Follow    

          31 Juli 2008, 01:54

     SkansenTiden bara rinner iväg...
I Måndags var jag och min kära mamma på bio i Kista, vi såg Batman "The dark knight" och jag är mållös, så fucking bra film!


Igår Tisdag drog jag till Skansen med familjen.
Jag tog med mig mina brorsor till akvariet där vi såg mängder av lustiga djur i alla dess former och färger. Mina bröder höll sig väldigt lugna tills Babianera dök upp och då gick det inte att hålla sig längre då den minsta häver ur sig - usch vilka rumpor dom har och den äldsta lägger till en rad fiffiga ord om rövar och rumpor inför en drös åskådare med sina systemkameror och bökiga småbarn.


Under pausen rullade vi ut en stor filt och körde picknick.
Nybakade frallor och pannkaka med blåbärssylt och grädde, mysigt om man räknar bort brännande solstrålar i nacken, canadagäss som suktade efter maten tätt intill samt envisa getingar som tycks ha en speciell dragningskraft just till mig och i allmänhet öron.


Jag gjorde en superhäftig grej.
Mitt tankesätt har förändrats en hel del på senaste - jag vill aldrig ångra! Det mitt hjärta längtar efter blir också en ny prövning eller utmaning för mig, även om hjärtat må darra av rädsla på vägen. Vi gick en lång runda längs gräsplättar, upp för trappor, ner för backar och genom dammiga grusvägar. Visst har man klappat getter förr, många gånger, men aldrig en ÄLG !? Det låg en stor bjässe där mitt framför mig och frustade i hettan intill stängslet och där stod jag med ett leende större än tvskärmen. Försiktigt stack jag in handen, sedan armbågen och ända till axeln trängde jag in mellan gallret för att snudda vi älgens sträva öra. Oj vad jag njöt ju mer jag såg hur älgen njöt av örat som lyckades komma allt mer i mitt grepp, kliade lite bakom örat för att kort därefter se hur älgens huvud sakta men säkert sjönk mot marken. Den stora nosen som flåsade, dom små kalvarna som låg brevid, moderinstinkten för sina barn som låg helt i tillit till människan - helt underbara djur och den känslan var stor.


Även björnarna kom mig nära, där avstod jag från myset, men bakom plexiglaset tror jag att det var en ynka centimeter från det lekande björnparet som slängde sig i fram och tillbaka i vattenpölen.


Framåt kvällen gjorde jag nästa grej som kom att bli en minne för livet.
Jag såg Allsång på skansen och jag lyckades klämma mig ända fram i folkmassan för att se Anders Lundin skråla " Stockholm i mitt hjärta " under en himmel av lågt flygande luftballonger, kören, BWO med både dom senaste hitarna som Lay your love on me " vilken känsla live " samt några extranummet efter direktsändningen. Babbsan vars mamma jobbat ihop med min morfar, hon som vann musikaltävlingen på 3:an tidigare och många flera. Ja, jag tror att Alex Shulman med company var där när jag sprang på 1000.apor.se bussen som kom farandes. Det var en upplevelse att stå där, livemusik, allsångstraditionen från barnsben som nu spelade framför mig, kärleken till Stockholm som inte kunde bli mer intimare, sommarvärmen, glädjen i mig, härliga människor som skrek och bröla, familjen samt djuren i min närhet jag nyligen avnjutit en del av mitt liv med. Jag måste säga att jag är en ganska lycklig människa trots motgångar och medgångar. Nu får jag hålla utkik på reprisen och se om jag lyckas se mig själv där i överflödet av folkmassor.
10 KOMMENTARER
Postat av: Carolin

Svar: Jo, men marshmallows är ju gott, men extra gott att grilla :D

Du måste ju ändå testa (:

2008-07-31 @ 04:58:20
URL: http://carowlin.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vilka fräcka bilder du tagit. Riktigt bra!

2008-07-31 @ 11:30:14
URL: http://froggie.blogg.se/
Postat av: Rebecca

ANNA: Jaså, jag vill med åka till djurparken. Får kanske bli till helgen...

2008-07-31 @ 12:00:20
URL: http://www.bexs.se
Postat av: Sandra

Fina bilder :)

2008-07-31 @ 12:41:26
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: Anonym

http://mariapettersson.blogg.se/2008/july/tavling-5.html#commentJag skulle bli jätte tacksam och glad om du ville medverka i denna tävlingen, för gör du det hjälper du även mig i en tävling (jag lottar ut 10 biobiljetter till er som hjälpt mig),

tävlingen pågår bara idag också! :) så jag blir otroligt glad om du vill vara med :)Kram, ha en underbar dag!

2008-07-31 @ 15:14:10
Postat av: Anonym

hej,läste din komentar på Lindaslya..måste säga att allt va jävligt bra skrivet..allt de vi alla andra tänker/undrar!!/malin

2008-07-31 @ 17:04:04
URL: http://lillanmalutta.blogg.se/
Postat av: Nina

fina bilder..

ja förutom spindeln.. usch så hemsk å hårig ogillar spindlar!

2008-07-31 @ 19:34:28
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: Knutte

Jag är också sugen på att se den Batman men vill se första först :P

Vilka söta djur :D

2008-07-31 @ 20:18:54
URL: http://knutte.blogg.se/
Postat av: Tp

Kul! :)

2008-07-31 @ 20:25:16
URL: http://duckling.blogg.se/
Postat av: Cassandra

Så kul med skansen!

2008-08-08 @ 21:39:53
URL: http://cassandrahemdal.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: