Follow      

          27 Februari 2009, 21:42

     Kreativitet i släkten


Visst kan man resa tillbaka i tiden, fram med gamla fotoalbum!
Be era mor eller -farföräldrar plocka fram sina foton, passa på att fråga medans ni kan och är det något en äldre person älskar så är det att prata om sina liv. Minst lika intressant är det att lyssna till deras berättelser eftersom det endå berör oss själva på sikt, ibland kommer det fram en och annan godbit för vetskapen.

Egentligen var det meningen att vi skulle leta efter mormors gamla date, jag vet inte hur många killar-karlskämt vi triggat upp varandra med och det finns ju minst sagt en stor attraktionsmagnet i släkten. Herre min skapare, se på mormor, min mormors mamma och hennes far, vilka skönheter, miss universum, modeller släng er i väggen och det nästan stack i mina ögon när jag plötsligt såg på mig själv med cirkulerande tankar - vart gick det snett? Haha, nej jag är snygg som satan, men det går liksom inte att jämföra med detta. Det var naturlig skönhet, smala och vältrände kroppar, nakenhet på stenar med långt mörk hår i fläta till solkysst hud, slät hud, sixpack med hårda biceps och sådär gammeldax perfektion i kläderna. Jag bläddrade mellan mina morföräldrars nostalgi fram till min egen, sen fann vi blyerstteckningar från Einar, 1938, snart hundra år sedan och den gubben älskade mig som barn då han ennu fanns vid livet. Mormors farbror, en jäkel på att teckna och där satt han troligen med sina skisser samma år som kända filosofer släppte sina skrifter i bokform. Det sägs att vi människor är som oskrivna blad när vi föds, vi formar själva våra liv genom den fria viljan, men låt säga att det faktiskt finns inkodade gener som faktiskt är till fördel mer eller mindre för oss alla, gener vi inte kan kontrollera lika fritt. Här har vi bland annat källan till mitt kreativa intresse! ^^

Softa helgen på G, haft studiedag och långledig.
Hängde med brorsorna medans mamma gjorde bankärenden, otroligt skönt när man får lite längre ledigt bara sådär och samtidigt få lattja lite med familjen. Mormor var så söt när hon gav mig ett kort med riktiga blåklockor i miniatyr tryckt på framsidan. Där berättade hon hur hon höll mig kär och hur tacksam hon var över all hjälp jag ger henne i vardagen med det som anses vara besvärligt för en äldre, sen gav hon mig en liten gåva som fick helgen att stråla lite mera. Ja just det, hon sa en sådan söt sak när vi talades vid i tele förr, då sa hon - vill du ha nyckeln till mitt hjärta? Jag svarade - den har jag redan, det spelar ingen roll vem jag blir eller är för du tycks alltid älska mig endå. Då sa han med en rodnad i rösten och skrattade lätt mellan orden - ja det har du rätt i! ^^

Tänk vad grejer man kan hitta när man börjar röja.

          23 Februari 2009, 17:15

     Det finns människor till allt...
I Fredags satt jag hela dagen och knåpa ihop överklagan nummer två.
Jag tänker inte ge mig i första taget, tyvärr måste man slita häcken av sig för att lyckas sära på rätt och fel. Tyvärr måste oskyldiga människor falla offer för ostabila personligheter och maktmissbrukare. Jag vore som född att agera det lilla offret men likt förbannat måste jag skrika och sparka för att på något vis ta mig loss ur järnhanden som lätt vänder upp och ner på vem som helst.

Jag valde att inte tala om detta förän nu...
Det hela började för cirka 1½ år sedan, kort efter en livskris jag tvingats ta mig igenom och mitt i den sköraste period av rehabiltering, allt jag behövde var lugn och ro långt från ytterligare besvär. I detta skede räckte inte min inre styrka, utan jag behövde en 100% närvaro fylld av kärlek från något som mänskligheten aldrig skulle kunna uppfylla, jag talar om min stora passion djur. För mig har djur alltid varit den stora kärleken, ett område jag som barn inte kunde utforska allt för brett, jag hade fiskar, sköldpadda och som längst kunde mamma sträcka sig till möss. Men allt jag ville ha var hund och katt, möjligheten att få gosa in mig i mjukaste päls och möjligheten att få krama om störst möjliga djur av något slag var rena drömmen för mig som då var pälsallergiker. Det handlar om så mycket tillit, närhet och hundraprocentig kärlek att ord vore meningslösa. Så fort jag flyttade till egen bostad var katten först ut att springa runt på våra platsgolv, först ut i familjeskaran när min allergi valt att på något vänster försvinna.

När jag en dagen tvingades släppa allt jag vågade hoppas på, blev jag sviken ennu en gång, denna gång hårdare än hårdast på värsta tänkbara sätt, så grymt, så hänssynslöst, så planerat och elakt på alla plan. Jag tog mig ur detta efter 1 ½ år, men jag behövde än mer positiv energi och äkta kärlek, så jag valde att skaffa min dåvarande hund och hund var endå ett projekt jag hade framför mig även om det gick fortare än planerat.

Lyckan började infinna sig, men blev allt för kort.
Sommaren -07 var jag och hunden ut på våran dagliga promenad när jag passerar frisörsalongen nere i centrumet, en tjej vid namn Angelica blänger på mig genom fönstret (givetvis tog jag reda på namnet så jag kan visa att hon verkligen lever om jag får tag i människan). Helt utan vidare springer hon ut och skriker på mig, helt hysterisk och jag fattar inte ett jävla jota vad som pågick mer än att hon troligen blivit frigiven från Österåker nyligen! Hon frågade med flåset i rösten - hur mår din hund? Innan jag enns hunnit besvara frågan häver hon ur sig att hunden var undernärd, skelettet syntes och att jag skulle förbereda mig på att min älskade vovve snart skulle dö. Jag försökte föregå gott exempel och trots att jag kände mig otroligt ärekränkt så besvarade jag henne "vänligt" att det inte var någon fara och att jag hade hunden under full kontroll. Jag berättade att jag precis hade köpt honom och att han fortfarande var valp vilket innebär en del förändringar både i vikt och kost, där man som ägare ska finna balansen efter hunden behov och ras. Kruxet var dock att när jag införskaffade Theodor Gino Milton var alla valpar i kullen något små eftersom antalet valpar var många och mamman som gav di bara var en. Allt jag kunde säga var att han inte var vanvårdat, men att han kunnat lägga på sig lite vilket jag jobbade med redan från första början. Dessutom var han 50% Rottweiler, 25% Dobermann och 25% Labrador, detta innebär att Theo inte alls såg likadan ut som en renrasig Rottweiler med tyngd jämnt fördelat, utan mer bred framtill och smalare baktill likt en dobermann. I övrigt var han mycket glad, lekfull, stark i kroppen så det hette duga eftersom han var på gränsen till att snarare rasta mig än tvärtom. Jag förstår inte hur en sådan hund skulle må dåligt och jag vore den sista att vanvårda ett djur, men den här tjejen gav sig inte....... trodde ni det?

Nej, dagen efter står hon utanför min bostad och blänger in genom fönstret, för att sedan bortom min vetskap knappa in koden och ställa sig utanför min ytterdörr. Detta resulterade i att kommunen ringde mig för en inspektion, dom hade tagit emot en anmälan om vanvård av hund och helt plötsligt hade jag gått från den snälla tjejen med krossat hjärta till en djumisshandlerska!! Jag hade ju för fan blivit misshandlad själv av min föredetta, skulle jag då vara lika genomjävlig själv mot det jag älskar mest. Nja, jag hade kunnat bli om jag fick tag i den där jävla idioten som helt plötsligt gick upp i rök, ser jag henne så kommer hon ångra att hon satt sin fot i mitt revir.

Det hela slutade med att inspektionen bedömde Theodor som fullt normal, men höll med om att han kunnat lägga på sig. Där var allt helt grönt, men kort därefter börjar nästa helvete, inspektionen skriver i bedömningen att Theodor var väl skött och likaså min katt, endå väljer dom att nämna hunden som under normalvikt? Han var fan inte under normalvikt, men kunnat lägga på sig lite, hur många människor finns det inte som pendlar i vikt hela tiden och borde gå upp respektive ner utan att det klassas som sjukligt/ vanvård? Jag blir fan förbannad på det här jävla maktmissbruket som dagens samhälle sysslar med, det är män/ kvinnor som sitter i märkeskopior på kontor med halvdana betyg och sörjer att dom aldrig kom längre och vänder sina usla löner för att sedan rädda sitt egna värde genom att leka polis och advokat....haha, det är ju så pinsamt att jag får magsår av bara tanken. Inte nog med detta så kräver dom mig på en stor summa pengar för pappersarbete, resetid ( kommunhuset ligger tre minuter från min bostad ) och annan service. Enligt uppgifter ska ingen avgift plockas ut om anklagan är obefogad och ja det var den ju, Theodor var inte vanvårdad utan snarare under full kontroll av mig som valt att äga honom, sen att han var si eller så innan köpet kan inte jag ansvara för mer än att jag gör något åt det. Det vore som om jag skulle tagit hand om en katt från låt säga ett katthem och sedan får jag bära skulden för kattens vanvård bara för att den har ärr och skador sedan tidigare.

Jag har överklagat detta till Länsstyrelsen som efter en fikarast på 1½ år tog sina onda ben till brevlådan och avslog min överklagan, dom menade på att det var tack vare kommunen hunden blev normalviktig och beskrev min överklagan som vitsordig. Nu har jag återigen skickat i väg en överklagan till Länsstyrelsen som ska se till att ändra på beslutet om inte annat skicka det vidare till Länsrätt. Jag tog bland annat upp ironin i att man blundar för typer som Angelica som förföljer och ärekränker en oskyldig människa utan att veta hela sanningen och sedan får jag bära skulden för något jag inte gjort, jag ifrågasatte samhällets trams i att ödsla tid när det finns viktigare saker att lägga energi på. Jag upplever det lite som att man tar åt sig av äran för något som redan var under full kontroll, som att man målar in något som redan är imålat och sedan kräver dyra summor pengar för att gå i någon annans fotspår eller för att läsa om samma text.

Det är inte bara för mig samhället brister.
Fan att inte människor kunde rösta på bättre partier som åtminstonde kunde stifta bättre lagar och faktiskt se till att deras springpojkar och springflickor mer håller sig till regler än att leka något av maktposion dom aldig blev.

Jag blev så full i skratt när jag såg på uppdrag granskning om Försäkringskassan som tvingar invalida människor att jobba. En person var liggande och då hade dom frågat - kan du inte ligga och jobba? Ja undrar bortom ironin var det skulle vara för yrke, hora eller? Ja dom tvingar människor som snart ska dö i cancer att jobba, det vore som om dom glömt vårat välfärdssytem och skiter i den trygghet vi skattebetalare skänker åt oss själva och våra medmänniskor. En kille hade förlorat sin fru och sin dotter i ett mord, han kunde inte ta sig ur lägenheten utan fick jaga försäkringskassan i ett halvår, så ska det inte behöva vara. När han sedan ställde sin situation mot en av försäkringskassans högre ansvariga såg det ut som att hennes ögon skulle pressas ur hålorna av chock och noll intelligens. Han frågade - vad skulle du göra om din dotter fick 15 knivhugg i sig? Ja, ni kan ju räkna med att kärringen knappt visste svaret på den frågan. En av föräkringskassans högre anställda svarade hela debatten med att - jag blir så arg på alla som målar upp oss som satkärringar. Själv förstår jag inte uttalandet när man endå väljer att bete sig som en sådan, det liknar mer en fight av undanflykter och jakten på egenvärde mer än empati för andra människor, för skillnaden mellan rätt och fel.

Janne Josefsson nästa?

          17 Februari 2009, 20:53

     H.E.A.T - CryNu börjar det likna något!
Bandet H.E.A.T kunde vi nyligen se på melodifestivalen i Lördags, aldrig hört tidigare med det gick hem hos mig redan från första textrad. Inte för att jag direkt kan koppla rock och melodifestival på något sätt, men jag sa - kan Lordi så kan H.E.A.T och när jag nästa dag rör mig bland median kan jag skåda liknande uttalanden som jag själv yttrat mig om. Det kanske inte alltid går hem med blingbling mic, skönhetsopererade tjejer i kortkort vart eviga år, jag har inte fel när jag säger mig veta att folket vill ha förnyelse eller åtminstone variation. Jag gillade Hero med Perelli förra året men tänker man steget längre så låter flera av dom senaste bidragen jäkligt lika, dessutom funkar det inte att rösta på favoritkändis eller komma med bidrag som låter hur som helst. Numera glömmer man att rösta på själva musiken och jag förstår inte hur så mycket skit kommer in i tävlingen över huvudtaget, lika lite förstår jag många bidrag som vunnit tävlingarna, det är ju bara kompisröster mellan länderna och favortitippade stars som endast ligger nära lyssnarens hjärta från början.

Jag förstår att Stormare fick upp ögonen, H.E.A.T har något som jag diggar!
Hur häftigt är det inte att bandet kommer från självaste Upplands-Väsby av alla platser där också Europe kom ifrån, nu snackar vi korta avstånd till min bostad och ett band som gigat på flera hak här utanför, hur kunde jag missat?

Tror dom skulle göra bra ifrån sig i ESC...

          14 Februari 2009, 21:42

     Love is in the air
Länge sedan man var så här utvilad!
Kunde inte ligga i strid med min kropp längre, somnade sjukt tidigt både i torsdags och igår. Först fick jag lite ångest när jag vaknade till och insåg mig missat det jag igentligen tänkt göra. Men sen kom jag till insikt i att man kanske borde lyssna till sin kropps behov någon gång också, inte bara sitta uppe hela nätterna och det man kanske tänkt gjort sådär sent är bara ett tecken på taskig planering. Inte nog med att det var galet skönt att somna i tid, det blev ju så mycket mer tid över till att sova, natten kändes otroligt lång och när jag vaknade var klockan inte alls mycket. Haha, jag var faktiskt ledig igår men gick upp självmant klockan 07.00 min lediga Fredag, kunde inte sova längre och härligt nog blev det ju mer tid över för dagen. Jag kikade på vakna med the voice på femman som jag gillar med en kopp grönt te och pluggade så man fick lite vettigt gjort innan man tog helg på riktigt så att säga.

Idag vaknade jag med solsken i ansiktet, trots att kylan biter sig kvar i kinderna var lite som ett försmak på vad som komma skall. Klarblå himmel, fågelkvitter och solsken....trots mardrömmarnas afton vaknade jag med ett leende på läpparna. Kan inte låta bli att vara så där extra glad när jag ser till mina Orchideer, en av mina favoritblommor, alltid så fägglada! Knepet med dem är dock att hålla kvar livet i växten, många vattnar sönder dem, ställer dem för mkt i solen och enligt information ska man helst inte ha vatten på bladen. I början tog jag dö på två-tre stycken till min besvikelse, dock har jag kvar tre stycken och nu efter två år blommar min orchidee jag fick av mormor och morfar för fullt, hela nio knoppar! Även den mindre intill börjar för knopp på gren, då blir man jäkla glad, för det är en talang i sig att få en orchidee långlivad.

Glad alla hjärtans dag!

          07 Februari 2009, 05:42

     Bort med företagsfusket!


Har du husransakan? Nej, men jag har kort stubin!
Det är en av Gunvalds störtsköna repliker och något som jag i nuläget kan identifiera mig med. Det alltid samma gamla visa, när vinden äntligen blåser i rätt riktning så slår det om till storm. En gång i tiden kunde jag inte behärska min ilska och det resulterade i att jag mest mådde dåligt. Numera ger jag mig in i fighten genom att ta rätt beslut eller genom att sätta hårt mot hårt. Det enda är att jag ennu har mina känslor kvar, fast jag gör något åt saken, mest blir jag så jävla förbannad på dessa idioter och samhällsparasiter som har allt annat än underkänt i dom psykologiska grenarna. Det är en jävla skillnad på att vara driven med toppbetyg i jämförelse med kunskapen att agera med kloka beslut.

Nu har det nämligen hänt en del, tre saker som får mig att bli eld och lågor, the bitch is back! Den värsta grejen vet jag inte om jag kommer att ta upp eller om jag kanske gör det i senare inlägg. Men till att börja med så är det ett förbannat falskspel som drabbar både mig och andra människor här i bloggvärlden samt privat vad gäller företagsfusket!!!

Blåst på prylar!
Ett par färglinser utan styrka är en av dom grejer jag väntat på, genom att marknadsföra Färgade Linser i ett blogginlägg skulle alla som ägt en blogg i minst tre månader få en valfri färg skickat utan kostnad. Jag som både bloggat längre än så samt gjort denna förtjänst enligt regler/ slutdatum jag har stenhård koll på, fick inte det jag blivit lovad.

Förklaringen var att dom tagit sig vatten över huvudet, att responsen hade blivit alldeles för stor, sen drog dom också till med att slutdatum var den 15/12-08 fast jag hade kopia på slutdatum som var längre än så. Synd bara att jag slängde den kopian och med det har vi lärt oss att man alltid ska spara bevis samt att företaget faktiskt ljög oss rätt upp i ansiktet. Men är det inte något man räknar med när man lämnar ut ett sådan kanonerbjudande? Är det inte något oavsett respons dom vinner på då kundernas intresse allt mer ökat genom den enorma marknadsföring dom påstår sig ha fått? Är det inte lönsammare att hålla sitt löfte än att svika sina kunder?

Jag mailde tre gånger utan svar, sådant är inte en fördel för framgång.
Senare efter mycket om och men så förklarade jag mina åsikter för dom, hur jag ser på saken och att kunderna snarare kommer sluta köpa när man gör ett sådant uppror i en så stor plats som bloggvärlden och genom deras påverkan kan dra ner företaget negativt. Jag sa att ett löfte snarare resulterar i en tillit till företaget och ett intresse till ökade beställningar medans tillbakadragna löften ger en motsatt effekt. Då svarade dom på en gång, efter att ha kämpat på med saken och varit bestämd koiperade dom samma mail enligt källor som fått lika meddelanden själva och erbjöd några att få dom valfria färglinserna och ett sminkit som bonus. Men, då får man stå för frakten själv på 40 spänn!

Skitsumma, men jag känner att det smöret inte går hem hos mig. Jag hade fram till idag att tacka ja, men jag gjorde inte det, jag känner att min självrespekt går före min girighet! Inte fan tänker jag bidra med pengar när dom sagt att grejerna skulla vara helt och hållet kostnadsfritt, då tjänar dom ju i längden pengar i alla falla på annonsering vi gjort, det skall väll vara tvärtom att dom ska betala för sig enligt löfte? Det är ju som att betala för sitt eget arbete, nej jag lämnar inte en spänn till det där företaget och jag kommer aldrig beställa något ifrån dem. Jag hoppas att alla som läser detta också avstår, jag snackade utöver detta men en snart utbildad optiker och hon fick chocken när hon såg företaget. Att  sälja linser över nätet är mycket riskabelt för ögon, alla har olika ögon och kan därmed bli blind av skador som linserna kan orsaka utan att ha provat rätt storlek/typ.

Nu i efterhand känner jag mig som en vinnare i alla fall, för jag sket i erbjudandet och lät mig inte daltas med. Därmed sumpa dom en kund, troligen flera. Att testa ögonfärg kan man ju göra i datorn, jag är jäkligt glad för min ögonfärg som dom är, jag är inte sugen på att sabba synen, undviker dessa typer av människor mer än gärna så deras skitsaker är jag inte intresserad utav och det extra erbjudandet om sminkboxen var säkert bara skit, vilken sminkbox för 70 spänn är bra kvalitet? Nej tack!

Inte nog med detta så har jag vunnit två biobiljetter, tror ni jag fått dem?
Haha, in your face! Jag har ta mej fan legat på där också, inget svar! Det verkar som att både vinsten och ytterliga information runnit ur sanden. Jag som lovade mamma en gratis bio lär ju bli himla besviken, det gör faktiskt ont i mig av tanken att detta skit ska gå ut över henne, hon som frågat mig flera gånger när vi ska gå. Förbaskade jävla skitföretag som lovar stort men håller tunt. Tjejen som höll i denna tävling kanske inte har med saken att göra, men man kunde väll åtminstone svara på tre-fyra meddelanden och att lotta ut vinsten som ennu inte ligger på bordet är nog riskabelt. Jag hade aldrig kört igång en tävling om jag inte visste att grejerna låg packeterat redan. Hur som haver verkade filmen endå inte vara av intresse och jag planerar att bjuda mamma på något helt annat av högre värde för egna pengar. Vill man ha något så får man fixa det själv brukar man säga...

Det finns en tjej som man verkligen kan lita på och som har hög trovärdighet hos mig, en av få som bär på en fin personlighet. När jag har vunnit hos Linda "Lily" Blom ligger grejerna på posten efter bara några dagar och undviker är nog det sista hon gjort när man disskuterat eller undrat över något.

Inte bara dom starkaste som vinner!
Det sägs att vinnare på marknaden är dom starkaste, via automatik dör dom svagaste företagen och på det sättet skapar kunderna den marknad vi önskar genom efterfrågan.

Men det finns tydligen ett annat fenomen, företag som glider fram genom fusk och genom att utnyttja sina kunder, dessa måste vi bekämpa genom att slå näven i bordet! Anledningen till att jag blir dubbelt så förbannad, är att min mormor och morfar i höstas blev lurad på 50.000kr genom ett jävla fuskföretag som inte enns fanns, den snubben hade jag velat sätta dit ordentligt.

Du kan också bidra genom att säga ifrån när ett företag inte sköter sina kort och genom att vara mer lyhörd när bedragare lurar vid dörren. På det sättet kan vi kanske stoppa flera som platsar någon helt annanstans än bakom dörrar och på kontorsstolar.

Kunden har alltid rätt!

          05 Februari 2009, 02:05

     Eight hour cream


Här har vi mirakelkrämen för torra läppar!
Denna tub ligger på runt trehundra och är värt varenda krona om jag får säga det själv. Jag har använt krämen tidigare under flera år, dock snodde jag utav mamma varje gång vi sågs, tills i julas då jag fick en egen. Ja mina brorsor brukar också använda den, ibland springer min äldsta Joakim ut i mammas hall för att dutta på munnen, det är alltså inget som bara tjejer kan använda. Ni killar är så fega när det gäller att använda hudvårdsprodukter, det är ju inte direkt bögvarning att ta hand om sig själv.

I normala fall har jag nästan aldrig problem med torra läppar, men det händer att det sker givetvis. Nu för några dagar sedan fick jag en bränande känsla som resulterade i att jag slicka mig runt läpparna/ bet på dom för att få bort obehaget. Tillslut blev dom torra efter ett tag och då slängde jag på Elizabeth Ardens Eight Hour Cream, dagen efter var allt borta.

Mamma berättade att tjejen som gjort denna, brukade behandla sina hästars sår med krämen och det hade tydligen blivit bra igen...

Det kallar jag mirakel! ;)

          04 Februari 2009, 05:32

     Gör din röst hörd!

Nå ut med det som käns viktigt!
Tio kronor och du syns på min blogg enligt utsatt tid på fem minuter. Det kan kännas väldigt lite, men må vara något jag tydligen missuppfattat. Jag trodde att allt raderades efter fem minuter, men som jag har sett det syns meddelandet i fem minuter och sedan cirkulerar det tills ditt meddelande tycks synas igen till stor fördel.

Jag tror många tänker att det endast må vara lönsamt att lägga den lilla slanten hos få utvalda bloggar med extremt hög besöksstatistik, fel! Ju mindre meddelanden desto oftare cirkulerar just ditt meddelande, även dom mindre bloggarna har sina dagar då besöksstatistiken går varm.

Det enda ni gör är att skriva länken eller erat namn i översta raden och sedan avslutar ni med erat meddelande i nedersta raden/rutan. När allt är klart, klickar ni på skicka och då kommer en kod upp som ni skriver i ett SMS på eran mobil som sedan skickas och där efter syns erat meddelande på min blogg.

Vill ni själva ha en bloglovin spotlight, klickar ni bara på hur funkar det? Sedan klickar ni igen på Klicka här i sista mening via den text som då dyker upp. 

Visst låter det bra... :)