Follow    

          07 April 2009, 03:22

     Dead woman walkingMan ska aldrig ta något för givet!
Jag tänkte 12 000 steg "simpelt", jag menar, det gick ju hur fort som helst att kirra hundra så några tusen till borde vara en enkel match. Som vanligt stack tankarna iväg lite väl för långt, det kändes minst sagt som en evighetsväg, som om jag vandrade mitt ute i öken utan slut under solens hetta. Det var kanonväder ute och jag riktigt sken upp som solen ovanför mig när jag såg hur allt börjat vakna till liv, djuren, växterna och glada människor på promenad. Något som gjorde mig riktigt glad var årets första tussilagos och vilket drömläge jag hamnade i när jag vandrade i rask takt längs mälaren som är så fantastiskt vackert, särskilt under vår/sommar. Helt plötsligt var jag som omsluten i en sagovärld av glittrande vatten, växtligheter som dansade med vinden så skön mot kind, vyerna långt där borta, fåglarna som doppa sina långa ben och trampade sig fram på kluckande vågor och DÄR mitt framför mig kommer tre stora svanar på meters avstånd. Jag tänkte - jävlar att jag inte hade systemkameran med mig, det hade varit guldläge och så vågar jag inte ta med mig dyrbarheterna ut utan en skyddande väska då jag ennu inte finna läge att investera i någon. Jag hade ju i alla fall digital/kompakt kameran och det blev rätt fina bilder endå som kommer i senare inlägg.

Fan att man inte hade villa på strandvägen, förstår ni vilka lyxkåkar det ligger där bara någon meter från badstanden med fantastisk utsikt, mälaren som ligger intill vägen en bra bit bort.


   


Det var första gången jag invigde min stegräknare.
Ja, det är väll faktiskt den som fick mig ut på vägarna nu när målet att uppnå 12 000 steg på mackapären blivit lite som en tävling med sig själv. Det sägs att just det antalet steg är rekommenderat dagligen, låter lättare sagt än gjort. Det sköna är dock att det inte berör endast ett mördarpass i motionsspåret utan där man faktiskt kan kombinera promenader med dom allmänna stegen man tar varje dag, alltså kan man ha den på sig när det väl önskas, när du åker till shoppingcentret, jobbar, träffar nära och kära, dom stegen räknas också in i dom där 12 000 stegen.

Räknaren var ganska bra för sitt pris, genom att skriva i sin längd och vikt får man en personlig uträkning hur mycket man förbränt på stegen samt hur långt man gått under en viss tid. Det enda jobbiga är att man måste ha den rakt fäst vid skärpet/byxkanten för att klickljudet ska reagera, ljudet uppstår vid varje rörelse och sammafattar stegen.

Att finna det bästa för sig själv.
Det käns skönt att man hittat en form av motion som går att komma överenns med, trots att motivationen lätt ger vika många gånger. Jag har märkt att den här pressen man lätt sätter på sig själv kan vara lite farlig, antingen gör man sig själv skada genom att inte träna eller genom att träna för mycket. Jag har märkt att det blir lite enklare när man bara tar det hela som det kommer, inte tänker för mycket framöver, en dag i taget. Sen har jag också märkt att eltar man det här med hälsa för mycket med alla runtomkring uppstår ennu en typ av press, man måste prestera högt för att visa att man håller det man faktiskt sagt och så fort frågorna kommer om hur det går så blir lite pinsamt för att man inte gjort det som man kanske sa för någon dag sedan. Nej jag märker att jag presterar bättre i min tystnad, bakom ryggen på mina medmänniskor med fokuset helt i min egna bubbla, där kan jag sköta tempot som jag själv vill och faktiskt hålla det både varierat och regelbundet.

Mitt hemmagym: Spinningcyckel, Crosstrainer och en Slider för aktivering av magmuskler.
Andra möjligheter för mig: Gåstavar och stegräknare för vanliga promenader.

Det jag finner så bra med hemma gymmet är smidigheten, alltid tillgängligt dygnet runt, man slipper stressa till gymmet, spar in pengar på gymkort, suddar bort oron kring överfall sena kvällar som istället spenderas inomhus, klädseln under passet blir inte lika viktigt och man kan fullhjärtat koncentrera sig på målet utan att bli störd genom tankar kring vad andra tycker .

Variation är dock det bästa och ökar både lusten och resultatet, därför är det himla skönt att kunna ta till vara på lediga dagar och vackert väder genom promenader. Det sägs att gåstavar ökar förbränningen med 30%, så har du stegräknare så drar du av 30 procent av förbränningen och lägger på den totala summan.

Dagens promenad tog livet av mig, legat i strid med tunga ögon hela kvällen...9 KOMMENTARER
Postat av: matilda

va fina bilder :)med mig är det fina fisken :D

2009-04-07 @ 10:24:59
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Angelina!

vilka fina bilder .)haft en bra helg då?:D

2009-04-07 @ 10:51:50
URL: http://angelinav.blogg.se/
Postat av: Carolin

Sv: Nej, precis. Men vissa är ju som dom är, tyvärr.

2009-04-07 @ 11:15:17
URL: http://carowlin.blogg.se/
Postat av: matilda

hur är vädret hos dig? :)

2009-04-07 @ 16:38:15
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Mindy

God kväll..Fina bilder..ska snart ta mig tid för att skissa ner några bilder som man kan visa här på bloggen som jag har lovat dig för många månder sedan..men det kommer...HA ne skön kävll..

2009-04-07 @ 17:11:28
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Caroline Andersson

tävlingen är avslutad tack för att du deltog ;) bättre lycka nästa gång :D

2009-04-07 @ 17:26:34
URL: http://lovelyc.blogg.se/
Postat av: MAJA

jeppjepp :D

2009-04-07 @ 19:34:01
URL: http://chinnie.blogg.se/
Postat av: Erica

Hur lång tid tog det att gå 12 000 steg?

2009-04-07 @ 20:54:28
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Jackeline Perez

hahahahh kan förstå att du gillade bilden med killen ;) porris. hahaha kram.

2009-04-09 @ 04:52:43
URL: http://perezjackeline.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: