Follow      

          27 Januari 2009, 04:02

     Midnight

Aldrig varit med om känslan att bära en enorm utväxtrand förän nu.
Det var verkligen på tiden att jag slängde i lite ny färg i håret under kvällen, tidigare körde jag mer på mörkbrunt som endå liknade min naturliga ljusbruna färg och då var utväxten knappt märkbar. Numera är det andra bullar, gillt från sommaren -2008 när jag fick för mig att färga håret svart. Det käns verkligen som att håret växer långsamt, men varje månad har längden utökats med över 1 cm.

Jag tror att min rädsla över att håret står stilla i utvecklingen ligger nog mycket i en tabbe jag gjorde som yngre, då var det inne med robyn-frissan och jag körde ju givetvis på det. Till en början såg allt bra ut, fram tills den dagen jag mötte frisören som kapade allt jag någonsin haft på huvudet, jag glömmer aldrig hur jag led, hur polare skrattade åt min legitiomation och hur kassörskan på posten sa med bitter stämma - man får inte ha mössa på identitets- foton och jag svarade bara chockat tillbaka att det där var faktiskt mitt hår!!!! Haha då var det som ett kniv i hjärtat, nu skrattar jag bara åt det, men satan vad glad jag är att mitt långa är tillbaka igen.

Det här med svart hår är en ganska svår färg, men jag tycks klä i färgen trots allt.
I början tvivlade jag på den extremt mörka färgen, men jag visste ju att jag är en tjej som inte klär i ljust hår utan mer i dom mörkare nyanserna. Som barn var jag knallblond i håret, men det är ju en helt annan femma i jämförelse med vuxet tillstånd, ja hela ansiktet ändrar ju form och därmed passar man bara i vissa varianter.

Jag kör med Wella Viva nummer 20 i färgen midnight och jag trivs rätt bra med det. Var ju ett gäng tjejer under jullovet som kom fram till mig på station och gav mig beröm för både färg och kvaltiet på håret, samt att jag för några dagar sedan fick en fin komplimang av en besökare här på bloggen, det gör mig glad! Jag har ju längden då håret är mitt äkta, bara att smeta i lite färg och fram med volumaster, dust it och locktång så blir det kanon.

Fast jag är redan sugen på att ändra tillbaka till mitt bruna hår igen.

          26 Januari 2009, 01:39

     Massagedyna
Mamma har precis köpt en massagedyna som min yngsta bror sitter på.
Tidigare prövade jag på deras handmassage- redskap, enklare varianter man för över kroppen själv, tyckte mest det kittlades och så skrattade med lite lätt och la det åt sidan. Denna gång hade dom investerat i en hel dyna tack vare mammas vardagliga belastningar, den där dynan var lite läskig till en början men gjorde ett jäkla bra jobb. Min lillebror Johannes fick hjälpa mig med fjärrkontrollen när jag skulle provsitta, det var som två hårda roterande bulor som gick igenom hela ryggen från ovan och ner. Jag har lite problemrygg sedan tidigare, massage är knappast något jag unnar mig och när en gammal manlig bekant till min föredetta masserade mig fick jag direkt höra hur många knutor jag har. Vet inte varför jag inte gjort något åt det, om det går att göra något åt det? Gjorde så jäkla ont när jag satte mig på dynan och fick liksom luta mig lätt framåt för att inte lägga all tyngd helt mot den masserande rotationen. Man kände sig riktigt  genomarbetad när man reste sig upp, kanske något man behöver göra lite mer ofta, då kanske man slipper vara så stel och känna den där enorma smärtan så fort någon/ något börjar knåda över ryggen.

Blev bjuden på middag, varma mackor med stekt bacon.
Fikade med butterkaka, brownies och pepsi/ kaffe för dom som gillade - Nej Gabbe, jag drack inte en enda kopp och kommer aldrig göra det heller! Jag prövade på den nya Baileys gräddkola, smaksatt med mintchocklad och apelsin... riktigt god..... med denna gång blev det bara en smutt. Jag har lite svårt för spritdoft har jag märkt, blivit lite för mycket på yngre dagar så jag får en typ av flash-back som tar mig tillbaka till bakfylla, illamående och spya, inte det trevligaste så man ska ta det lite lugnt med alkohol. Jag tycker det är roligare att njuta det man dricker så nivån håller sig trevlig och skämtsam, men det är inte skoj när man tappar omdömmet, far illa och mår dåligt. Konstigt nog har jag alltid haft kontroll över mig själv, spelar ingen roll vad jag dricker eller hur mycket, men däremot får jag fina baksmällor och det är väll dom som vill göra sig till känna så fort man känner den där doften av alkohol. Dessutom har man ju lite jobbiga minnen från just alkoholpåverkade, både vad gäller anhöriga och vad gäller misshandeln jag gick igenom för några år sedan.

Haha, min mormor är underbar! Inte nog med att hon är världens finaste människa, är det något jag ärvt av henne så är det självständighet, humor och frispråkighet. Jag vet inte hur ofta vi pratar gammla minnen och hur jag viker mig av skratt när vi munhuggs om karlar och snuskiga skämt. Det är min mormor det, mamma berätta att mormor brukad resa mycket ensam när hon var ung, det var då jag insåg hur lika vi är vad gäller att prata öppet om saker och att klara sig själv här i livet med drömmar/ mål. Mormor är inte ett dugg rädd för att göra bort sig, lika envis som in i bänken likt mig, social som attan och främst av allt otroligt vänlig med andra människor.

Ni skulle träffa henne! ^^

          24 Januari 2009, 06:14

     Visste ni att...

Utmaning: Jag har blivit utmanad av Carolin att lista 7 sanning om mig själv. Så vad ska vi hitta på denna gång?

...jag har gener utanför Stockholm!
Båda mina föräldrar är uppväxta här i stadsområdet liksom mig, dock är större delen utav min pappas sida från Norrland/ Östersund. Jag är väldigt stolt över detta då platsen är mycket vackert, när jag senast hälsade på min gammelfarmor som lever mitt ute i ödemarken rörde man sig i ren natur, lugnet, vackra vyer och vilda renar som betade på slätter och grusväg. Jag önskar att jag hade träffat alla där mycket mera, främst min gammelfarmor som är den enda på pappas sida med lite vett i skallen och som snart är upp i hundra år. Det hade inte varit helt fel med en shysst dialekt, jag är väldigt svag för dialekter, det är fint och väldigt personligt på något sätt.

...jag är lite utav en kreativ typ, musik är den del jag absolut inte kan leva utan!
Gratis terapi, toner för själen, kalla det vad ni vill. Är det inte youtube, mp3:på burken, någon shysst gammal platta, bandit rock 106.3 eller NRJ som liras på högre volym, då kurar jag ihop mig i något hörn den kommunala vägen med mp3-spelaren i öronen eller drar en cover med hackig-ojämn-falsk stämma från duschen, när det diskas, lagas mat, städas eller liknande.

Haha, jag kan se min morfar framför mig när jag sjunger, hur han fräser - Öööh... nej, stäng av det där oljudet! Så rynkar han ihop hela ansiktet och viftar bort mig med handen för att sedan återgå till sitt aftonblad som inget hade hänt. Själv rycker jag på axlarna och traskar vidare till något annat rum i närheten, fortsätter sjunga fast denna gång i några decibell högre. Endast för att jag inte kan leva utan musik, i syfte att framhäva min sångbegåvning och hur grym jag verkligen är.

...jag sätter värde på motgångar, även om det tog över 20 år att hantera dem!
Jag har alltid varit envisare än en åsna, haft en vilja starkare än stål, åsikter samt en öppen/ frispråkig sida i mig själv som retat gallfeber på många. Ibland har jag chockerat och även häpnat många i mig omgivning med mitt tycke, lättsamheten för att prata om allt mellan himmel och jord, envisheten att nå upp till mina mål och framför allt en rad bra egenskaper som flera uppskattar stort hos mig som ärligheten, styrkan, humorn och viljan att hjälpa dem som farit illa.

I början visste jag redan då vem jag var, men kunde dock inte visa detta eftersom min omgivning gjorde mig svag. Jag lät mig skrämmas av hårda ord, lät mig såras av motgångarna/ påhoppen/ kritiken. På något sätt har jag alltid varit självständig redan från första början, det första sveket som var min far och därefter fylldes sveken på med nya motgångar att tackla fram tills idag. Jag har hela tiden fått kämpa för min sak och för min överlevnad, det enda jag inte kunde var att hantera smärtan inom mig. Men jag hade dels två egenskaper som tog mig ur det, min självständiga sida, kämparglöden och viljan. Idag är jag starkare och har svårt att jämföra det med många andra som fortfarande mår dåligt i sig själva. Jag är glad att den styrkan och förmågan att hantera motgångarna blev till verkligen, dock resulterade denna svaghet i mig själv att många år av mitt liv gick till spillo, det var svårt i skolan, jag funderade hela tiden på vad andra skulle tycka, vågade inte komma ut med mig själv och den person jag var samt var så jävla blyg att jag inte enns vågade prata med dem som icke var mina vänner. Jag var så blyg att jag nästan klassades som den osynlige, jag skämms när jag tänker på det, för det är inte mitt riktiga jag, jag är en målmedveten glappkäft som älskar att leva.

För 2 år sedan  gick jag i terapi, tog anti deppresiva preparat och gjorde allt för att få mig på andra tankar. Jag tog ett beslut, målade upp mitt liv så som jag ville ha det och rättade mig efter min vilja så pass långt som jag själv kunde kontrollera min vilja. Jag är så tacksam för detta, idag kan jag se mitt förflutna med värde, jag förlorade inte mina egenskaper men jag vann ytterligen egenskaper som att hantera känslor. Jag brukar tänka - been there, done that and never again! Motgångar biter sig lätt fast, men jag har blivit så pass tålig att jag slår bort det som anses vara fel, formar mitt liv så som jag vill ha det genom att endast plocka in det positiva. Motgångar kommer man aldrig undan, men jag kan dock omvandla det där negativa i motgången till en lärdom för att sedan fortsätta med det jag höll på med. Det är lite som i Aguileras låt - tack för att du gjorde mig starkare! Man lär sig något mest hela tiden, nya sätt att hantera motgångarna, sättet att se i andra perspektiv och bemötandet av andra människor. Jag kan nästan se det som att spela hockey, man vet vad spelreglerna går ut på, i början far benen åt alla håll och efter perioder av träning så lär man sig tackla sina motståndare och fjop så åker pucken in i mål. När jag ser på mig själv idag, är jag lite som en hockeyspelare på elit, jag har inte bara lärt mig spelreglerna utan också att spela rätt, på det sättet vinner jag varje dag en hockeymatch mer eller mindre. Motgångar är för mig en del av livets hårda skola, men med rätt teknik en värdefull lärdom.

...jag har fler fobier än vad som kan räknas på handen!
Många säger att jag är en orädd tjej, en tjej som vågar mycket över gränserna och flera gånger har jag fått som gensvar - det där skulle jag aldrig våga! Men även den med stort mod har sina svaga punkter.

Jag hatar tandläkare och sjukhus, allt som innebär en spruta får mig att tjuta som en treåring.

Jag är livrädd för insekter, hjärtat nästintill exploderar av rädsla och inte gjorde det saken bättre när pappa träffade en kinesiska som livnär sig på delvis kryp. Numera har tjejen lärt upp honom att också gilla den så kallade delikatessen och pappa skrattar gott när jag springer med skriket för full hals över deras chilimarinerade gräshoppor.

Jag avskyr djupa/ mörka vatten där man inte kan se ner till botten. Mestadels finner man detta inom dom svenska gränserna. Jag har fått för mig att något ska dra ner mig eller komma upp från ytan och skrämma skiten ur mig. Avskyr alger, slingerväxter som näckrosor/ vass. Hur många gånger har man inte simmat med hjärtat i halsgropen över att finna något äckligt lik i vattnet som ska ta dö på mig.

Jag är inte kräsen med nya matträtter, dock har jag en svag sida inom vissa områden. Jag kan inte äta kött med ådror, fett eller senor, det får mig att äcklas och hulka. Jag ogillar också kräm, sylt, yoghurt och liknande med hela fruktbitar, jag har prövat att gå emot detta men får alltid samma obehag i kroppen. Har även svårt för att äta rester, jag fördrar ny föda varje dag, visst kan jag äta det men jag har som vana att alltid äta upp det jag tillagar så inget blir kvar.

Jag är livrädd för ålderdom, sjukdom, döden, jordens undergång och övernatuliga fenomen. Vem är inte det?

...jag är tvärt emot mig själv flera gånger!
Jag skiter nästan på mig så fort jag ser än skalbagge, i nästa stund planerar jag fallskärmshopp och drömmer om att haffa kriminella som Gunvalds efterträdare.

Jag är alltid i tid under dag- kvällspassen, men tidigare morgonar har jag svårt att hantera. Detta tenderar i att jag vaknar som en tidsoptimist och tror mig hinna på kortare tid, för att sedan hålla tidsschemat mer kontrollerat under dagen.

Jag är otroligt ekonomisk utav mig, gör månadsbudget och missar aldrig en räkning, endå tar jag mig mer råd till sådant jag inte borde.

Jag gillar barn och många säger att jag har bra hand med småttingarna, på något sätt har jag alltid lyckats fånga dera uppmärksamhet utan större ansträngning. Dock är jag livrädd för att få egna barn, jag skulle ta mitt ansvar fullt ut men ogillar att sätta min frihet på spel.

Jag är kaxig när det gäller blodiga filmer och läskiga utmaningar. Det slutar alltid med att jag sitter med katten framför ansiktet när en SAW-film rullar eller ber för mitt liv när jag sitter i fritt fall på grönan.

Jag har någon typ av scenskräck och hatar att prata/ hålla föredrag inför grupp. Trots detta har jag gjort både framträdande på scen flera gånger och hållt flera stabila tal. Även om det gjort mig kallsvettig och genomyr, skulle jag inte banga om jag blev tillfrågad att synas offentligt som tv-profil, artist eller skådis.

...jag är föredetta pälsdjursallergiker och en enorm sucker för djur!
Enda sedan barnsben fram till idag har jag haft en svår allergi för både pälsdjur, nötter, ägg, mögel, astmatiker och eksem. Idag har allt växt bort utom min överkänslighet för nötter, jag har klarat enstaka missar då nötter varierar sig i släkte, dock har jag en bevisad överkänslighet för jordnötter och avstår därför övriga exemplar också. För min del kan det vara dödligt.

När det gäller djuren är detta en stor passion för mig, jag har varit ägare till fiskar, sköldpadda och fått sträcka mig som längst till möss. Jag grät under många år efter att få dela mitt liv med hund och katt, när jag en dag fick gå in till en vän som hade katt hamnade jag på akuten med andnöd. Idag bor jag själv sedan snart tre år tillbaka, jag har numera en katt sedan första inflyttsdatum samt även prövat på en hund. Jag har inte känt av det minsta lilla och det är för mig en stor glädje, jag är evigt tacksam för det.

Ibland kan jag drömma om att bli viltvårdare som i animalplanet. Jag har skådat en medelålders man som vigt sitt liv åt djuren, han var bästa vän med en hel lejonflock, dom kramades, busade, badade och var så nära man någonsin kunde bli med dessa enormt kraftfulla och vackra djur. Mannen körde picup med vilda hyenor, gjorde reklam, filminspelningar och busade med även dessa. Ja, han kunde tom ligga intill en hona i full vakt med sin nyfödda kull. Då har man en enorm tillit och vänskap till djuren, särskilt när det är så svåra och kraftiga djur att handskas med. Det måste vara en enorm känsla och jag bokstavligen älskar kraftfulla djur som tiger, leopard, panter, lejon, jaguar, vargar och liknande. Jag har länge drömt om att ha en tiger som husdjur!! ^^

...jag har räddat livet på min äldsta bror!
Mina föräldrar skilde sig när jag var fem år gammal, numera har jag plastmamma och plastpappa. På köpet fick jag också en plastsyrra genom mammas sambo, Jessica 20 år och en plastsyrra genom pappas sambo, Wan Lee 16 år.

Sedan har jag också två riktiga bröder, Joakim 13 år och Johannes 7 år. Att Joakim lever idag hänger mycket på en snabb insatts utav mig, jag lyckades uppmärksamma ett epileptiskt anfall utan att enns veta hur symptomen för denna sjukdom såg ut. Jag gjorde denna upptäckt bara några sekunder innan det tragiska kunnat vara ett faktum, läkare meddelade att han inte skulle vara vid liv idag, om det inte vore för att jag gjorde denna snabba reaktion. Efter en svår olycka, bara något år gammal, fick han diagnosen epilepsi och ADHD, detta var konsekvenserna efter en skallskada i samband med olyckan. Detta har varit tungt för alla i familjen om inte mest för honom själv, dock måste jag säga att grabben trots sin känsliga ålder är både stark, smart och jävligt duktig! Jag är evigt tacksam i och med min uppmärksamhet, ingen av oss visste då om varken skallskadan som uppstått efter olyckan eller sjukdomarna som uppkommit som efterföljd av skallskadan. I början kändes min insatt väldigt liten, idag kan jag lättare förstå vilken enorm skillnad jag gjorde bara genom att hålla ögonen uppe, kunna se skillnad på det som käns annorlunda och varna alla i min omgivning så pass att rätta beslut kunde tas. Jag vågar inte enns tänka på vad som kunde ha skett, vad hade hänt om jag befunnit mig på annat håll en enda minut längre?

JAG UTMANAR ALLA SOM VILL TA PÅ SIG UTMANINGEN!

Ogillar att tvinga på andra något, så det är fritt fram...

Kanske kör en frågestund framöver, om intresse finns vill säga! Jag funderade på att fläka ut mig lite mer än vad som tänkt, jag vet ju hur underhållande det är att läsa det allra smakigaste. Sedan kom jag att lägga is på mig själv, jag må vara lite för öppen ibland och beslutade mig för att endast dela med mig av viss information om frågan ställs till mig direkt. Jag är inte den som ljuger eller skäms över sanningen direkt, men det kan ju bero på vilka frågor det är när jag tänker efter med tanke på kommunikations-exemplet, men det lär ju visa sig då! ^^

          22 Januari 2009, 05:28

     In Flames - The Mirrors Truth
Jag brukar inte ha idoler, med In Flames ligger högt på listan!
Här är en av deras senaste tillskott som klistrat sig fast på hjärnan, jag riktigt upprepar refrängen högt och tydligt medans jag donar med annat.

Fan, fan, fan vad jag vill se In Flames live, träffa dom backstage! Jag hade varit som i en dröm, en overklig dröm som bara existerar om natten. Jag snackade med en tjej vars pojkvän är bror till gitarristen Björn Gelotte, då kände man direkt - fan, så nära men endå så långt borta! Sen skoja hon med mig i kommentar och sa - jag kanske ska ordna en tävling med signad skiva och där flög luften ur mig. Jag hade gjort vad som helst för att få något sådant till verklighet!

Alla nya låtarna ligger upp på deras myspace för dom som är intresserade: http://www.myspace.com/inflames


SA JAG ATT DOM ÄR SJUKT BRA LIVE?

- Kolla denna länk till In Flames - Only For The Weak ( Live Wacken )
- Eller denna länk till In Flames - The Quiet Place ( Klockrent !!! )

          17 Januari 2009, 03:16

     Ny vinterjacka
Jag är kär!
Anna är glad idag, äntligen helg efter en jobbig vecka, kontot nytankat och ägorna uppdaterade.

Var skönt att komma ut en lång sväng under dagen. Började med att jag drog till närmaste köpcenter, plocka på mig lite obligatoriska måsten som ny make-up och hygienartiklar. Det är galet hur mycket pengar som försvinner bara på hygien-obligatoriska-ta hand om sitt utseende-produkter man investerar i mest hela tiden.

Sedan fortsatte jag min resa ut mot Älta/ Nacka där jag skulle hem till en tjej, hon hade köpt en Canada Goose jacka i fel storlek, snarare modellen var för stor. Trots att jackan är den minsta, XXS, är den ganska stor och jag var inte sen att köpa den utav henne för en förmögenhet, ja märken är ju inte billiga om man säger så. Trots att det sved lite i plånboken så är jag mer än happy denna kväll, den är så fin, grå-blå men jag tycker den nästan är mörkblå och gladare blir väll jag då en mörkare färg önskades. Jackan satt bra på mig och trots att den var för stor i armarna så gick den inte igen över häcken av alla ställen, så störande, det gjorde inget då jag endå ska ha den öppen men jag måste lägga mer fokus på att trimma häcken som jag förstår det!

          12 Januari 2009, 00:06

     Stäket
Hela familjen marcherade in på donken idag!
Hela och hela, ja alla på mammas sida om man skall vara korrekt. Morfar vann ju över 100.000 innan nyår och han nöjde sig inte med att avvara en slant åt var och en, nu ville han bjuda alla på donken, gick väll på 8-900:- sammanlagt. Jag måste verkligen ha världens finaste morfar, det handlar inte om att få grejer, utan om hans generösa och stora hjärta!

Rörigt var bara förnamnet, fick skriva ner en lista och liksom organisera så att jag kunde köra en beställning för alla, istället för att var och en tala för sig. Något donken kännetecknar för mig, är extrajobbare och slarv, man får aldrig rätt en enda gång när man varit där. Otroligt nog lyckades jag beställa allt så pass smidigt denna gång utan ett enda fel, alla nöjda och glada!

Dagens chock!
Måste nog vara när vi skulle lämna donken för hemfärd. Får syn på en finsk familj på hela 6 småbarn, herre min skapare. Men tro inte att det chockade mig, nej, utan att morsan slänger upp minstingen på bordet där man äter bland alla gäster och börjar byta blöja på barnet!! Sen när slutade man använda skötbord inne på toaletterna, har man aldrig hört talas om hygien? När jag skulle ta första steget ner för trapporna får jag syn på blöjan ihoptejpad, lämnad kvar ovanpå matbordet där mamman satt! Familjen hade flyttat sig till ett annat större bord för att inta kvällens middag. Jag berättade detta för dom andra och jag fick samma chockade reaktion tillbaka, det finns tydligen människor till allt.

          07 Januari 2009, 01:52

     Yes manFamiljelycka från Kista galleria, ris, grönsaker, räkor, biff och kyckling för nästan 100 pix!

En toppendag med tjejerna!
Drog över till Sofia under eftermiddagen, Gabrielle var där och vi satt och kikade i gamla skolkataloger över en kopp te. En kopp lugnande behövdes mer än väntat, snöstormen drog nämligen in över området när man minst behövde det. Lagom till en ladies night får man snödrivor i det nyfixade håret och en enorm finne mitt på kinden, det händer nästan aldrig men så pass ofta att det dyker upp när man minst vill ha det. Lugnande te var minst lika behövligt när man började lägga märke till jag-börjar-bli-gammal-symptomerna, fem år sedan studenten, människor vars liv förändrats drastiskt varav Sofias lillebror Max som inte var så pass liten längre! Jag vill inte tänka mer på detta, men vart tar alla åren vägen?

Jim Carrey, han kan!
Efter mycket flamsande hit och dit hoppade vi på bussen till Kista Centrum, ett stort köpcenter med mängder av butiker och långa öppetider. Satte oss för att käka lite middag, flera restauranger med olika utbud efter smak och jag valde asiatiskt som jag älskar, så sjukt gott och ett av dom bättre alternativen för hälsan skulle jag tro.

Sist men inte minst körde vi en bio och jag fick välja, det blev Yes Man med Jim Carrey och den var galet rolig så se den om du anser dig ha humor! Dessutom passade filmen mig som handen i handsken, handlingens tyngdpunkt berör en medelålders man vars liv slagits i spillror, nu ska han rycka upp sig efter flickvännen som dumpat honom för en annan, sluta vara negativ och bara säga JA till allting vilket kanske inte alltid är det postiva i alla lägen. Mannen lär sig sedan leva och det på riktigt, jag njöt när jag såg han göra den ena galenskapen efter den andra, det var som att se sig själv på vita duken vad gäller att uppfylla drömmar, leva och tära på gränserna.

Sen var det bara att sätta sig i en varm skön bil som tog mig ända fram till ytterdörren. Gabbe måste ha världens shysstaste kille, Danne kommer och hämtar oss alla tre utan problem och när jag säger att jag faktiskt kan gå av tidigare och åka resten av biten själv så säger han - nej men jag kör! Det var ju inte heller första gången han gjorde det, så Gabbe har ju verkligen hittat någon hon mer än förtjänar.

          06 Januari 2009, 04:38

     Min kamerautrustning
KAMERA

Canon EOS 400d
( kamerahus )
Denna systemkamera sägs vara en bra nybörjarkamera, enkel att hantera och lätt att lära sig. Personligen tycker jag att den både är snygg, skön att hålla i och lätt att förstå sig på. Då många använder sig utav samma kamera är det knappast en dålig respons, trots ett bra pris är Canon ett populärt och omtalat märke. Dock köpte jag ett av dom sista exemplaren pg a efterföljaren 450d som i stort sätt bör vara rätt så lik denna. Självklart ska man välja den kamera som käns bäst för sig själv, däremot har Canon fått fina recensioner och jag upplever det lite som ett allt-i-allo exempel där både pris, funktion, känsla och utseende ligger över förväntan.OBJEKTIV

Canon EF-S 18-55mm Kit
Ett obejktiv som funkar till det mesta, följer med kamerahuset vid köp av kit. Man kan själv välja om man vill köpa kamerahuset separat eller lägga till några hundra för ett objektiv som medföljer, vilket är självklart för min del. Efter första användingen var jag riktigt nöjd med bilderna för att vara ett allmänt objektiv.TILLBEHÖR

4GB minneskort Lexar Professional Compact Flash
Som nykund inom området måste man köpa till ett minneskort, jag trodde att man kunde använda samma typ av minneskort i både kompakt och systemkamera, så var inte fallet. Dels är dom olika stora och dels är dom olika konstruerade fick jag veta i butik. 4GB räcker till cirka en bit över 2600 bilder om man fotar i mindre format, fotar man med större format ligger det på runt 1000 bilder, så det beror helt på vad man väljer för storlek på bilderna och vilken kvalitet man föredrar att fota i.

Lowepro Altus 160 AW Kameraväska "Large"
En jäkligt bra väska, mycket bra pris, kanonmaterial som passar alla väder och skyddar kameran riktigt bra. Det finns massor med fack för kamerahus, flera objektiv, manualer, minneskort och liknande. Köpt hos Elgiganten för ynka 399:- då jag hade turen att komma vid ett bra erbjudande och modellen Large var helt över förväntan med tanke på det sjukt bra priset, räcker gott och väl för dom flesta.

Kenko UV-filter 58mm
Ett UV-filter är till för att ta bort ultraviolett strålning från dina foton, så kallade blåstick som kan uppstå. Denna skruvar man fast på frontlinsen. Det fina med ett UV-filter är att det också tar fram färgerna mer i bilden, eliminerar oskärpa och skyddar objektivet från skador. Bättre att lägga någon hundring på ett filter istället för flera tusen på ett nytt objektiv.

          05 Januari 2009, 02:52

     Om Annster


Namn: Anna Eriksson
Född: 1985-12-19
Hemstad: Stockholm
Civilstatus: Delar lya med killarna i mitt liv. Bengalen Milo och min stora kärlek Alexander.
Attityd: Filosofisk, ärlig, öppen, sprallig, kreativ, envis, intellektuell.
Ögonfärg: Melerade, grön-bruna.
Hår: Ljusbrunt, knullrufs, långt, snelugg.
Längd: 165 cm över marken.
Klädstil: Rockchick/Modemedveten.
Musiksmak: Allätare, men rocken väger tyngst. Gillar i stort sätt all typ av rock :)
Intressen: Musik, filosofi, kreativitet, foto, skriva, film, djur, resa, kost, mode, träning och inredning. 
 
Djur är min största passion och något jag brunnit för sedan barnsben. Djuren är en stor del privat och har även blivit en erfarenhet i karriären. I samband med mitt stora djurintresse, har jag genom åren blivit självlärd inom ett brett område vad gäller djurhållning och deras beteende.

 

På fritiden umgås jag gärna med nära och kära. Familjen har en viktig plats i mitt hjärta. Då jag är kreativ lagd. Ägnar jag mycket av min lediga tid åt fotografering, bildredigering och skrivandet. Film och musik är lite av min vardag. När jag får tid över så rör jag gärna på mig. Allt från Power Walks till tyngre träning. Jag gillar också att vara kreativ i köket. Matlagning och bakning är något som gör mig kreativt tillfreds. Mode och inredning är också något som roar.

 

Som person har jag alltid varit ganska känslosam. Det är mycket som vill ut och det speglar jag gärna genom min kreativa sida. Då jag har erfarenhet från många lektioner i livets hårda skola, har mitt intresse för de psykologiska vaknat allt mera. Jag gillar att lyssna, lära och förändra. Min sambo beskriver mig som en jordnära person med ett hjärta av guld. En individ man kan tala med och känna tillit för. Jag upplevs som en klok tänkare som gärna tänker först och talar sedan. Som inspirerar och lämnar ett leende på människor läppar. 

 

Har alltid fått höra att jag är en härlig person med många egenskaper. En tjej som fungerar med de flesta :)


          02 Januari 2009, 03:56

     Nyår 2009Årets sista timmar gick mot sitt slut.
Jag, brorsorna, mamma och hennes sambo kalasade på oxfile med bakpotatis, vitlökssmör och två goda såser. Andra gången vi käkade oxfile under en och samma vecka, snacka om att leva i lyx. Åkte ner den ena godsaken efter den andra, kvällen avrundades med lite shysst tv och nintendo wii.

Visaren slog 00.00 och det skålade i champange medans himlen var täckt i dunder och färgsprak. Det nya året är nu kommet och jag har inte direkt satt något nyårslöfte, men jag har börjat smida på en del drömmar och mål, så får vi se vart det leder.

Det som gjorde slutet på 08 och början på 09 så speciellt....
Det var att min morfar ringde några timmar innan tolvslaget och berättade en överaskning, först trodde vi att han skojade med oss eller att han fått en knäpp. Han berätta att han vunnit stora pengar på postkodlotteriet, efter vidare information och en check med banken så står det nu klar i att han vunnit 100 150:- rätt in på kontot! Jag är så förbaskat glad för hans skull, är det någon på denna jord som gjort sig förtjänt detta så är det han. Jag lovar, det finns inte en godare människa än honom eller min mormor, som dom har ställt upp och tänkt på andra i första hand. Sa jag inte att godhet lönar sig?

Under torsdag- eftermiddag kom morbror, kusin, mormor och morfar över för en fika, det serverades chockladkaka med grädde, fruktsallad och vit chocklad. Morfar berättade att han ville hålla tal och tror ni inte människan tänkte på familjen det första han gjorde, ville oss väl trots att vi sagt ifrån då vinsten är hans egen. Nej han drog ut en bunt pengar och började dela ut en summa till var och en i hela familjen, som bonus fick var och en i familjen ett lott utöver allt. Innan vi tog farväl för idag, började han redan planera en dag då han får bjuda ut alla på middag, troligen nu i dagarna som kommer. Säg mig, har jag en underbar morfar eller vad <3

Nu hoppas jag att fortsättningen blir minst lika klockren!