Follow    

          27 Februari 2009, 21:42

     Kreativitet i släkten


Visst kan man resa tillbaka i tiden, fram med gamla fotoalbum!
Be era mor eller -farföräldrar plocka fram sina foton, passa på att fråga medans ni kan och är det något en äldre person älskar så är det att prata om sina liv. Minst lika intressant är det att lyssna till deras berättelser eftersom det endå berör oss själva på sikt, ibland kommer det fram en och annan godbit för vetskapen.

Egentligen var det meningen att vi skulle leta efter mormors gamla date, jag vet inte hur många killar-karlskämt vi triggat upp varandra med och det finns ju minst sagt en stor attraktionsmagnet i släkten. Herre min skapare, se på mormor, min mormors mamma och hennes far, vilka skönheter, miss universum, modeller släng er i väggen och det nästan stack i mina ögon när jag plötsligt såg på mig själv med cirkulerande tankar - vart gick det snett? Haha, nej jag är snygg som satan, men det går liksom inte att jämföra med detta. Det var naturlig skönhet, smala och vältrände kroppar, nakenhet på stenar med långt mörk hår i fläta till solkysst hud, slät hud, sixpack med hårda biceps och sådär gammeldax perfektion i kläderna. Jag bläddrade mellan mina morföräldrars nostalgi fram till min egen, sen fann vi blyerstteckningar från Einar, 1938, snart hundra år sedan och den gubben älskade mig som barn då han ennu fanns vid livet. Mormors farbror, en jäkel på att teckna och där satt han troligen med sina skisser samma år som kända filosofer släppte sina skrifter i bokform. Det sägs att vi människor är som oskrivna blad när vi föds, vi formar själva våra liv genom den fria viljan, men låt säga att det faktiskt finns inkodade gener som faktiskt är till fördel mer eller mindre för oss alla, gener vi inte kan kontrollera lika fritt. Här har vi bland annat källan till mitt kreativa intresse! ^^

Softa helgen på G, haft studiedag och långledig.
Hängde med brorsorna medans mamma gjorde bankärenden, otroligt skönt när man får lite längre ledigt bara sådär och samtidigt få lattja lite med familjen. Mormor var så söt när hon gav mig ett kort med riktiga blåklockor i miniatyr tryckt på framsidan. Där berättade hon hur hon höll mig kär och hur tacksam hon var över all hjälp jag ger henne i vardagen med det som anses vara besvärligt för en äldre, sen gav hon mig en liten gåva som fick helgen att stråla lite mera. Ja just det, hon sa en sådan söt sak när vi talades vid i tele förr, då sa hon - vill du ha nyckeln till mitt hjärta? Jag svarade - den har jag redan, det spelar ingen roll vem jag blir eller är för du tycks alltid älska mig endå. Då sa han med en rodnad i rösten och skrattade lätt mellan orden - ja det har du rätt i! ^^

Tänk vad grejer man kan hitta när man börjar röja.7 KOMMENTARER
Postat av: Carolita

Svar; Det är klart att jag kände att jag skulle stödja dig, kan tänka mig att det du går igenom måste vara helt hemskt!

2009-02-27 @ 23:41:55
URL: http://chululi.blogg.se/
Postat av: nadia

jag tycker också det är mysigt att kolla på foton och lyssna på vad gammalt folk har att berätta! :D jag kommer ihåg att min mormor sa att när hon hade träffat en man (som var mer åt en buse) och min mormor är en perfektionist ut i fingertopparna, och när han bjöd henne på hash när dom var unga. Jag höll ju på att skratta ihjäl mig av alla tokerier hon hade haft för sig XD och det kan man verkligen inte tro.

2009-02-28 @ 03:34:10
URL: http://zoegaz.blogg.se/
Postat av: Angelina

okej. går de bra i skolan då?:D

2009-02-28 @ 12:03:26
URL: http://angelinav.blogg.se/
Postat av: Helén

Fin blogg :)Vill du ge tips om hur du gjorde headern? :)

2009-03-01 @ 11:21:37
URL: http://heleenlindberg.blogg.se/
Postat av: Zäta

fotoalbum är det bästa som finns! älskar att se tillbaka på gamla bilder.

2009-03-01 @ 12:21:45
URL: http://www.metrobloggen.se/Mikaelaz
Postat av: Carolin

Sv: Ja, det ska man göra (:Min helg var bra både förra helgen och denna.

Idag är det dock ett år sedan min kompis dog, så jag ska till graven med hans bror (som är min bästa killkompis) och några andra vänner till oss. Ska köpa lite fina blommor att lägga där och så ska vi nog ta med oss lite fika eller så och sitta där (:

Det blir förresten första gången jag går till graven. Jag har fortfarande inte tagit mig i kragen för att få ork (psykiskt) till att gå dit.

2009-03-01 @ 12:50:33
URL: http://carowlin.blogg.se/
Postat av: Sabina Delanie

VERY NICE BLOG :)Many hugs Delanie!!!

2009-03-06 @ 00:28:59
URL: http://sabinadurebrandt.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: