Follow      

          30 November 2008, 20:07

     Planeter i näsan


Personligen har jag alltid haft en tveksamhet vad gäller barn.
Dels kan dom driva än till vansinne, det är en stor ekonomisk fråga och i dagens samhälle har man fullt upp med den egna försörjningen. Man känner också en rädsla att inte räcka till, en frihetssökare som mig kräver sin rätt till egen tid och se bara på dagens verklighet, vill man verkligen låta sina älskade avkommor växa upp i den här världen ? Jag tycker att livet är en enormt undebar och härlig gåva, men det är också fylld av svårhanterad smärt, onödig smärta, idioti och jävelskap. Visserligen är motgångar alltid en lärdom, en positiv egenskap likt allt annat, även om det är svårt att förstå.

Endå kan jag inte låta bli att älska dom små grynen mot alla odds.
Barn är ärliga, fulla av glädje och fyller upp varje tomrum i själen. Som äldsta barn i familjeskaran har jag alltid haft bus och jäkelskap i min närhet, något som mina älskade småbröder har bjudit på under många år. Pojkarna är så fruktansvärt ärliga och humorn ligger långt bakom deras vetskap, för jag ligger alltid med magknip i full skratt medan dom ser frågandes på mig.

Jag passade på att fråga Jocke, min äldsta bror - vad är det du har på väggen där ? Ja ni kan ju gissa själva vad det var...
Jocke svarade med ett leende och en svackande blick - eeehhh ingenting, så skrattade han.
Då kommer min yngsta broder fram, Johannes och säger - eehhmmm.....ehmmmm...... Anna v-v-v-veeet du..... J-j-j-jocke säger att det är planeter! Så tittade han tyst upp på mig med stora frågvisa ögon, själv tjöt jag av skratt så ögon tårades.

Jag älskar denna ärlighet & en sak är säker, jag har verkligen en kreativ sida i mina gener ;-)

          30 November 2008, 02:47

     New York


Hade helt glömt bort mina presentkort på Ikea.
Fann dom lite på sidan av ena hyllplanet i bokhyllan, trodde inte summan var så stor eftersom jag redan gått loss på dem tidigare och haft dem i mina ägor sedan en längre tid. Jag har liksom inte vetat vad jag ska investera i för just den summan, men jag fann diverse småpryla och saldot på presentkorten var större än väntat.

Bäst av allt var nog digitalvågen som är perfekt nu under viktnedgången och då man vill veta exakta viktskillnader, hittade även en snygg lampa till min New York- tavla som hänger i vardagsrummet ovanför tv:n.

New York- tavlan är en utav mina finaste och det ville jag markera lite extra.
Personligen gillar jag när man hänger en större variant av konst i sällskapsrummet, där man spenderar mest utav sin fria tid i hemmet. Det ska liksom synas lite extra med t. ex en snygg och mysig belysning, känner att det ger rummet ett större lugn om kvällarna.

Kan inte sluta beskåda min tavla, den är så himla fin.

          27 November 2008, 01:20

     Italienskt by Sergio Montanari


Företag:
Montis, ett unikt italienskt koncept by Sergio Montanari.
Plats: I köpcentrum Gallerian, Hamngatan 37 111 53, Stockholm. Tel 08-21 22 90 eller 0705263880
Koncept: Caffé, Spizzico, Piadine Riminese, Pizzette, Olika Smörgåsar, Foccaccia, Gelateria - Glass, Lasagne, Fruktdrinkar, Dagens Sallad m.m.

Tycka till: En plats jag återvänder till, sommartid är det glassrush och vintertid är glassen minst lika poppis om inte resten av urvalet. Menyn är supergod, unik och fräsh. Godare glass är svår att finna inom Sveriges ramar, Ben&Jerrys Cookie Dought är en av mina favoriter, men går givetvis inte att jämföra med italienska specialister inom glass och mat. Jag har själv varit i Italien och det är nästan så att Sergios glass är godare än dom fik jag besökte direkt i landet, Italien.

En trevlig miljö, trevlig personal och då jag stött på Sergio Montanari själv måste jag medge att det alltid varit ett leende och ett vänligt bemötande. 

Glassen görs på plats och är alltid av kvalitet, designas alltid snyggt bakom montern med tillhörande ingredienser i orginalskick som apelsinskivor, melonbitar, mintchocklad, kex , cocos, vaniljstång och liknande. Här kan man inte bara ringa och ta med enligt den traditionella biten, här kan du också bära med dig glassen hem vilket jag gjort flera gånger tidigare. Då har det handlat om en resa på 30-45 minuter utan problem, glassen färdas i frigolitlådor som enligt mig är en himla smart ide. Priserna varierar från överennskommet till högre, men där varje krona är värt sin beställningen - så jäkla gott!

          13 November 2008, 01:55

     Björn Axen - Volumaster


Ett av mina bästa hårproduktsköp.
Jag skulle beskriva mitt hår som typiskt skandinaviskt, tunt och fint, knappt att något biter när volym vill byggas. Saken är den, jag kan inte leva utan volym, jag bokstavligen lider och får nervsammanbrott av tunt, platt hår.

För att uppnå bästa resultat enligt egen mening:
-
I med lite hårgele direkt efter hårtvätt ( om håret verkligen är riktigt tunt och svårformat ).
- Tuppera lite lätt ovanpå huvudet ( då blir resultatet bättre enligt egen mening ).
- Spraya värmeskydd ( annars tar håret skada av värmen ).
- Dax att börja använda volumaster ( används på samma sätt som en plattång fast man klämmer åt 5 cm hår åt gången så nära hårbotten som möjligt. Skulle beskrivas som en våffeltång men inte lika extrem ).
- När håret börjat få önskad volym, kamma igenom så inte mönster från tången syns i håret.
- Som avslut, i med lite Osis Dust it ( gjort en tidigare recension på denna, ett puder som ger volym och är den andra hårprodukten som jag är mycket nöjd med utöver volymtången ). Eventuellt lite hårspray för att hålla det hela bättre.

Några sista ord.
Jag känner mig mycket nöjd med produkten, används så gott som varje dag, resultet var mer än väntat bortsett från att det inte går rekordfort. Hur länge man får arbeta med håret beror givetvis på hårkvalitet, hårlängd och hur kräsen man är, ju mer man jobbar desto mera syns det.

          09 November 2008, 22:57

     Restaurang + lite partaj - Update 2


Helgen efter hemmafesten hos Pling väntade nästa omgång.
Blev bjuden till ett födelsedagspartaj då hela 3 pers fyllde samtidigt, dels Debbie och Thomas, samt någon jag aldrig träffat förr. Det roliga var att ingen visste något mer en gästerna utöver födelsedagsbarnen! Ni skulle sett deras blickar, där kommer huvudpersonerna i dramat med sina repektive och en liten mamma på släpp, där sitter vi andra, låt säga 25 personer och ler.

Maten var suverän, lammrostbiff med potatisklyfton och rödvinssås, gick loss på nästan 200 spänn. Är man på Söders lyxkrogar så får man väll hålla med om att maten har kvalitet och är värt pengarna. Ett glas vin kosta nästan 60 spänn !?

Snackade lite och skrattade lite, släppte loss några konfettibomber över bordet så halva änden hoppa upp i luften av chock - hahaha! Yääääjjj! Som vanligt fick sig några runt bordet ett skratt åt mig, själv satt jag och skratta på muggen åt Gabbe som larva sig utanför, minns inte enns varför jag skratta åt det. Hajar inte enns varför jag alltid börjar flabba inne på toaletterna, människor är ju så jäkla roliga, alltid massa strunt man hör utanför. Då syftar jag på tidernas största humorshow på muggen, där är det alltid en stor hönsgård av idioti, där blottas den mer än någosin när man sitter i sina bås och hör på elände efter elände.

Återigen, massa gamla bekanta ansikten, var lite pinsamt när jag stötte på och kramade om en grabb som visades sig inte bara vara polare med en gammal klasspolare, samt Gabbes ex utan också ett gammalt prassel till mig - hoppas fan han inte visste något om det, för den killen har nog inte alla hemma, likt alla andra killar man hängt med. Tjejer, erkänn att killar är konstiga ? Ja det höll i alla fall polaren med mig om när det snackades om dejter hit och brytna löften dit - varför säger alltid killar att dom är på ett sätt, men visar sig vara rena motsattsen, en jävla looser med andra ord! Dom få normala man stött på är knappt kapabla att räkna på handen.

Sen blev det partyyyy!!
Stället var franskt så be mig inte säga namnet, det skulle låta som en gröt om jag enns försökte! Jag hade liksom inga förväntningar, jag har lärt mig att sådant är mycket farligt för risken att bli besviken är stor!

Stället var lugnt till en början, stod och mingla med gänget i respektive hörn och kanter, Jocke bjöd oss på maskulina rosa drinkar - hajar inte hur han bartendern enns kunde ta hans beställning på allvar ? Men tack endå, tack Jocke för 20lappen du råkade ge mig utan anledning, jag är en jäkel på att dra åt mig stålar har jag märkt.

Ja hela stället verkade liksom lost, inte bara jag och mitt sällskap. När vi skulle ner till undervåning krävde dom oss på hundra spänn per skalle då vi saknade stämpel och klockan hade gått förbi gränsen. Men jag blev fan lack asså, jag sa - hur fan skulle vi veta det när ni har insläpp på två ställen, varav där vi gick in inte alls nämnde detta ! Hon gav med sig och sa - att då vet ni det till nästa gång så slipper ni! Ja, det hade vi gjort endå, för rätt ska vara rätt, har man två olika ingångar får man väll tala om det! Jag må vara full, men jag är tillräckligt smart för att kunna stå upp för rätt och fel trots allt. Sen när vi skulle beställa in lite, glömde bartenderna ta betalt och blind verkade han också vara då han inte alls la märke till oss längre, inte fan ska hela kvällen gå bort för att vänta på en sådan trögskalle. Nej jag tog drinken och gick, tack för en gratis drink också, satt ju inte helt fel!

Nere på undervåning var det som om jag gått från en dröm till himelriket for FFS! Stormen efter lugnet kanske man skulle kalla det! Där var det inte lugnt och slappt som ovan, där var det ROCK N ROLL och massa heta rockers, var någon som stötte på mig men fråga mig inte varför han fick en fetdiss utav mig. Jävlar vad snygga pojkar, killar, grabbar, män det var där, ville aldrig ta mig loss!

Debbies syrra komförbi, haha hon visade sig känna sångaren jag träffade för några veckor sen, även Debbie visste vem han va, hon bara - va, känner du Bredäng- Ivan, chilenaren. Haha, världen är bra liten som sagt ! Inte nog med det, så sprang vi på hårtoffeln som gabbe kalla honom, mycket intressant. Även Gabbes kusin fick jag träffa nere i tunnelbanan på väg hem, han kom med ett glas bira i handen. Ja sa - jävlar får man ta med sig glaset hem! Sen drog vi till donken där jag var tvungen att gå på muggen, det ska vi inte tala om, jag satt bokstabligen direkt på keramiken mitt i allt piss som alla pundare lämnat efter sig, samt partysugna ungdomar. Dushen driekt när jag kom, partylivet är inte alltid simpelt. Hamburgare blev det också på nattbusen hem, i kön stod Gabbes kusin igen, jag sa - du igen! Vad fan gör du här, hur hann du hit före oss? Sen började dom snacka en massa, jag slet i Gabbe och sa att nu får ni fan sluta prata alltså, bussen går ju snart. Dom bara skratta åt mig, men det är ju viktiga saker, längtade ju hem till bingen, kvällen blev hård denna gång också, men jäkligt skoj!

          09 November 2008, 01:32

     Hemmafest @ Ingela - Update 1


Gamla ansikten, nya ansikten, hysteriskt roligt, trevligt och galet..
Ja, vad mer kan man säga, en lyckad kväll. Lärde känna några nya, en del blev kortare möten och några bekanta från skoltiden - som ja sa till Gabbe, förstå att det redan gått 5 år sedan vi tog studenten, vadå ångest ?

Full som en kastrull blev jag också, kände att jag behövde släppa loss till hundra procent nu när mitt liv verkligen blivit sig självt, bra, faboulus, alldeles underbart. Det tog tid att komma dit, men nu är jag här, där jag ska vara.

Singstar åkte fram och tro det eller ej, men där satt jag, Anna och gal med micken i handen - knappt jag känner igen mig själv, alltså mitt riktiga jag är livsglädje, våga vara galen, våga ta för sig och leva till hundra. Men det käns bara så fruktansvärt bra att jag äntligen kan göra det, vara mig själv utan att må dåligt över skit som inte är värt mitt lidande, krafter som suddat ut så många år av mitt liv, aldrig mera! Jag sa - nästa gång jag ser en kareokescen, då är jag där, be there eller missa något riktigt häftigt! Starta band någon ?

Å kära Gabbe då, jag sa - jag har alltid sett dig glad mest hela tiden, men aldrig denna glädje som då! Gabbe sa - men det du sa var så jäkla roligt, det bästa på hela kvällen, det bästa du någonsin sagt. Kunde liksom inte låta bli att skratta jag med, både då och nu. Jag har lärt mig att en över social sida och en kaxighet varken är en bra kombination eller bra över huvudtaget alltid, jag hade tänkt spela lite häftig sådär när jag mingla med Jocke " Jugge " och där bröt det hela ut i skratt bland alla närvarande. Hela disskutionen slutade med att jag Anna lira bollen i snacket jävligt bra för att inte alls haja vad jag snackade om, hajade inte enns vad jag gjorde, eller enns vad jag drack - aldrig varit så lost som då på mycket länge, haha, sjukt roligt, måste nästa klappa mig själv på axeln och skratta åt mig lite för där var jag riktigt rolig.

Hemfärden blev första tåget hem, klockan 06.00 på morron. Jag hade inte riktigt förstått att ett dygn hade en ände, att man liksom måste palla sig hem också. Det var inte förän Ingela stod i pyamas och sa - ni får jättegärna sova kvar här, men jag ska upp och jobba om 3 timmar, bara så att ni vet. Godnatt allihopa! Hela gänget som då ennu var kvar, fick avbrytas av mig mitt i någon form av disskution sovandes, jag sa - det är nog dax att rulla sig hem nu. Mitt i dimman var vi nog allihopa, tror faktiskt ingen minns slutet riktigt korrekt. Men jag minns att det var galet kul, underbara människor och att jag var delaktiga i att köket såg ut som ett hell efter att jag deltagit  i några lekar som " jag har aldrig " och " ryska posten " eller vad det nu heter. Vadå, det var bara lite vin på golvet sådär! Ringer man över Anna så får man hålla hårt i grejerna, haha!