Follow      

          25 Juni 2009, 02:11

     Efter mycket om och menSå är man äntligen tillbaka, vågar inte räkna ut min långa frånvaro utan att skämmas lite.
Haft/ har så sjukt mycket att tänka på, har man inte något att fokusera på, då får man det. Tänker inte dra en story över allt som varit och skett, men det har bara varit mycket och hel del skoj också faktiskt med vänner/familj.

Grejen är bara den, vem ska jag skämmas för? Troligen inför mig själv, att jag inte tagit mig i kragen någon gång, det tog mig ett halvår att fixa bagen till systemkameran och nu tog det ytterligare någon månad innan man kom igång med första redigering. Haha, jag fick faktiskt en gratis veckorevyn via bloggen för ett tag sedan och istället för att lägga blicken mellan bladen så tog det mig ungefär en månad innan jag tog mig tiden, passade även på att läsa en gammal cosmo jag inte hunnit läsa och den var två år gammal - jag säger då det! Hur som haver, är så jäkla glad över min Canon 400d, detta fotointresse var inte alls densamma för några år sedan, men "nu" vore det som om jag lärde känna mig själv på nytt. Åt andra sidan är det annorlunda redskap man söker sig till nu, en allmän digitalkamera kan vara skitbra att ha i väskan, men vill man ha ett proffsigare resultat är systemkameran det enda tänkbara. Nästan lite pinsamt att man lekt fotograf tidigare, jag menar ett bra foto ligger mycket hos personen bakom jobbet också...hur man går tillväga, men det är faktiskt en galet stor skillnad trots att jag i nuläget bara använder mitt kitobjektiv. Lite kul att första fotot blev en närbild, som vanligt ville jag testa gränserna lite. Synd bara att objektiv är så dyra, jag är lite sugen på ett Macro som andra objektiv (heter det så?) så man kan zooma inte rejält, typ fota minimala delar och små objekt.

Nu har man redan hunnit samla på sig två mappar med foton som ska fixas (pappas bröllopsbilder) är nog det som stressar  mig mest, utöver det har jag haft ett jäkla bök med att lära mig redigeringen helt och hållet. Ibland önskar man att någon bara kom och visade så man slapp leta upp allting själv, men vill man ha något gjort så får man fixa det själv och jag har ju lärt mig att man inte kan begära så mycket ifrån andra människor.

Det är bara att kämpa på, så löser sig väll allt som man brukar säga...