Follow      

          31 Maj 2008, 20:15

     Nyponrosor


Fann en enorm buske nere vid Mälaren, blommade överallt - härligt !          29 Maj 2008, 16:54

     Kanadagässen har fått ungar

 När jag var ute på min Powerwalk, fick jag syn på en gåsfamilj ( Kanadagäss ). När dom valde att ta sina ben ut i det glittrande blå kom ett litet släp med små dunbollar efter. Kanadagäss är inte alltid så uppskattade då rackarfåglarna väljer att göra sina behov allt för ofta på stränderna, men man kan väll inte ogilla en sådan här söt familj.
          28 Maj 2008, 17:41

     Gullvivor

Ur gräset har det nu växt upp en hel drös med Gullvivor, både gula som röd- rostbruna.
          26 Maj 2008, 16:03

     Ljuslila Syren


Ur en blomstrande trädgård
          22 Maj 2008, 17:31

     Lila äppelblomBlommor från Paradisäpplen


          18 Maj 2008, 18:54

     Min favorit i frysdiskenPris: 
Cirka 50 kronor ( Priset varierar från butik till butik, större butiker har oftast mer pressade priser. )

Det underbara med glassen: Ja, det måste nog vara att man får sig en färd till himlen. Jag har flera gånger slängt ur mig saker som - det här är fan värt att vara fet för, men det menar jag givetvis inte !

Jag har smakat på många storslagna varianter av glass i utlandet, men ska vi förbli kvar här i vårat Sverige är nog Ben & Jerry " Cookie Dough "  det mest storslagna ni kan finna i en vanlig matbutik, om vi bortser från vissa specialare till glassbarer som finns på sinna håll ( tex Montis i Gallerian STHLM, handgjord Italienska glass - underbart ställe ).

För min del har allt vad heter snask fallit i mina ögon sen denna variant stod och huttra i frysen framför mina ögon och bara skrek - ta med mig hem. Det ångrar jag aldrig, så fort det vankas helg så vet jag direkt vad jag vill ha, inga velanden i godishörnarn något mera.

Det finns dock en negativ del: Enligt mig går endast Cookie hem, dom andra smakerna har blivit en totaldiss - men smaken är som baken och man kan ju ogilla sockerbovar också.

Kom ihåg: Jag kan inte lova er Beachen i sommar om inte fettförbrännaren står nära till hands, det sätter sig nämligen som klister runt magen om man hamnar på latsidan. Se till att köra hårda pass så njutningen kan bli mer fulländad.

          18 Maj 2008, 15:50

     Glasklara droppar
    Igår föll regnet, idag likaså. Jag tog till vara på glasklara droppars
fall som lagt sig till ro på gröna blad och doftande blommor.

Utanför min balkong växer en stor ek, just under sommarhalvåret brer dom stora grenarna ut sig för att i perioder kunna rassla med dom lätta bladen ovanför balkonräcket när vinden griper tag. Grannarna måste undrat vad jag sysslade med när tog satts och lutade mig över räcket för att sedan avfyra blixt efter blixt, lite lätt darrande på handen i oro över att tappa min värdefulla kamera tre våningar ner.

Visst är det vackert med vattendroppar, det är historia, liv och känslor på en och samma gång.
          18 Maj 2008, 02:28

     Ni går på helt fel personJag pallar inte gå in på detaljer, så lite bryr jag mig, men jag vill bara poängtera en sak. Det är nämligen så att jag har valt att driva en blogg och som skribent får man vara beredd på en hel del, dock ligger poängen på att jag inte tar åt mig ett smack av idiotin, värdelöst vetande eller kanske skulle jag kalla det meningslösa åsikter.

Alla har åsikter, goda som dåliga, men när det börjar bli rena elakheter kan man enligt mig bara fara och flyga. Det finns dom som tyvärr tar åt sig utav skitsnack, men jag är inte den typen längre, jag har nämligen några år av erfarenhet på mina axlar och dom hänger kvar - ni går på helt fel person. Jag står för alla kommentarer som trillar in här, även om åsikten må vara negativ, men så fort det börjar lukta pucko åker kommentaren i soporna och IPadressen blockas - heejddååå " vinkar ".

Nu har jag bara fått en patetiskt kommentar, där majoriteten eller procentskalan 99 % har menat väl - då är frågan, vem är det som jag bör skratta ut egentligen ? Svaret är ganska så simpelt !

Ibland har jag funderat, eller jag har funderat ganska så mycket på skaran som ligger under normalt IQ, på något sätt tycker jag synd om dem eftersom något uppriktigt har gått himla snett. Åt andra sidan så blir jag bara så piss off på människor som inte kan ta tag i sig själva eller minst be om hjälpen, istället för att ge sig på den stabila individen bara för att livet är skit, bara för att man är så jävla avis på andras framgångar, bara för att uppväxten inte varit rättvis, bara för ATT man mår bättre av att sätta sitt offer i underläge, bara för en liten stund - men se det hjälper inte, i slutänden kommer den lilla ynka skiten komma tillbaka igen och det skulle ge så mycket mera om man tog tag i sig själv eller lät någon annan göra det. Då slipper man må skit och samtidigt slipper man majoriteten sunda människor som enbart slänger ett hånskratt rakt upp i ansiktet.

Kanske skulle jag säga att det är sååååå booooooring med patetiska människor, det är väll därför jag mår så jävla bra idag för jag valde enbart den godare sidan istället för att dras mellan både gott och ont - jag har inte tid med nollor som bara siktar på elakheter, jag har bättre saker för mig och jag vet att jag är så mycket bättre än dessa udda exemplar. Jag bryr mig givetvis om människor som mår dåligt, men jag skiter i idiotpacket minst sagt.


Sen kan jag väll bara avsluta detta inlägg med att A kan sluta läsa min blogg nu, jag ser nämligen att du loggar in här flera gånger om dagen - ibland undrar jag vem det är som inte kunnat släppa taget igentligen....          13 Maj 2008, 23:26

     Äppelblommor
Nyligen hemkommen från mormor och morfar, målade klart stugan idag - finally, även om det var kul så är det skönt att slippa allt kladd på kläder och hud, det blev lite jobbigt i längden faktiskt.

Kunde inte låta bli att plocka fram kameran, det var väll inget höjdarväder, men äppelträden i trädgården blommade för fullt och det räckte för att hålla sommarkänslan vid liv - härligt med det vita och rosa ihop, härligt med sommartecken.          11 Maj 2008, 20:01

     Maxfactor facefinity compact
Tänkte resencera Maxfactors " Facefinity compact ", efter många försök har jag nog äntligen funnit en favorit som jag kört på ganska länge nu.

Pris: Ca 150 kr, ibland något mera eller något mindre

Vad tycker jag: En produkt som är bra på många sätt, täcker otroligt bra, känns naturligt utan kladd och håller hela dagen. Produkten sägs vara oljefri och skyddande för huden. Den lilla kudden som följer med är skön att jobba med, köpte en i fel färg nyligen som jag nu även använder som rouge på kindbenen med en enklare borste och det funkar även det - blev faktiskt snyggt !

Den enda nackdelen är att 10 gram inte räcker speciellt länge, normalt brukar min hålla i 1 månad - 1½, men det beror ju också på vad man anser som länge och hur ofta man använder make-up.

Övrigt: Annars en mycket bra produkt och jag är nöjd, när jag använder Maxfactor facefinity compact får jag ett bättre resultat genom att aplicera lite av Isadoras täckstift innan där huden är som värst. Samtidigt smörjer jag " alltid " in min hy både innan och efter för att unvika uttårkning.

Min hy är redan len och fin i sig, men med hjälp av Maxfactor facefinity compact käns huden knappast sämre, dock är det viktigt att man vårdar huden med fukt- vitamingivande krämer eftersom make-up i sig kan försämra hudens kvalitet. Sen får man ju inte heller glömma att tvätta huden både morgon och kväll, efter make och innan make då det hela tiden samlas ny smuts, dessutom använder jag alltid en separat handuk just för ansiktet.

          11 Maj 2008, 16:49

     Det växer så det knakar


Jag tror fasiken att det växte ett körsbärsträd mitt bland granarna, det är ju också en kombination.          09 Maj 2008, 21:12

     Fika på baldersStrålande väder denna fredag - hur kan man inte må bra när helgen står framför dörren och livet leker ute i den härliga naturen.

Tog en sväng till Sollentuna för att möta upp pappa, det var ett bra tag sedan vi sågs nu igen. Sollentuna centrum hade byggt om en jäkla massa och det var verkligen flott, nästan lite snobbvarning faktiskt. Cafe Balders hade byggt ut fiket med både dagens luncher och alkoholhaltiga drycker. Möbleringen var stilren med stora skinnfotöljer, blomsterbord, luftigt med flera moderna detaljer - riktigt bra !

Vi talade om allt från himmel och jord, väldigt trevligt faktiskt - dock önskar jag att vi hade setts oftare, men man får väll vara glad för den lilla tid som blir med tanke på att jag som barn aldrig enns fick träffa honom. Samtidigt är det ju en födel att glädjas över alla små ting, det är ju faktiskt så att man inte kan läsa framtiden och oftast kunde läget varit värre.

Vi talade faktiskt en del om idioti, framtiden och karriär. Det var när jag kom in på egen företagsamhet vi tidigare disskuterat som jag började noja mig igen - han menade på att han inte var intresserad längre av den ide han tidigare byggt på, han hade nya planer nu och med tanke på flytten till Kina han så bestämt pratat om tidigare förstod jag att det kanske var det han syftade på. I början tog jag det med en nypa salt eftersom att allt han säger inte alltid är stabilt och samtidigt kunde det ju vara några förhastade ord mitt i stressen och pressen med flickvännens flytt till Sverige som går trögt. Ja, i samma veva har han även pratat om en svårare ryggoperation som endast skett på tre personer här i Sverige. Min pappa lider av en svårare ryggsjukdom som inte är allt för vanlig här i landet och vad jag hört är han en av dom svårare fallen - nu har han fått höra om denna ovanliga operation och vill agera försökskanin, där läkaren inte kan ge garantier kring det stora ingrepp han kommer ge sig på, där ryggraden sågas av vid krökningen för att sedan ersättas med en ny rakare del av plast - kommer man åt en nerv det minsta lilla är det goodbay. 

                       
          05 Maj 2008, 14:13

     Devilbaby


Bilden är lånad utav LilyVilken härlig start på dagen, det har varit ovanligt många glädjedagar på senaste tiden och visst käns det extra bra i magen när den trista Måndagen kan få några färgklickar - jag hoppas verkligen att fortsättningen i livet kommer bli minst lika fyllt med ljusa stunder.

Tänk att jag aldrig varit den som vunnit speciellt mycket i mina dagar, som mest några hundra eller någon mindre pryl på lotteri. Jag har endast drivit den här bloggen i ynka fyra månader och redan fått flera roliga saker hemskickat på posten och gratis är gott vill jag lova om inte minst energigivande.

Idag fick jag veta att jag fått en ny vän som kallar sig Devilbaby och den lilla rackaren vill redan flytta in - jag brukar inte vara den som flyttar ihop med någon allt för snabbt numera, men jag överväger och kommer fram till att Devilbaby och jag kan bli ett perfekt team. Många brukar tvivla på magin, men jag har valt allt jag ska för en gångs skull börja tro lite mera - kanske kan mina dagar få helt nya handlingar, större handlingar och bättre. Som jag sa innan, jag är en ganska så stark person i mig själv sen innan, men jag tror att man aldrig kan bli fullärd, kanske mer ett proffs och det är väll något jag trävar efter - att bli en jäkel på motgångar, inte bara bra, utan bäst !


Käns rätt passande med en beskyddare just nu.


          04 Maj 2008, 00:18

     Melerade ögonJag har i alla tider fått höra att mina ögon är bruna och det har gjort mig lite störd, just för att dom inte är bruna utan melerade - jag blir lite irriterad när man vet hur det ligger till och sen säger motparten tvärtom " fast det är fel ".

Det enda som är brunt är färgen runt pupillen, större delen av iris är alltså grönt och avlsutas med en tjock mörkgrön linje längst ut - med andra ord är mina ögon brun-gröna "melerade", där större delen av ögat är grönt och övriga mindre partier bruna. Nu har jag t om bildbevis på det - haha.

          01 Maj 2008, 01:46

     ValborgIdag var det då Valborg, en ganska så lugn valborg för min del - visst hade det varit roligt med lite partaj, men jag har annat jag vill lägga mina pengar på just nu och samtidigt är det skönt att bara softa också. Belöningen får man imorgon när man vaknar utvilad utan baksmälla och ångest.

Tur med vädret hade jag också, fortsatte mitt projekt stugan hos mormor och morfar, målade så det skvätte färg över ansikte och armar - lite barnakänsla som växte där, klibba in sig i färg och bara njuta av penseldragen som om inget annat existerade där i min lilla värld.

Fick syn på en liten fågel som hade dött en ganska så grotesk död - stackarn. Jag känner så mycket för djur, finns inget ärligare och finare. För mig är djur lika värdigt som vilken människa som helst, även om djur må vara renare. Morfar och jag begravde den under ett träd och hällde jord över den. Sedan plockade jag några gullvivor ( heter det så ? ) som växte vilt över gräsplätten, två blommor tog jag mellan två fingrar och la lite på sniskan över den nygrävda graven.

Mormor och morfar bjöd på god mat efter slitgöran och det var ju passande en högtidsdag som denna " kanske lite överskattad dag" men alltid trevligt med sällskap och gott i magen, för våren ska ju i alla fall välkomnas - pizza blev det och glass till efterrätt, jag sa att nu behövs det inte ätas något mera på en vecka i alla fall, magen spänner och gör ont som bara den. Blir matångest imorgon istället för baksmällan, haha !

På vägen hem började det regna, ganska så mysigt men icke välkommet under dagen. För en gångs skull hade jag turen med mig att få måla och fixa ute i varma vårvädret två dagar på rak innan regnet började falla - verkligen tur.           


285286