Follow      

          17 Oktober 2008, 04:57

     Unplugged på Cirkus

Here we go, klockan är nu 04.37, I´m still awake....
Suttit vaken och pulat med en uppgift som skulle varit inne idag, utländska statsskick och jag valde att skriva om Chile. Det var inte det lättaste att finna information, sen har jag även under dagen löst mattetal, lyckades to m slå matteläraren i ett tal hon inte alls förstod sig på - fan det ger sig Anna! Även fått tillbaka ett prov som inte gick enligt önskan men jag ska vara glad att jag enns klarade provet då jag fick boken 3 dagar innan och pluggade dom dygnen i sträck utan att sova - aldrig varit så trött, inte på lång tid i alla fall. Jag förhandla mig i alla fall fram så gör jag bra på nästa så har jag blivit lovad ett betyg som överskrider det jag tidigare hade och därmed nått målet " att plugga upp " som jag gör med många andra ämnen också. Man känner verkligen hur sliten man blir och hur svårt det kan blir när pressen drar igång, när man även läser större delen på distans, nästan så jag börjar bli rädd för högskolan, kommer ju dö. Haha, jag satt vid datorn och knåpa på uppgiften tidigare idag också, somnade i datastolen, måste sett så sjukt kul ut men jag kan inte rå över att jag numera sover två timmar per natt.

Nu till ämnet, UNPLUGGED, cirkus!
Måste varit ett av mina stora ögonblick, ett halleluja moment. Har länge haft en stor kärlek till Ulf Lundell, nostalgi och barndomsminnen. Ni får kalla den mannen vad ni vill, men det är ta mej fan krut i gubben och texterna ska vi nog inte tala om, dom är så sjukt bra skrivna, meningsfulla, går att kännas vid och reflektera till. Klockrent är bara förnamnet och munhuggas det kan han, berätta storys om sitt rebellaktiga liv likaså. Nej han är långt ifrån ett gudabarn, men härskaren må han dock vara själv på scen, finner inte ord för hans ordval, ordlekar, gåtor, en mening som berör, så sorgligt och så fruktansvärt underbart.

Min kära mamma var med, vi käkade underbar Kinamat på Kejsaren här i Stockholm - mums! Sedan drog vi till Cirkus och skåla ett glas vin/cider i något jag måste kalla kändisvimmel - mycket flott! Sen, pang, boom och stjänfall så stod han där på scen från ingenstans, rad 6, blicken mötte min och jag var i himmelriket. Mamma sa - att det här måste vi göra om, jag skiter i om det blir i Norrköping nästa gång. Förstå alla konserter hon sprang på under kära 80- talet, Lundell, Thåström - aaoouch jag ryser !

Nu blev det ett suddigare foto i detta inlägg, jag är generös med foton men mina Lundell bilder har ett stort värde för mig och jäklar vilka bra bilder jag fick, satt ju för fasiken längst fram. Jag är den enda som sitter just med dom foton jag tog och på något sätt vill jag vara lite ego och behålla majoriteten för mig själv, inte heller alla som hade lika bra platser som oss och hade den möjligheten. Ska förstora och rama in en av dom bästa och hänga ovanför min säng, kommer blir så jäkla bra... Sen klistar jag in biljetten, givetvis har jag sparat den, skulle inte suttit fel med lite souvinirer också, likt munspelet han kasta ut i folkmassan åt helt fel håll, eller plekrummet som studsa mot mammas axel och föll i handen på mannen bakom - fy fan vad arg jag var, så nära! Om jag bara hade varit lite snabbare.

          16 Oktober 2008, 02:41

     Mamma Mia

Blev en mysig biokväll laddat med nostalgi...
Var över till mormor och morfar idag röjde upp bland deras bråte i garaget så nu strålar det, nästan så jag måste berömma mig själv. Käkade lite middag och sen drog jag och mormor på bio, vi var själva i hela biosalongen, kändes lite lustigt men var bra i sig då jag kunde berätta lite om filmen då mormor inte ser så bra. Bokade biljetter, handla lite snask och sen en färd genom gamla goa tider, en tid långt innan jag fanns men endå hann uppleva på barnsben genom föräldrar.

Mormor var så glad, glad att få komma ut, glad att få den uppmärksamheten jag gav henne genom mitt engagemang att berätta det hon hade svårt att uppfatta om filmen. Musiken var dock enklare för henne, hon stampade till musiken i golvet och sjöng med - haha, ja vi var ju själva, så what ever...


När mörkret hade lagt sig klev vi ut i det kyliga höstvädret från våran vistelse i biosalongen och thank you for the music spelades bakom våra ryggar, löv, duggregn och bitande kall luft som trängde in genom jackan, nästa så man längta tillbaka till salongvärmen, men värme fick vi upp på annat sätt genom att gå armkrok under paraplyt, sjungandes på abbalåtar en kall onsdagkväll då hösten gjort sig till känna... åå vad trevligt vi hade det. Gjorde mormor sällskap hela vägen hem, ville hålla ett öga på henne så ingen ful gubbe börja bråka med henne och det var mycket uppskattat.

I början trodde jag att filmen skulle vara dålig, ni vet musikaktigt, då kan man ju likväl gå på konsert istället för att se en film som icke ter sig som en film. Men ack så fel jag hade, Mamma Mia var faktiskt riktigt bra och jag sa till mormor - vad har du gjort med mig när jag snabbt avbröt mig själv i hög hals med abba på tungan. Herregud jag är en rocktjej ända in i själen och nu har jag blitt en - honey honey, how you thrill me! Jag måste erkänna att musik för mig är ganska varierat, rock är basen, likt grädde i prinsesstårtan, men likt den sucker jag är för musik så öppnar jag likväl mitt hjärta för nya varianter - music is the shit! I övrigt var det kul att man lyckats fånga en hel handling och klippt ihop varje del med en passande sång, nästan så man trodde att Abba skrev låtarna medvetet som en saga och filmen var lång ifrån musikal, den hade handling, en bra sådan. Jag kom att tänka på svensk musik, svensk skådis " stellan skarsgård ", vi svenskar är rätt usla när det gäller storhet inom kändisvärlden och skapandet, men det lutar åt att jag tar tillbaka det och faktiskt kommer på flera guldkorn, en hel del faktiskt.