Follow    

          04 Juli 2009, 02:09

     En fjärdedel närmare måletSå nu vet jag att det fungerar, men det tar sin lilla tid, tyvärr! :(
Det har nästan blivit lite tabu, det här med att snacka vikt, det är ganska synd faktiskt. Vikt är endå något som berör våran hälsa, inte bara hur vi ser ut, utan också hur vi mår och agerar psykiskt. Det är läskigt hur motion och kost kan påverka våra kroppar och det bästa är att väga lagom, inte för mycket och inte för lite. Trist nog har mat likt andra missbruk så som alkohol, droger och kickar i alla dess former kommit i fel händer allt för många gånger. Människor mår dåligt idag, det kan man inte sticka under stolen med, and so did I, jag har missbruk i släkten eller har "haft" kanske man borde säga. Dock drog jag mig inte till alkoholen utan maten, den gjorde mig glad för en stund och hjärnan har gått på högvarv, drogad av socker som gång på gång skrikit efter mera. Det här med vikt är inte så jävla lätt som många tror, det är usch och fy så fort någon väger för mycket, usch för benrangel och oavsett vilken riktning det går mot så blir det inte bra förän man kommit till rätta, till nivå hälsosam. Att dömma är allt för lätt, men när man väl ser allt med andra ögon, då ser man att det fanns en orsak till det hela likt allting annat. Det gäller bara att ta sig ur den onda cirkeln, hur svårt eller knepigt det än må vara, för det går att förbättra på något sätt. Givetvis ska man acceptera sig själv så som man är, att missbruka sin kropp är tragiskt, det man ska eftersträva är välmående. För mig är välmående att gå ner i vikt, att gå upp i vikt eller att nöja sig med den man faktiskt är, allt beroende på hälsa och kroppstyp, sådant går att bedömma med sunt förnuft. Vissa har hamnat fel, andra är bara bredare eller smalare som desto mindre går att förändra och det är väll där man bör se skillnaden, vad som är naturligt och vad som endast må vara spåren av ett missbruk.

Själv har jag alltid varit några kilon för mycket, enda sedan jag kom upp i skolåldern, jag var väll ostabil redan då. Konstigt nog så tappade jag det där lilla extra, snarare tio kilo utan vidare, tyvärr gick jag upp dom och ett par kilo till efter att ha bemött något av det svårare i mitt liv. När jag vet vad jag vill, då ger jag mig fan på det, det är väll då jag må vara driven och målinriktad till tusen, jag måste bara ha motivationen. Jag har försökt, men likt förbannat så trillar jag tillbaka, jag ger upp och det gjorde jag denna gång också. Men för någon månad sedan, då slog det slint i skallen på mig, jag insåg att jag knappast lär bli yngre, jag har funnit mig själv personligt men desto mindre hälsomässigt. Jag insåg att jag inte vill bli sjuk, jag vägrar att lida över det som vill mig illa och det måste ju även gälla den gamla övervikten som under långt tid hängt kvar från brutna löften och falska handslag. Nej ska jag bli en hel människa, då måste jag gör det ordentligt, inte bara radera gamla sår och rusta upp mitt själsliga försvar, jag måste även blåsa bort dom gamla spåren som ständigt påminner mig om mitt gamla svaga jag och den sidan existerar inte längre! Nej jag vill leva länge, jag vill vara frisk och glad, så nu jävlar får det vara nog och tro det eller ej, men jag har ändrat om mina vanor och blivit mer aktiv. Man ska inte överdriva, men motion och naturliga råvaror är det som alltid fungerar även om dagens slappa samhälle raderat det mest naturliga för våra kroppar. Det handlar inte om olika dieter och konstigheter, plocka bort fett hit och kolhydrater dit, kroppen behöver alla ämnen även om man kan bespara sig på dem mer eller mindre. Det stora hela handlar om att röra på dig och att inte överskrida sin dagliga energiförbrukning som för oss tjejer ligger på cirka 2000 kcal. Äter man mera är det kört, äter man runt 2000 behåller man sint vikt och håller man sig under bör man göra framsteg för min del så som jag förstår det. Dock läste jag att man aldrig bör hålla sig under 1200 kcal eftersom man då riskerar att hamna i svältläge och på så sätt spar man energin och sluta att förbränna. Jag har hållt mig över minsta rekommendationen, men under max och idag har jag lyckats ta mig en fjärdedel mot måldet, närmare 11 kilo är ett minne blott. Att jag dock har 30 kilo kvar kan låta galet, men så illa gick det och det är bara att bemöta det sunda förnuftet, min kropp mår inte bra utav detta och bör enligt rekommendationer vara mindre, så jag vet vad jag gör!

Så här när man summerar nuläget känner jag att jag känner mig lättare, starkare i kroppen och huden samt håret har redan blivit till det bättre. I dagsläget har motion och naturlig varierad kost i form av fisk, fågel, kött, potis, grönsaker och mejeriprodukter för att nämna några, blivit min vardag. Jag läser och väger kcal innehållet, jag ändrar små ting som att byta ut såser mot keso, godis mot frukt och läsk mot fun light, jag håller mig mer till ugnen och kokad mat än stekt, i värsta fall steker jag i olja istället för smör, köper minimjölk och lätta smör. Det enda jag undviker är lightprodukter eftersom det innehåller cancerframkallande ämnen, ska man unna sig så ska man unna sig på riktigt så länge det är i lagom mängd och jag märker redan nu vad äkta njutning är, det är när man kan unna sig med gott samvete och när man gör det på rätt sätt utan att skada kroppen.

Jag må ha slagit mig i skallen, men fick även detta till en vänding en gång för alla, tokstollen har även börjat gilla sport!? Whats wrong? Jag måste checka AIK matcherna och satan vad spännande landslagsmatcherna i fotboll är, kan inte glömma Sverige-England i U21, så jävla nära! Som vanligt gick man ut och handla mitt i vändingen, bara för det såg så illa ut i början, sen sluta det hela med oavgjort och stolpe. Jag gillar fan fotboll, att man inte började på något sådant, hade varit skoj att bli proffs och lira med dom heta grabbarna, dream on! ;) Liksom några andra kunde jag inte sluta dregla över Englands målis, Joe Hart, jisses!

Det enda som jag jämrar mig över just nu är den förbannade värmen, hur fan kan man gilla läget när man kvävs bort. Det är enklare att klä på sig i kylan än att plocka av sig skinnet i hettan, på vintern kan man endå anpassa sig, men är det så här varmt är det nästan bara att gilla läget. Det jävliga är att jag inte kan sova om nätterna, tur det om man blickar tillbaka en vecka, då var det nämligen sabotage utanför min bostad, två yngre killar sparka sönder glaset och tog sig in i porten för att förstöra i trappuppgången. Det roliga är att jag var vaken vid denna tid, 01-02.00 tiden och blev vittne till det hela, det som gjorde hela kvällen var nog att jag mötte upp fyra poliser utanför och berättade allting så jag hoppas att dom åkte dit. Det är som jag alltid sagt, det finns alltid något gott i det negativa ( i det här fallet att jag inte kan sova ) för då kunde jag beskåda sabotaget, synd att jag inte fotade dom jävlarna men jag är en jäkel på att komma ihåg signalament så det räckte endå ;-) Dock vore det bra om man fick sina åtta timmar, men det är sällan jag lyckas med det, utöver värmeböljan så dras jag med blandade känslor kring både livet och döden, kan det vara åldersnoja? Livsnoja? Dödsångest? Kanske allt på samma gång? Det roliga var att jag härom natten drömde om min gamla högstadieklass och vaknade mitt i en konsert med In Flames låt "Come Clarity", jag menar det säger väll allt?

Rushing through 30, getting older every day...6 KOMMENTARER
Postat av: Carolin

Fy vad gott det där såg ut! Hinner dock inte läsa inägget just nu för jag vill bara svara på kommentarerna men läser senare (:Jag förstår det, det är samma med mig. Man har ingen ork att sitta vid datorn i den här värmen och som det är med mig så känns det som att jag inte ens har mycket att komma med ibland så då låter man bli att skriva något.

Igår tänkte jag skriva men det var så trist och ovärt att läsa för er andra så jag raderade det och publicerade inte :P

2009-07-04 @ 12:14:09
URL: http://carowlin.blogg.se/
Postat av: caroline andersson

värme som är så otroligt underbart anna :D

2009-07-06 @ 04:04:19
URL: http://lovelyc.blogg.se/
Postat av: Linda

Kika gärna in i min alldeles egna webshop;)

http://www.beautyinsideout.se

Hoppas du gillar ngt,hojta till i så fall;)Sista dagen 10% på allt!!

2009-07-10 @ 19:05:22
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: Perez.

"jag ändrar små ting som att byta ut såser mot keso, godis mot frukt och läsk mot fun light, jag håller mig mer till ugnen och kokad mat än stekt, i värsta fall steker jag i olja istället för smör, köper minimjölk och lätta smör."Smart. Tar det som ett tips. kram :)

2009-07-12 @ 17:13:41
URL: http://perezj.se
Postat av: a

Åh mums!2009-07-14 @ 01:39:44
URL: http://alexandradr.blogg.se/
Postat av: Anonym

bra inlägg!:) men det blir jobbigt att läsa när du inte trycker nåt på enter

2009-08-23 @ 17:36:42


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: