJag älskar Stockholm!
Det är så sjukt vackert på sina håll och kanter, nästan så man blir lite stolt.

Dom här bilderna är tagna från Stadsgårdskajen.
Blev dock lite förvirrad när jag sökte runt och insåg att det bara heter Stadgårdskajen - vart ligger då Värtahamnen och Mariahamnen som alla snackar om ? Haha, jag suger i Geografi, klart det blir lite förvirrat då!

          03 Augusti 2008, 16:14

     Nevvan


Haha, ni får skratta om ni vill, inga problem för mig, men det var ett gott försök i alla fall.
Det här är en bild jag gjorde för någon veckan sedan på allas vår Nevnarien, just för att det är så himla kul att rita av och dels för att det är en tjej jag verkligen imponeras utav - jag menar vem gör inte det !?

Orginalbilden finner ni här ---->  Länk