Follow    

          11 April 2009, 02:28

     Mästerkocken

När det gäller mina kunskaper i köket, fälls det sällan negativa kommentarer.
Jag vet inte säkert vart kunskapen kommer ifrån, kanske är det så att min mormor varit en riktig husfru inom köket. Åt andra sidan har jag en bit av fixeriet i mig, en bit av kreativitet där man verkligen försöker få till det, tungan rätt i mun. Hemkunskap var ett av dom områden jag fick högre betyg inom, ett av ämnena, inte bara! ^^ Kan inte påstå att jag har minnet till att dra ihop något bara sådär, men när jag följer recepten och försöker mig på något jag aldrig någonsin prövat på tidigare så misslyckas jag sällan. Visst har vi alla våra brister inom dom flera områden, även inom det vi må vara bättre på, men det är väldigt sällan jag sabbat något i köket.

Idag bakade jag efter att ha lämnat bakbunken ståendes undet lång tid, prövade på något jag aldrig gjort förr och det tycks ha gått gallant. Imorgon när det är påskafton ska jag ha med mig bakverket som en liten överaskning efter påskbordet.

I Onsdags gjorde jag supergoda räk- laxmackor till middag.
Var med mormor till banken på eftermiddagen för att hjälpe henne med uttagen, sedan bjöd hon mig på Kina-restaurangen igen där vi körde en favorit i repris, mycket uppskattat. När vi endå var på G så gav jag en hjälpande hand inne på närmaste Hemköp, hon hade tänkt bjuda över på morbror på middag då min Kusin gillar räkor. Jag skötte både handlingen och matlagningen, till efterrätt blev det fruktsallad med glass och jag bokstavligen blev överöst med komplimanger där mackorna liknande kondiskvalitet, ja dom smakade likaså.

Jäklar vad jag höll igång den dagen, jag donade lite hemma hos mormor också med både hushåll och trädgård. Hade min stegräknare på mig och hör och häpna, men jag gick över 12 000 steg enligt rekommendationen dagligen. Jag hade traskat sammanlagt 15 000 steg, detta motsvarade en tid på 3 timmars promenad, stegen motsvarade en längd på 2 ½ mil och enligt mina personliga inställningar vikt/längd hade jag förbränt 800 kcal som nästan motsvarade halva dagsintaget.

Jag kände mig sjukt trött efteråt, men riktigt stolt över mig själv som lyckats med både motion och hemsysslor så pass bra.5 KOMMENTARER
Postat av: Mindy

Godmorgon söta du.Hopps att du får en skön lördag..kram

2009-04-11 @ 08:58:21
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: matilda

Glad Påsk vännen! :)

2009-04-11 @ 12:13:49
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Erica

Kul då man är duktig i köket. Det är inte jag.. ;P

2009-04-11 @ 12:46:05
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: matilda

lägg gärna ut recept på det du gör :)

2009-04-11 @ 16:06:06
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: maja

ha en fortsatt bra påskvecka :)

2009-04-12 @ 11:52:26
URL: http://chinnie.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: