Follow      

          30 December 2008, 00:57

     Lily´s julkalender08
Wiiee, jag vann lucka 23 i Lily´s julkalender!
Bakom luckan dolde sig en vinst innehållandes Hidraclean rengöring och Hidratonic ansiktsvatten till ett värde utav nästan 400:- , sponsrat utav Bel Col.

Ibland börjar jag nästan undra om det finns någon mening i vissa samband ty det finns en mening med allt, lite lustigt att man går och vinner lucka 23 när man precis fyllde 23 vintrar för några dagar sedan.

Företaget är brasilianskt och har funnits på marknaden i 15 år. Bel Col använder medicinväxter ifrån Amazonas och ämnen framkallat genom bioteknologi. Produkterna riktar sig mot akne, pigmentstörningar och ålderstecken, varje produkt genomgår strikta kvalitetskontroller vilket innebär säkra resultat. Det unika med produkterna är att det samtidigt ska ge fukt, skydd och återbildning utav huden, detta innebär dramtiska resultat.

Jag är så himla tacksam!
Tack Linda och tack Bel Col, det är ett glädjande ögonblick när man får ha lite tur i livet. Jag är väldigt rädd om min hy och finner det intressant i att få pröva dessa produkter, innehållandes collagen, havre och alphabisabolol. Det sägs att jag redan har en fin hy i sig, vem vill inte bevara det.

          29 December 2008, 04:41

     Dille på smoothies
Jag har börjat med en ny grej som faktiskt funkar utmärkt för mig.
Personligen är jag emot olika typer av dieter eftersom jag är smart nog att förstå kroppens behov, man kan inte bara utesluta varianter ur kostcirkeln. Nej nu ska jag sluta äta proteiner eller sluta helt med fettintaget, kroppen behöver lite utav varje. Det som många har så svårt att förstå är skillnaden mellan lagom och överflöd, man måste inte missbruka eller snåla, det gäller att hitta en balans där lagom av varje är bäst.

Hela grejen bakom det här med att må- se bra ut är ganska enkelt.
Så länge man håller sig under dagsbehovet i kcal, då går man ner. Jag är inte så petig att jag måste väga grejerna, för min del har det räckt att höfta, läs på paketen, addera eller subtrahera lite snabbt så borde det gå bra. Oftast är tabellerna på förpackningarna räknade per 100g som är detsamma som 1dl och hur många deciliter man tar av respektive är inte svårt att måtta med endast synen.

Jag har kört en teori där jag har som livsvana att röra på mig ofta och ätit nyttigt i lagom mängd, för att sedan ha mina två dagar i veckan då jag unnar mig vad jag vill, det är ett måste annars kommer man misslyckas ganska snabbt. I början bytte jag ut vissa måltider med nutrilett, det går inte att bara leva på det som många tror, återigen behöver kroppen variation av vanlig föda också.

Nu till poängen!
Jag läste om en ny metod som lägger sin vikt på smoothies, frukt och grönsaksdrinkar, låter inte helt galet faktiskt för att tro på en metod för en gångs skull. Där sägs det att man ska byta ut måltider med detta och kan tappa 3 kilo i veckan. Som alla vet är frukt och grönsaker nyttigt vilket inenbär att detta alternativ är himla bra.

Hur många kilon man tappar i veckan har ingen betydelse för mig, bara det fungerar och kroppen är med på noterna. Jag gick in på närmaste matbutik och fann till min lycka färdiga fruktblandingar för just smoothies, färdighackat, förpackat i portionspåsar, viktindelat och utan tillsattser ( endast ren frukt ). Sedan köpte jag Arlas lätt vaniljyoghurt som är lite stadigare och ger ökad mättnadskänsla än vanlig mjölk, innehåller en lagom mängd fett som kroppen behöver också.

Nu har jag kört detta ett tag som jag byter ut vissa måltider med istället för nuttrilett, billigare, räcker till fler portioner och nyttigare. Smakar ljuvligt, tar bara några minuter att mixa ihop ( godare om man mixar det halvt fruset, blir isigare och godare ), nyttigt och man blir faktiskt mätt efter ett stort highball- glas. Man kan varierar frukt och grönsaker efter behov färskt, men jag föredrar dessa påsar eftersom det är håller längre fryst och är snällare för ekonomin, cirka 30 kronor för en påse med fyra portioner.

Nu har jag tappat sammanlagt 7 kilo i vikt på bara någon månad, då har jag inte bara ätit vanlig mat, bytt ut måltider, tagit mina vitaminer och rört på mig. Nej, har faktiskt unnat mig två gånger i veckan också, jag har funnit en balans som funkar och jag mår bra utav det. Har sänkt mitt höga blodtryck till normalt, håret käns friskare, piggare och naglarna går inte av på samma sätt längre.

Synd bara att jag inte funnit samma balans när det gäller min sömn, haha inget är perfekt som man brukar säga!

          28 December 2008, 00:39

     Canon EOS 400dÄntligen min!
Nu är mitt projekt införskaffat, jag är så jävla glad att jag inte vet vart man ska göra av all energi i kroppen. I början var det tänkt att köra på en äldre variant, men till min stora glädje kom jag till insikt i att pengarna täckte en både bättre och kändare modell i Canon- serien. I köpet ingick ett 18-55mm objektiv samt att jag gjorde ytterliga ett köp av 4Gb minneskort, måste skrika lite - Jiippppieeee!! Jag hade sådant flyt, snodde den sista rätt ur handen på en konsument så säljaren fick yttra sig - så snabbt kan det gå! Hade jag varit en kvart senare så hade det kunnat gå illa. Nu måste jag plugga in användarhandboken så man blir mer haj på allting, jag är numera inne på lite mer avancerade saker och med tiden ska man ju bygga på allting med respektive delar, intressen kostar.

Haha och nu till det roliga, precis när jag ska ställa mig i kö till kassan, får jag syn på ett gammalt ragg i kassan brevid och jag bad för mig själv - låt inte snubben komma till min kassa nu!? Tror ni inte att han ställer sig och börjar knappa på tangentbordet mitt framför mig, själv står jag och skrattar åt honom med en meters avstånd medans grabben i stort sätt håller på att sjunka genom marken. Numera är det tydligen skitsvårt att hälsa, man ska liksom ignorera varandra så mycket som det bara går och hade man kunnat göra sig till känna så går det inte heller eftersom större delen av det brytna umgänget ligger i någon form av idioti man helst vill fortsätta ha dolt i glömska.

Sist men inte minst vill jag bara tillägga.
Fyfan vad jag njuter av ledigheten, livet leker denna månad och man kan inte göra annat än att önska det höll i sig för alltid, det är väll just därför man ska njuta ögonblicken.

I fredags körde vi en familjemiddag, haffa oxfile för 600 kronor som vi stekte i ugnen och gjorde potatisgratäng till med två olika såser, gissa om man mår gott? Dock kände jag lite oro över det här med vikten, att julen innebär en viss förödelse av allt slit man lagt ner, men till min glädje hade jag nästan inte rubbat den vikt jag lyckats trappa ner till trots allt smaskande.

Nu är kameran min, min, min!

          26 December 2008, 03:14

     Julklappar08Det blev en härlig julafton för min del, men ack vad tiden flyr.
Julmat, socialt umgänge, nintendo wii, fikamys och drivor med julklappar. Trots det eviga tjatet om att skära ner på paketen kan jag inte känna någon snåljåp-varning, det var papper överallt och ungarna simmade ryggsim i havet av papper spottandes glammiga snören. Själv kunde jag nästan inte ta mig hem med kassarna, två pappkassar fyllda med delvis detta:

- Pengar ( Nu har jag råd med mitt projekt, samt att jag endå har lite över till annat. )
- Presentkort på H&M ( Alltid bra att ha och dryga ut ekonomi samt ha-begäret med. )
- Sju trisslotter ( Plötsligt så händer det, är det nu jag ska bli miljonär? )
- Asti Martini, Mateus Rosevin och Cava Codorniu som är ett mousserande vin ( Hörde jag fest? )
- Grönt te ( Ska tydligen vara skitbra för hälsan/ vikten. )
- En jäkla massa godis ( Nu har man på lager till sina unna-sig-dagar och slipper köpa på ett bra tag. )
- Mera strumpbyxor i olika varianter ( Går åt som smör i solsken, något mer än jag som konstant får maska? )

- Make-up remover, rakhyvel, hand- nagel kräm och ansiktskräm. Fick även Elizabeth Ardens gröna te lotion som luktar ljuvligt och bronspuder av samma märke. ( Fick Elizabeth Ardens kräm för läppar när jag fyllde och använt tidigare, riktigt bra märke. )

- En ball gummiform man kan frysa isbitar i form av hjärtan, en söt pärl- paljett julgranskula, kökshanduk, kylskåpsmagnet, fem ljus, ljushållare, tvålpump, väggklocka och en kapsylöppnar i form av en haj som man sätter på kylskåpet vilket är perfekt om man snabbt behöver knäcka en svalkande. ( Även den som redan har det mesta i hemmet, bli alltid lika glad för söta- roliga detaljer och bra att ha grejer. )

- Humor dvd, Stefans och Kristers kultfigurer Birger och Olvert ( Ett gott skratt förlänge livet? )

Jag är helnöjd!

          24 December 2008, 03:14

     Födelsedagen
Generösa familjen!
19 december fyllde jag år, tog mig fem dagar att plocka upp allting, kika på det och placera ut allt på rätt plats.

Jag var minst lika seg när jag flyttade, flyttade två gånger på ett år och sedan fick jag upp det mesta utom ett par kassar som fick stå i två år innan jag tog mig i kragen. I normala fall är jag rätt ordningsam av mig, lite av en perfektionist, men så fort det blir tråkigt eller när det gäller att passa jobbigt tider främst på morgonpasset, då blir jag segare än kola. Fast nu har jag skärpt till mig lite på senare tid, jag har nämligen lärt mig ett nytt tankesätt när det blir lite jobbigt - bättre att få det gjort så fort som möjligt, så kan man slappna av och samtidigt känna sig lite duktig på köpet.

Imorgon är det Julafton, eller det har redan pågått ett tag om man skall vara exakt.
Då strömmar det in ennu mera gåvor, många ogillar att man får allt på en gång, bättre att ha födelsedag och jul uppdelat. Själv tycker jag det är ganska charmigt eller snarare jäkligt roligt att vara decembertjej, jag är inte bortskämd, men jag må vara som ett barn när det gäller paket och överaskningar, så kul.

Som ni ser ovan började inte födelsedagen särskilt illa.
Fick pengar till en grej som jag sparar till och ska köpa i mellandagarna, hygien- vårdartiklar, julprylar, ljus samt lyktor av brorsorna, massa fint godis, mer prylar till hemmet, mysstrumpor samt strymbyxor i olika format , en stickad halsduk som pappas tjej gjort till mig och mer därtill.

          23 December 2008, 21:34

     Snö-scriptet


Ja, det var ju en del som hade problem med snö i sina bloggar.
Som jag tidigare nämnde var Elin så snäll och delade med sig utav sitt script som var så bra, dock lyckades ingen få in koderna i bloggen.

Själv fick jag hjälp utav Eric som är riktigt duktig och shysst när det gäller html-problem för min del. Det är ganska roligt att se hur disskutionen fortfarande pågår hos Nevnarien och där i stort sätt alla skriver om att ändra och ta bort koder i scriptet, vilket är fel.

Eftersom jag är så snäll och eftersom det är Julafton imorgon så delar jag med mig utav min lärdom. Det script som står hos Elin är fullt korrekt, klistras in ovanför </head> och lyder följande:

<script type="text/javascript">
Width =1000; // ange bredden på sidan som ska snöas in...
Height =2000; // ange höjden på sidan som ska snöas in...
Count =50; // antal snöflingor OBS! ange inte för stort antal!
MaxStep=3; // max steg i rörelsen
MinStep=1; // min steg i rörelsen
MaxFlake=10; // max storlek på snöflinga
MinFlake=4; // min storlek på snöflinga
PosX = new Array();
PosY = new Array();
StepX = new Array();
StepY = new Array();
StarSize=new Array();
for (i = 0; i < Count; i++) {
PosX[i] = Math.random()*Width;
PosY[i] = Math.random()*Height;
StepX[i] =MinStep+Math.random()* -MaxStep;
StepY[i] =MinStep+Math.random()* MaxStep;
StarSize[i]=MinFlake+Math.random() * MaxFlake;
document.write("<div id='Obj" + i + "' style='position:absolute; left:0px;
top:-20px; z-index:10000; visibility:hidden; color:#fff; font-weight:normal;
font-family:Verdana; font-size:"+StarSize[i]+"pt'>
·</div>");


}
function animate() {
for (i = 0; i < Count; i++) {
PosY[i] += StepY[i];
PosX[i] += StepX[i];
document.getElementById("Obj"+i).style.visibility = "visible";
if (PosY[i] > Width || PosX[i] > Height || PosX[i]<0) { // starta om från toppen
av sidan när mitten nås
PosX[i] = Math.random()*Width; ///2
PosY[i] = -20;
StepX[i] = MinStep+Math.random()* -MaxStep;
StepY[i] = MinStep+Math.random()* MaxStep;
}
document.getElementById("Obj"+i).style.top = PosY[i] + "px";
document.getElementById("Obj"+i).style.left = PosX[i] + "px";
}
setTimeout("animate()", 50);// hastighet
}
setTimeout("animate()", 1000);


</script>


Anledningen till att ingen i stort sätt lyckades, beror på ett kopieringsfel.
Det går inte att kopiera scriptet från inlägget på det vanliga sättet, inte heller när man via högerklicksskydd trycker Ctrl+C, nej svaret är nämligen det att koderna som mot allt krångel är rätt, men via automatik tappar sin funktion.

För att få snö på era bloggar går ni in på antingen Nevnariens eller min blogg. Sedan trycker ni på Arkiv högst upp i vänster hörn på skärmen och väljer Spara som, där väljer ni att spara som textfil i filformatet och lägger det på skrivbordet för det blir enklast så. Sedan öppnar ni dokumentet och där kan ni blåmarkera, högerklicka och spara precis som vanligt för att klistra in exakt samma script ovanför </head> i design, kodmallar.

Det är på precis samma sätt som innan, bara att man måste spara och kopiera från inlägget på ett helt annat sätt så inte scriptet ändrar på sig.


          20 December 2008, 04:07

     Anna 23 år, 19/12
Så mycket äldre!
Hela 23 år gammal, ni anar inte vilken åldernoja jag har! Det står antecknat i kalender och nu senast på msn, jag talar om denna mening - 23 år, dax att börja känna oro. Varför känner man så här hela tiden, jag är bara barnet sägs det, endå talas det bland bekanta om att 18-års -feelingen inte finner sig kvar vilket jag tar som " ja man e ju lite äldre ". Jag är som ett barn när det kommer till födelsedagar och högtider, älskar allt med papper och snöre, ska liksom sitta där i timmar och dra ut på tiden så länge som möjligt, alltid vara sist när det gäller att själv ge bort gåvan. Dock säger jag som Lundell - jag vill nog inte bli så mycket äldre, vars låt innehållandes samma citat spelades upp för mig på tåget som en slags påminnelse en passande dag som denna! Kan inte avgöra om det är döden/ ålderdomen som är skälet  till min noja eller om det kanske ligger något i min fruktan att växa upp, kanske bägge delar ?

Jag kan inte begripa det, tiden, det fenomen som glider ur handen likt en hal tvål, likt mörkret går förbi om nätterna, man hinner knappt uppfatta nuet innan allt är förbi. Jag minns det som igår, min barndom, mot- framgångar som passerat och nu står man här 23 år gammal med på tok för många minnen och upplevelser. Det har liksom bara gått en liten del av det liv man förväntas leva, endå har man gått igenom så mycket på så kort tid.

Skulle slängt in ett inlägg på rätta dagen.
Dock blev det allt för stressigt då jag åter suttit uppe hela natten, deckat vid 06.00 på morron för att sedan försova mig. Det var bara att hoppa upp och fixa till sig innan resan till mamma, där skulle mamma och hennes sambo samt mormor och morfar fira mig. Morbror åkte på sjukstuga och pappa med familj firar mig imorron, eventuellt något partaj med vänner men inget är bestämt ennu. Några fina sms damp in i mobilens inkorg dessutom, man märker ganska tydligt vilka som är enns riktiga vänner och vilka som är rena motsattsen.

Jag bjöd på prinsesstårta, öppnade fina paket, fick varsitt paket ifrån brorsorna också som dom själva gjort. Lägger nog in bild på grejerna sedan. Fick både bra-att-ha grejer samt pengar som jag ska ha till en väldigt stor och fin investering i mellandagarna hoppas jag, men det får ni se då vad det är.

I övrigt blev det en hel del Nintendo Wii med brorsorna, vilket är så jävla roooligt. Kikade på film, Robert Gustavsson som Bertil samt att jag övade lite foto på mamma.
 
Åkte senare hem med mormor och morfar i deras taxi, satte mig och väntade på perrongen i nästan en halvtimme. Fick lite trevligt sällskap utav några tjejer, haha det var typ värsta ungdomsgänget som invaderat station, ja helg och jullov säger väll en hel del. Plötsligt kommer det fram tre tjejer i kanske 16-års åldern och sätter sig brevid mig, plötsligt säger den ena något som jag totalt missar eftersom mp3:an var inpluggad i örat. Jag plockade snabbt ut dem och svarade - vad sa du ? Den ena tjejen brevid mig svarade igen - vad fin du är i håret!! Jag svarade lite generat - tack så mycket! Samma tjej frågar igen - är det ditt riktiga hår ? Jag svarar snabbt tillbaka - Ja det är det. Samma tjej svarar ennu en gång - ååhh får jag känna, shit vad skönt hår du har. Tjejer känn på hennes hår det är värsta fint ju. Haha, ja där satt jag med tre vilt främmande tjejer som pillade mig i håret med ungdomar, poliser och väktare i en stor klunga intill. Jag undrar var dom tänkte egentligen, själv kände jag mig lite halvlustig, minnen från skolgården i lågstadiet kom tillbaka där alla satt och pilla i mitt långa hår. Plötsligt blev man åter påmind om dagens +1, nu är jag hela 23 år gammal och jag har smått magknip över det som komma skall, jag liksom räknar hur många år det är kvar innan 30, 40 och vidare, min familj var inte heller sena på att påminna mig om detta lite retsamt. Shit jag har så mycket som jag vill hinna med och jag har ett jäkla bekymmer med deadlines på respektive uppdrag, när ska man ha hunnit klart med respektive handling och måste man verkligen ha en deadline, man kan väll hoppa fallskärm när man 78 också! Jag måste hejda mig, åldersnoja försvinn.

          07 December 2008, 02:09

     In Flames - Alias


 

Göteborgs stolthet, ja hela Svenska folkets stolthet.
Jag bokstavligen älskar det jag hör. Till en början kunde jag inte föreställa mig deras svenska gener, jag menar det är ju världsklass. Oavsett vilka låtar som levereras, kan man inte låta bli att digga med. Det jag gillar inom rocken är den där variationen av lättsamhet och tyngre partier, variationen av rensång och scream/ growl.

Nu sitter jag här och drömmer om en konsert med In Flames.
Jag har hört att det ska vara en bra liveband, jag som är kräsen med livespelningar tycker att det verkligheten har att bjuda på inte går att jämföra med den perfekta kvaliten på skivan. Dock hörde jag bandet live på youtube och öset verkar inte vara måttligt. Tänk er, In Flames och en systemkamera, vilket vackert läge.

Andra In Flames- favoriter:
Come Clarity, Take This Life, Trigger, The Quiet Place....