Follow      

          29 Juni 2008, 23:53

     SATC- kvällenNu funkar min dator igen och jag är sååå glad för det - höhö.
Nej men jag lyckades kirra problemet, nämligen att tangentbordet hamnat ur funktion, fråga mig inte hur men jag lyckades fixa om drivrutinerna - fy fasiken vad stolt man blir över sig själv ! Troligen kommer det bli en ny dator framöver i alla fall, även fast jag köpte en för senast 1 år sedan, men det är för mycket strul med den här och mina krav är lite högre än vad denna burk kan erbjuda. Men aja, den här får duga ett tag till fram tills dess, lite till får jag hålla på mig så länge det funkar nu - hoppas.

Hur som helst, i Torsdags var det ju SATC- kvällen som jag så länge tjötat om.
Det började med en 6 timmars kurs som var mycket givande i service och bemötande - satan vad jag började snacka, jag har aldrig varit med om en glappkäft som min ? Jag lovar, jag snackade ner varenda kotte, förr var jag fööörr blyg, nu är jag fööörrr social - haha !

Under eftermiddagen plingade mobben till, det var Gabbe som uppdaterade mig inför kvällen medans jag njöt en mjukglass på Söder.
Snabbt efter kurser i bemötande och budget i Excel sprang jag snabbt över till donken för att haffa en burgare med smaskiga tillbehör. Magen fullproppad och ögonen tunga som grytlock slängde jag väskan över axeln för att åter bege mig hem, jag råkade slumra till på sängen efter tre timmars nattsömn men jag lyckades endå tvätta av mig för en ny make- up och partylockar i håret innan tåget stod inne för ennu en tur tillbaka.

På Östermalmstorg mötte jag upp Gabbe, hennes syrra och en tjej jag aldrig träffat förr.
Det blev en snabb Cosmopolitan på en uteservering mitt på Östermalm vid svampen. Vid Sturegallerian kom det hästar och från andra hållet hade Christer Lindarv gjort entre, ja Stockholm kan bjuda på det mest fantastika ska ni veta. Vi mingla lite och snacka skit vi tjejtrasor, mycket trevligt och jag älskar Stockholm i sommakvällen, ja Gabbe sa att hon aldrig skulle lämna Stockholm igen, aldrig någonsin.

Vid biograf Saga mötte vi upp tjej nummer fem, Jenny.
Där skulle årets höjdpunkt eller livet höjdpunkt ta fart, SATC- filmen ! Jag lovar, vi räknade killarna i biografen och trots att det var hundratals i salongen och människor knuffades som aldrig förr var det bara SATC- fans där bestående av det kvinnliga könet. Grabbarna var väll bara två eller tre vad jag kunde se. Ja, vad säger man ? Filmen var underbar och jag önskar att jag kunde tala lite mer fritt, men för att visa respekt för dem som ennu inte masat sig dit så håller jag truten - fyyyy fan vad bra är allt jag har att säga och visst blev jag lite överaskad kring vissa skeden och oskeden.

Kvällen fortsatte senare på det galmourösa Östermalm, ett ställe som hette Foam.
Där blev det allt från vin och drinkar, haha det snurra bra där på nattbussen hem och visst fick man sig några speciella ögonblick när kvällens "desperata" hoppa upp på bardisken och svängde rumpa i porriga kläder. Som sagt, i Stockholm kan allt hända och visst var kvällen både galen och sådär underbart härlig på samma gång.Nya klänningen från Gina till ett par Leggings

Jag vet, jag ser skitsuuurrr ut på bilder - men vet ni varför ? Jag hade en stor sol med jordens solsken rätt i nian, jag menar hur härligt är det på en skala från 1- 10 ? Bilden var mest till för att visa mina fina lockar jag gjort med locktången. Dock ser det bättre ur i verkligheten, fotot är bara på ett ungefär.
Glada efter SATC- filmen, sommaren, underbara Stockholm och några alkoholhaltiga drycker.          19 Juni 2008, 17:06

     En väldigt utslagen tulpanEn tulpan under högblomning, kanske brer den ut sina stora blad för sista gången.

Livets gång är så intressant och olika för allt levande här på jorden, se bara på denna tulpan, vilket kort liv och sättet det åldras på genom att från knopp kunna slå ut sina blad, kort därefter torkar den bort och dör. För oss människor handlar det inte om blad utan rynkig hud innan vi på något sätt möter slutet, samtidigt är våra liv oftast mycket längre än för humlan och sommarens blomster.

          18 Juni 2008, 16:50

     En väldigt givande dagNu är jag hemma från ett informationmöte i kommunikation och beteende samt ett coachmöte där vi planerade om mina mål och hur jag ska nå dem. Det är ofta man dömmer ut och är skeptiskt, men jag talade om för dem att jag tycker det här är väldigt givande och det kommer hjälpa många människor i stuide/ yrkeslivet eftersom ingen annan kan det biten särskilt bra numera och här jobbar man även me individen, inte genom att pressa och tvinga på, man lyssnar, förstår och skapar planeringar efter önskemål - mycket bra !

Det blev en litet mellanrum på 1 ½ timme så jag gick till ett Cafe på Söder som heter Söderslatte och där var det hur skönt som helst att sitta men en pajbit och ett glas cola för 60 spänn, lite får man som sagt fuska. Jag hade med mig ett ark papper som jag skissade lite på, skrev ner mina intressen samt hobbys, drog lite linjer mellan dem och tog förslag på olika typer av karriärer man kan göra inom respektive område. När jag senare träffade coachen sa hon att min skiss var skitbra och att det är ett jättebra underlag för att jobba sig framåt inom både jobb och studier. Samtidigt gjorde vi en plan över mina kunskaper och vilka kunskaper jag vill skaffa så även dom har ett underlag. Jag fick höra att jag tycks vara en klok tjej med många sunda åsikter samt fina egenskaper - haha, där kom det ennu mera komplimanger och det påminner om en rad komplimanger jag redan fått höra här. Verkligen superkul !          17 Juni 2008, 14:43

     En annan variant av AklejaIdag har det regnat och haglat stora isbollar från himlen, det var nästan på gränsen till självmord att röra sig ute med dom gigantiska skotten som for från himlen - sådant gillar vi inte !

Därför lägger jag ut en härlig sommarbild och håller tummarna att solen snart kikar fram igen, kanske passandes till Midsommar !?

Jag tror att det lilla paret i min hand är en annan form av Akleja eller vad det hette, liknelsen liggen nämligen på en annan blomma av mörkare färg jag fotade tidigare.

          15 Juni 2008, 22:02

     Det märks att jag gillar djurHär är den andra teckningen jag ritade igår, en stor passion jag har är djur och ett liv utan dem är svårt att tänka sig. För det mesta älskar jag djur i alla dess former om man bortser från den stora fobin insekter. Stora kattdjur likt tiger, lejon, panter och leoparder är djur som imponerar mig och jag ser något väldigt vackert i dom djuren likt styrka och list. Även isbjörnar och vargar bär på dom egenskaperna. Onekligen älskar jag mindre oskyldigare djur också då alla är unika på sitt sätt - jag helt enkelt älskar djur.


          15 Juni 2008, 01:45

     Kvinnan utan ansikteWoho, jag blev så ritsugen idag, började skissa lite under fotbollsmatchen som gick käpprätt åt fel halva planen om man säger så - jäkla skit !

Jag lyckades klutta ner två bilder under dagen, men börjar ladda upp den ena. Ja, det blev en kvinna utan ansikte, är det något jag suger på så är det just människor och diverse kroppsdelar likt ansikte, händer och fötter. Min fantasi må vara vildare än vinden men när det ska ner på det där blanka arket står fantasin stilla som om jag vore hjärndöd - hallå, vad fan ska jag rita för något ? När det väll drar igång slutar det alltid med svarta kryss över eller misslyckanden i form av ihopknådade pappersbollar på golvet. Är det något jag desto mera förstår mig på så är det att se det jag ska teckna, en orginalbild, ett föremål eller en verklig händelse - då brukar jag på egen hand kunna pilla dit något som i alla fall ska föreställa det jag sett.

Som vanligt blev ansiktet, händer och fötter ( som jag sa ), inte helt lyckade. Dock har jag hört att övning ger färdighet och det är väll därför jag ger mig på utmaningen " teckna människor " endå  - jag tycker det tar sig lite i alla fall.


          14 Juni 2008, 20:11

     Känner mig odödlig...
Jag kom att tänka på det här med att vara odödligt likt många människor fantiserar om och där odödligheten må vara ett faktum i filmvärlden. Personligen har jag själv drömt om att vara odödlig, dock inte så pass att livslinjen aldrig tar slut. Döden må skrämma skiten ut mig, men en dag kommer även jag möta den i samband där livslusten kanske lagt sig via ålderdomen. När jag talar om odödligheten talar jag nog om det inre, där allt steget ifrån kritiken vi kallar negativitet eller elakheter inte tar sig igenom. Att vara stark innebär att man faktiskt kan fälla en tår eller två, för känslobefriad blir aldrig den friske, men där botten is nodd kanske är ett minne blott.

Jag minns flera gånger när jag likt en försvarsmekanism ljög för mig själv - jag är stark nu. Men likt förbannat föll man ihop igen för minsta lilla skitsak. Idag kan jag med all säkerhet säga att jag är odödlig, men på ett sätt där jag ennu kan känna och gråta över en förlorad vän, men inte där idiotin gör sig närvarande. Det biter liksom inte på mig och det är en förbannat skön känsla, visst har jag nojat mig likt den nojare jag är, men med lite pepp skrattar jag bara åt det. Jag visar inte bara att jag kan pressa saft av citroner och ta lärdom utav det negativa, utan att jag också kan roas genom att ta steget framåt, livet går vidare och det det finns allt för många ögonblick där ute som jag vägrar att gå miste om. Jag tror att allt som sker har en mening, det är inte alltid det passar in i våra förväntingar, men mot slutänden fixar sig alltid allting. Det värsta med oss människor är att vi lätt låter oss såras, på mindre än en sekund tappar man kontrollen och kortare än kvickt är det någon annan som styr ner oss i botten. Du har fått ett liv, du finns av en anledning och har en roll likt alla oss andra, ta till vara på varje sekund medans du kan. Det ljuva livet är dyrbart och alldeles underbart, det som orsakar den där smärtan i brösten är oftast något utav mänskliga skapelser, oftast är det individen som lider och söker tröst i dom mest sårbara, endast för att känna sig överlägsen, sådant är det absolut inget att ta åt sig utav. Det ligger mycket i att man skapar sin omgivning, man väljer om man vill må bra, antingen så stannar man eller så går man. Jag väljer min frihet och lycka, jag vill leva den tid jag fått och glädjas av det som vill mig väl, jag tar kontrollen över det liv som bara är mitt och gör det bästa av varje situation, ingen annan har rätt att styra över mitt hjärtas vilja, den enda som får påverka det som möjligheten ger, det är jag.

Jag känner knappt igen mig själv, har aldrig känt mig så stark :D

          14 Juni 2008, 17:22

     Röda rosor
Wooohooo, jag kom på ett annat sätt att få in bilder i inläggen på. Det är fortfarande strul med att få över bilder i inläggen, men det fanns en till möjlighet som funkade lika bra det också - äntligen !

För bara någon vecka sedan stod rosenbuskarna i knopp, inte en enda blomma hade slagit ut. Nu när jag senast kollade hade stora blad vecklats ut så vackert.


          12 Juni 2008, 23:52

     En blomma i min handEnnu en blomma jag inte vet namnet på, men oj så vacker. Det är två former i en, ser nästan ut som en femuddig stjärna under dom rundade bladen. Jag undrar så vad den heter ?

Update: Enligt en läsare ska denna blomma vara kallad för Akleja, tack för svaren, det är alltid lika roliga att få svar på det man undrar över.

          12 Juni 2008, 02:05

     Kan det vara en fröboll ?Den här bilden gillas skarpt och är en av mina favoriter om man får berömma sig själv, dock är bilderna så mycket bättre i högre upplösning än den här på bloggen. Nu har jag gett upp efter frågor och letande efter blommans namn. Jag frågade mormor och morfar som äger området och borde har en bredare kunskap kring den frågan, men minnet har blivit kort. Mamma var inte heller så kunnig på den fronten, hon svarade bara - är det inte en sådan där fröboll ? Sen skrattade hon lite checkt och även jag tappade minen och började skratta, envis som jag är så söker jag på fröboll utan resultat - fanns inte enns något som hette så och det var jag ganska förberedd på. Fasiken vad störande när man söker efter något men inte finner det, kanske någon annan som känner igen blomman ?


Update: Tack kära läsare, nu har jag fått fram att Allium är det rätta svaret på frågan. Man lär sig något nytt varje dag, dock vet jag inte om minnet bli lika långvarigt.

          11 Juni 2008, 19:31

     På bänkenEn knippe vit Syren från morfars trädgård, det doftade underbart.          09 Juni 2008, 23:07

     Mörklila SyrenShit vad bloggen krånglar idag, eller idag, var likadant igår och dagarna innan - snart måste jag fixa min egen team blogg flagga så man kan heja på lite av glädje. Jag har alltid haft empati för allt arbete blogg.se lägger ner, men det är varja dag och jag har allt mer svårt för att förstå det rullande ekorrhjul utan förändringar. Jag menar något måste ju vara riktigt galet om det blir så enormt stora tekniska problem gång på gång !

Hur som haver, så får jag posta en liten bild på en annan variant Syrener, denna gång mörklila. Man vågar knappt skriva något i nuläget.

          08 Juni 2008, 21:59

     Rosa Nyponros
En rosa variant av nyponrosor,  dock verkar inte nyponen hunnit i fatt ennu. Nyponen kanske kommer senare, allt växer och dör lite olika under veckorna har jag märkt, men torkan påverkar säkert också en hel del. Nu käns det som att jag sitter i en bastu !

          06 Juni 2008, 16:48

     Rhododendro
Rhododendro i olika vinklar, även en liten humla ville göra mig sällskap.


          06 Juni 2008, 11:05

     Prästkrage
En Prästkrages fram- och baksida.          04 Juni 2008, 16:42

     Paradisäpple och Syrenträd på avstånd
Dessa skapelser växer i min mormor och morfars trädgård, en gång i tiden brukade grannarna i området kalla deras trädgård för rosenträdgården då rosorna växte lika fort och brett som ogräset själv. Idag är det inte samma omfång rosor, men det växer mer varierat, lite utav varje och lika vacker är det fortfarande.

          04 Juni 2008, 13:52

     Några sköna klipp!

Hjälp - Sissela Kyle som efterbliven stalker, bästa, skrattar så jag gråter varje gång.
Josh Blue - Amerikan med funktionshinder som bjuder på sig själv, klockrent!
Britneyfantast - Skadeglädje är den sanna glädjen som man brukar säga.
Gamal Blondinbella ironiker - Det är något speciellt med killar som försöker imitera en tjej.
Purple and brown - Lerfigurer, ganska charmiga, garanterat ett leende.
Svenskt näringsliv - Full like a kastrull med Shyffer.

Hjälp är verkligen ett av det bästa, särskilt första säsongen, många bra karakäter... XD

          03 Juni 2008, 17:13

     Någon form av Prästkragar i miniatyrVet inte vad dessa sötingar heter, men det ser precis ut som Prästkragar i miniformat.

Update: Tusenskönor heter dom visst          02 Juni 2008, 20:10

     Vit Syren


Jag brukar passera en gata som egentligen borde döpas om till Syrengatan om sommaren, där doftar det tom Syren som om luften vore pafymerad och doften aldrig ville släppa. Där växer både ljuslila, mörklila och vita varianter i flera meter längs trotoaren.          01 Juni 2008, 17:00

     Flugor njuter också sommarvärme
Jag har lite svårt för insekter, men denna lilla filur kom jag överenns med till en viss grad i alla fall, så länge han/hon höll sig på bladet. Värsta flytet, zoomar in, trixar och fixar så pang kommer flugan mitt i klicket,  ja han/ hon to m körde olika poser för mig, mycket arbetsvillig och begåvad måste jag säga.