Follow      

          31 Juli 2008, 01:54

     SkansenTiden bara rinner iväg...
I Måndags var jag och min kära mamma på bio i Kista, vi såg Batman "The dark knight" och jag är mållös, så fucking bra film!


Igår Tisdag drog jag till Skansen med familjen.
Jag tog med mig mina brorsor till akvariet där vi såg mängder av lustiga djur i alla dess former och färger. Mina bröder höll sig väldigt lugna tills Babianera dök upp och då gick det inte att hålla sig längre då den minsta häver ur sig - usch vilka rumpor dom har och den äldsta lägger till en rad fiffiga ord om rövar och rumpor inför en drös åskådare med sina systemkameror och bökiga småbarn.


Under pausen rullade vi ut en stor filt och körde picknick.
Nybakade frallor och pannkaka med blåbärssylt och grädde, mysigt om man räknar bort brännande solstrålar i nacken, canadagäss som suktade efter maten tätt intill samt envisa getingar som tycks ha en speciell dragningskraft just till mig och i allmänhet öron.


Jag gjorde en superhäftig grej.
Mitt tankesätt har förändrats en hel del på senaste - jag vill aldrig ångra! Det mitt hjärta längtar efter blir också en ny prövning eller utmaning för mig, även om hjärtat må darra av rädsla på vägen. Vi gick en lång runda längs gräsplättar, upp för trappor, ner för backar och genom dammiga grusvägar. Visst har man klappat getter förr, många gånger, men aldrig en ÄLG !? Det låg en stor bjässe där mitt framför mig och frustade i hettan intill stängslet och där stod jag med ett leende större än tvskärmen. Försiktigt stack jag in handen, sedan armbågen och ända till axeln trängde jag in mellan gallret för att snudda vi älgens sträva öra. Oj vad jag njöt ju mer jag såg hur älgen njöt av örat som lyckades komma allt mer i mitt grepp, kliade lite bakom örat för att kort därefter se hur älgens huvud sakta men säkert sjönk mot marken. Den stora nosen som flåsade, dom små kalvarna som låg brevid, moderinstinkten för sina barn som låg helt i tillit till människan - helt underbara djur och den känslan var stor.


Även björnarna kom mig nära, där avstod jag från myset, men bakom plexiglaset tror jag att det var en ynka centimeter från det lekande björnparet som slängde sig i fram och tillbaka i vattenpölen.


Framåt kvällen gjorde jag nästa grej som kom att bli en minne för livet.
Jag såg Allsång på skansen och jag lyckades klämma mig ända fram i folkmassan för att se Anders Lundin skråla " Stockholm i mitt hjärta " under en himmel av lågt flygande luftballonger, kören, BWO med både dom senaste hitarna som Lay your love on me " vilken känsla live " samt några extranummet efter direktsändningen. Babbsan vars mamma jobbat ihop med min morfar, hon som vann musikaltävlingen på 3:an tidigare och många flera. Ja, jag tror att Alex Shulman med company var där när jag sprang på 1000.apor.se bussen som kom farandes. Det var en upplevelse att stå där, livemusik, allsångstraditionen från barnsben som nu spelade framför mig, kärleken till Stockholm som inte kunde bli mer intimare, sommarvärmen, glädjen i mig, härliga människor som skrek och bröla, familjen samt djuren i min närhet jag nyligen avnjutit en del av mitt liv med. Jag måste säga att jag är en ganska lycklig människa trots motgångar och medgångar. Nu får jag hålla utkik på reprisen och se om jag lyckas se mig själv där i överflödet av folkmassor.


          27 Juli 2008, 18:18

     Gröna Lund

Jag menar kunde det blir bättre ?
Först får man friheten att planera sina dagar lite som man vill under 2 veckor, sen är det helg och större delen av enns bekanta är extra mycket lediga samt att pengarna för den nya månaden trilla in - det är ju livsnjutningt på hög nivå och jag kan inte säga annat än att bloggen kommit lite åt sidan i dessa lägen.

I Fredags träffade jag upp min underbara vän Gabrielle alias Gabbe.
Vi tog 11.00 tåget in till Stockholm City för att strosa runt på gatorna i 30 +, hettan höll på att döda mig! Det blev en sväng ner till Hemköp där vi inhandlade nygrillade revbensspjäll, fruktsallad, mängder med vätska och andra godsaker.

Det blev en sväng till Humlegården ( Östermalm ) där vi tog en filt och hade picknick - så jävla underbart, solen, den blåa himlen " snacka om tur med vädret ", god mat, härligt umgänge, en fullspäckad dag som låg framför oss, ledigheten, pengarna som nyss kommit.... aa det finns inga ord ! Det enda som gjorde mig galen var alla getingar som jagade mig längst parken, Gabbe skrattade högt åt mig när jag kutade genom gräs och runda träd i ren panik, haha parkens andra gäster tittade också rätt roande på mig när jag gjorde mina konster.

Skulle fotat en hel del, men det blev aldrig så mycket som jag tänkt mig då planeringen blev ennu bredare under dagen så det blev stressfaktor nummer 1. Det enda jag hann fota i parken var Gabbe som hade ställt upp som modell åt min fotoportfolio, jag behöver lite mer människor då min familj är rätt sniken på den offentliga biten.

Efter picknicken blev Anna barn på nytt...
Jag har helt glömt bort hur många år det var sedan sist, på tok för länge i alla fall. Kan inte förstå hur jag inte satt min fot där både tidigare och oftare. Gabbe och jag drog till Gröna Lund - sååååå jäävvla roligt ! Haha, jag börjar helt klart bli gammal för jag kände att nerverna sviktade och illamåendet blev ett faktum, men vi åkte i stort sätt allt trots att vi var ganska stressade. Dyrt var det också 350 kronor sammanlagt för inträde och åkband, sen ska man ju käka middag på det också, pengarna rullar iväg.

Mycket bekanta såg man också, jag som trodde att man skulle vara där på Lördagarnas Sommarkrysset för att se kändisar, men så är det inte. Jag såg två killar från yngre dagar samt Karin från Äntligen hemma ( ni vet hon den ljushåriga, lockigt hår, stora glasögon, välspacklad, klipper, målar och pysslar ). Hon satt i båten framför oss...

På tal om kändisar så hade min mamma sprungt på Pontus Gårdinger när hon var på Gotland och han hade kollat lagt märke till henne - vadå avis! Killen är ju faktiskt het trots sin ålder ;-)

Sen blev det lite partaj framåt kvällen.
Det blev jag, Gabbe, hennes kille Danne, Ingela, Dabbie, Micke, Thomas och Peppe. Massa roligt folk från skoltiden och vi hade grymt roligt. Körde killarna mot tjejerna i Kubb, byggde upp en spelplan på Söderhöjden och visst fick jag ner några men jag tror alkoholen gjorde sitt, det blev liksom lite snurrigare att kasta rakt då jag endå hade druckit Cider både på Grönan och köpt med från Systemet. Ja grabbarna hånade oss lite med att kasta på andra sätt, dom ställde sig på varandras ryggar och gjorde pyramiden för att sedan göra sina kasst - haha jävla sätt alltså.

Sedan gick vi tillbaka till Ingela och Debbie där vi snackade hela gänget  ( varning för pratkvarnen Anna, vart gick det fel någonstan ? ). Micke jobbar som fritidsledare/ lekledare inom olika barngrupper så vi körde lite lekar, dels rapparkalja där man skriver en person och sätter på varandras pannor och sedan ska man gissa vem man är - det gick åt helvete kan jag tala om. I övrigt körde vi mördarleken och öde ön, det var en typ av lekar där man ska testa sin smarthet och försöka förstå hur andra tänker. Enligt Micke klarade 7-åringar att lösa det här problemen och jag var nummer tre av åtta på att finna lösningen, jag satt där lite smått och gav igen från kubben, hånade dem och sa - ja 7- åringar kan ju lösa det där, känn er inte pressade !

Ja det var en sjukt roligt dag, Danne och Gabbe körde hem mig, sen var det pang i säng där jag somnade fortare än ögonblicket.
          24 Juli 2008, 18:46

     Känner ni igen kändisen ?- Ser ni vem det är ?
Jag förväntar mig verkligen inga korrekta svar, men i alla fall. Några har endå gissat rätt, så kanske fick jag till någon likhet.

Jag kände för att teckna denna person av flera skäl.
Dels så gillar jag hennes sätt att kombinera kvinnlighet och girlpower. Dels uppskattar jag hennes välmening för andra människor som har det svårt.

Ja, sen behöver jag verkligen öva mig, jag tycker det är skoj att måla när dom rätta linjerna föds, men det är fortfarande väldigt kämpigt och osäkert på handen. Jag har enklare för att rita det jag ser framför mig än det jag tar ur min vildaste fantasi, det får jag inte riktigt grepp om och det blir nästan katastrof. Hur som helst är allt vad gäller " fatta pennan " något som kanske utvecklar så det är väl bara att köra på om man nu roas ut det.


          20 Juli 2008, 17:17

     LavendelJag har aldrig varit så mycket för Lavendellukten, alldelese för stark för min smak.
Men blommorna är faktiskt väldigt fina att se på, ennu en bild från mamma trädgård.

          18 Juli 2008, 23:41

     Klätterväxt

Ytterligare några foton från min mammas trädgård.
Jag älskar dessa växter, färgen är underbar och det är så jäkla läckert när det växer längs tegelväggen.

Det här är bara några få av dom exempel som är så fantastiskt med sommaren.
Färgklickarna, dofterna, allt liv som växer och gror i alla dess former.

Jag älskar sommaren....

          18 Juli 2008, 03:09

     I mammas trädgårdGick loss med kameran i mammas trädgård.
Jag åkte förbi hennes bostad under veckan för att se efter hem, post och växtligheter då familjen befinner sig på Gotland just nu.

Åter sitter jag och klurar på växtens namn...
Det vore ju en omöjlighet att kunna hela floran utantill, men denna hade jag faktiskt på tungan, men det käns som jag har svalt svaret. Ja jag fick höra från en gammal lärare en gång, att sväljer man så försvinner det man haft i tanken och det har hänt mig enda sedan hon sa det för sisådär 15 år sedan. Det är otroligt irriterande när man sitter på svaret och av någon märklig anledning grubblar man  sig medvetslös utan resultat.

          14 Juli 2008, 03:03

     Hacke HackspättIbland har jag som sagt tur....
Den här gången kom Hacke Hackspätt på besök, satt och pickade efter insekter på träden intill.

Givetvis slängde jag allt i min närhet och rusade likt en travhäst efter kameran.
Trots att jag fick zooma blev inte bilden särskilt suddig och trots att resultatet inte blev helt enligt planen lyckades jag justera till den.


          13 Juli 2008, 02:11

     JordgubbarJordgubbar är härligt.......
För mig är jordgubbar ett tecken på sommar, det är en nyttigare variant av njutning och faktiskt en fröjd för ögat. Jag kan bara finna fördelar med Jordgubbar och dom gör sig ju också bra på bild.

På tal om fatet.....
Fatet hittade jag inne i ett skåp, hade helt glömt bort att jag ägde något liknande och det är faran med att gömma undan saker. Ååå vad glad jag blev när det fina silvriga uppläggningsfatet valde att komma fram, det är så fint med stora fat att lägga upp frukt på, allt av enklare former. Jag kommer att tänka på den lyxiga nutiden, det kungliga 1700-talet, gamla greker och romare.

          11 Juli 2008, 02:34

     Mitt hjärtegryn

Min älskade Nikki fick agera modell under en timme.
Det var med blandad förtjusning, i ena ögonblicket skulle det charmas och i det andra var det stela blickar och små kattsuckar.

Det är med stor glädje jag får dela mina dagar med mitt hjärtegryn.
Jag älskar djur och för mig är det en stor del av livsglädjen. Under dagen har det varit lite tråkig stämning från olika håll och jag kände verkligen uppskattning över singellivet, slippa bökiga människor som styr och ställer. Samtidigt är det en jobbig känsla att aldrig få beröra, dela glädjen med någon och framför allt någon att tala med. Kissen har varit en stor del i det utrymmet, hon har alltid funnits där likt vem som helst av alla mina djur som delat mina dagar. Nikki är en sann vän och energigivande liten varelse, ja likt dom flest varelser inom djurkategorin, djur är minst sagt underbart.....

          06 Juli 2008, 21:59

     Blåa småttingarEn hel drös av denna variant täckte gräsmattan.
Jag fotade lite vita också, men dom blev tyvärr inte bra. Ganska svårt att fota när det blir så där smått. Sen får man tänka på att jag kryper runt med en modernare digitalkamera, har inte hunnit eller kunnat skaffa mig en systemkamera i dagsläget, kanske någon dag framöver.

          06 Juli 2008, 16:53

     Gula rosenknopparNär jag fotade dessa rosor var det bara knoppar, lite lätt utslagna.
Idag är det något helt annat, rosorna har blommat ut större än någonsin. Sa jag att det är riktigt vackra rosor också, mormor och morfar har alltid haft underbara växter i sin trädgård och på tal om rosorna, jag förstår att grannarna kallades deras tomt för rosenträdgården.

          02 Juli 2008, 22:34

     Hej du vackra varelseJag fotade en vacker fjäril igår.
Insekter hör inte hemma i min närvaro, men om jag inte misstar mig nu så är fjärilar en insekt och med undatag till dem så imponeras jag snarare. Tidigare sprang jag på en stor grön larv på samma ställe och den var inte alls lika underbar, kanske var det larven som bytt skepnad ? Jag kom att tänka på en text min mamma hade på sitt kylskåp en gång, vem som skrev den vet jag inte, kanske var det mamma själv. Det stod: Lyckans fjäril sätter sig på axeln för den som har tid att vänta. Det är faktiskt ganska lustigt, för igår satt lyckan där lika färgglad som växtligheten själv, vecklade ut sina stora vingar mitt framför mina ögon och satt där en bra stund innan det flög vidare. Ja, idag fann jag 500 kronor på marken och hur lustigt var inte det sammaträffandet ? Bilden är dock inte speciellt rättvis, mycket vackrare i orginalstorlek.

Igår hälsade jag på min mormor och morfar efter tisdagens alla sysslor.
Vi satt ute i solen och lyssnade på en sommarpratare som var ganska rolig faktiskt. Jag minns ej namnet på talerskan, men det talades på en givande nivå mixad med humor. Det talades om dagens stress, hur vi alla ska hinna med allt, lämna barnen på dagis, jobba, träffa vännerna, ta hand om familjen, träna, lämna ungarna på diverse aktiviteter och kanske själv utöva något av intresse. Det fattas bara att sambon frågar - ska vi knulla ? Ja då smäller man av, kanske dör i en infarkt helt enkelt. Morfar som är lite generad när det kommer till ord likt knulla brast ut i skratt och talade om att den här tjejen var faktiskt riktigt rolig.

Jag och mormor tog en promenad.
På vägen hem bjöd hon på god Avocadosallad som fick följa med oss hem till henne och avnjöts till Allsång på skansen. Till efterrätt bjöds det på blåbärspaj med vaniljsås, oj så gott man mår hos mormor och morfar.

          02 Juli 2008, 14:24

     Femhundra spänn rikare


Vilken jäkla tur man har!
Gick med små tunga steg efter ennu en jobbig dag, tröttare än någonsin. Hemma står en stor korg med tvätt och bara väntar, diskhögen ler åt mig och på golvet svävar katthår lätt fram via små vindpustar som knuffar på från mina tunga steg som svishar förbi. 

Imorgon är det sista dagen för den här veckan, sedan kan jag luta mig bakåt och njuta.
Klart den tanken ger mig lite energi när jag står här med tvätt och en morgondag som börjar åter vid 06.00 - jag vet att det bara är en dag kvar innan jag får helg, så det ska jag klara. Tog en sväng in på Ica för att handla ny hårfärg, den som inhandlades tidigare gav inte det resutalt som önskades, så i samma veva slog jag till på en ennu mörkare nyans - jag tycker det är skiitttläckert med mörkt hår. När varan var betald och benen började röra sig mot bostaden fick jag syn på något som knappast var möjligt, ja det trodde i alla fall jag och gnuggade ögonen med en snabb blinkning. Där mitt framför mig låg en vilsen 500kr - sedel och bara skrek - rädda mig, jag vill inte lägga här helt ensam. Jag menar om jag sett vem som tappat sedeln hade jag givetvis lämnat tillbaka den, men i det här fallet låg den där.

Har drömt lite om detta, så slog det in tillslut.