Follow    

          22 Mars 2009, 05:37

     Lundell - Omaha





Fantastiskt ögonblick!
Jag ville aldrig slita mig, var som omsluten av en bubbla, svävandes i en annan värld där bekymmer aldrig existerar. Fan, vad jag mår bra just nu! Jag har märk att jag trivs som bäst när jag verkligen får leva till hundra och då menar jag nöjesliv i mängder, gärna i form av musik, det rensar skallen och befriar själen från tunga bördor.

Mötte upp min mamma på tåget vid 16-tiden mot city, skulle käka lite kinamat på stammisstället i närheten, det jävliga var att stammisstället inte längre fanns kvar, borta...helt veck? Jag blev riktigt besviken faktiskt eftersom kedjan funnits där bra många år, vi traskade vidare till ett annat ställe då det inte fanns så mycket annat att göra, haha men det stället var också ur existens, jag sa - det är lågkonja på hög nivå, ser inte så mycket bättre ut faktiskt. Hur som helst haffa vi en bit Fläskfile Oskar på Restaurang London, satt som smäck och mamma som inte visste vart vi skulle sen blev överaskad på restaurangen då jag dolt biljetterna lite diskert under min bricka och ni skulle se hennes leende. Jag bjöd på Ulf Lundells sista gig här i Stockholm Globen för turnen Omaha, hon visste inget om detta mer än att jag bokat upp hennes tid för dagen/kvällen.

Som vanligt saknar jag ord!
Konserten var suverän, mamma skrattade, klappade händerna och var överlycklig för överaskningen, att på så kort tid få återse kungen av svensk rockpoesi. Som vanligt är texterna otroligt djupa, berörande, målande och geniala...vilken gubbe.....vilket ös. Jag är inte tantsjuk (motsattsen till gubbsjuk, kanske påhittat ord från min sida? ) men jag skulle fan inte banga på Lundell, No way! Kanske i ett annat liv, en annan era, i en annan kropp, drömma går ju.

Jag sa till mamma att man känner en sådan närhet till honom också, för mig är det inte bara Lundell under min uppväxt, utan också att Lundells pappa var bästa vän med farbror Ture, mormors farbror som jag träffade mycket...dom brukade basta med varandra och göra gatorna tydligen. Dessutom har väll ingen missat att Lundell är svärfar till Micke Persbrant som växt upp i samma förort som mig, glidit runt i samma korridorer på samma gymnasium vars mamma jobbar på högstadiet en bit därifrån.

Konserten varade i 3 underbara men korta timmar.
Fullt med folk, gästerna tjoade, skrek, klappade takten, stampade i golvet och ölade tills en tung spritdoft spred sig i globen. Uffe var däremot nykter sen 13 år tillbaka, jag förstår inte dessa fördomar en del haft mot detta beroende där erfarenhet att förstå en människas problematik i livet tycks saknas helt. Men jäklar var bra det var, jag har fotat och spelat in en del ruggigt dåliga videoklipp med digitalkameran, dessa kan ta mig tillbaka till ögonblicket jag aldrig vill glömma. Hans texter har gjort mig mycket, till en stark och livsglad tjej som söker daglig energi genom musiken, jag kan känna igen mig och börja tänka positivt igen. Lundell drog några snabba berättelser med sarkasm mellan raderna och alla skrattade, han sa - människorna tycks ha blivit mer humana nu efter lågkonjan, kanske dax att flytta hem igen. Han flyr det obehaliga samhället till lugnare trakter där han kan andras friskt igen och en vacker dag kommer han tillbaka till hemstaden Stockholm igen.

Lundell älskade oss, han öste på som satan och den som vill ha fördomar få ha det, men denna man kan lira och det är tryck vill jag lova. Han kände sig välkommen hem, det var många som var i himlen denna underbara Lördagkväll.

Det blev en stor affisch som jag ska rama in ovanför sängen likt en kollage med biljetter sen och senaste dvd:n som åkte med hem, två killar kom fram och började stöta på mig fast morsan var med. Haha, snacka om dålig raggnigsreplik - du kanske vill köpa honom istället ( pekar på sin polare intill ). Jag har blivit jordens största disser och svarade att jag klarade mig bra utan det erbjudandet. Killen blev lite stött och sa - Vaadåå han e ju snygg och så gillar han barn, sen jiddra han vidare medans jag bytte blicken åt helt andra vyer. På vägen hem började jag klura över min reaktion, varför detta dissande i mig då detta inte var första gången och kanske skulle jag varit lite shysstare trots allt när killen endå såg riktigt bra ut, mamma höll med. Tågresan bjöd på två snubbar till som blängde ut mig hela vägen hem, börjar nästan undra om det var Lördagsfyllan som tog sig en sightsing eller om det faktiskt var jag som utstråla något extra denna dag, helt plötsligt var alla efter mig. Dock vet jag inte om jag ångrar dissen, kanke var det mina behov som hejdade mig mer än känslan att behöva någon, jag e ju lite som Lundell en fri man i stan fast av annat kön, jag bär på en romantik i mina tankar och visst behöver jag en dos, men aldrig att jag skulle tygla mig som jag gjorde en gång i tidigare kapitel av mitt liv.

När man trodde att sista spelning var gjord för gott blir det en ny turne i sommar runt Augusti, I´ll be there!



13 KOMMENTARER
Postat av: Josephine

sv: okej men läste inte :)

jaha okej vad trevligt.

jag shoppa lite och så :P

2009-03-22 @ 09:45:35
URL: http://stjupid.blogg.se/
Postat av: Angelina

fin din blogg blivit :D

2009-03-22 @ 10:01:35
URL: http://angelinav.blogg.se/
Postat av: marie

oj, tre timmar är verligen jättelänge men jag kan förstå att det inte kändes så långt. Verkar som ni haft en toppen kväll!

2009-03-22 @ 11:18:03
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Elin [ n e v n a r i e n ]

Ellerhur! En gång drömde jag att familjen var ute och simmade, men mamma sjönk hela tiden för hennes fötter kunde inte röra sig och dagen efter bröt hon foten :S

2009-03-22 @ 11:40:26
URL: http://nevnarien.se/
Postat av: F A N C Y

Vilken fin blogg du har =) Allt väl?

2009-03-22 @ 12:03:13
URL: http://fanzo.blogg.se/
Postat av: Mindy

Kul med konsert.HA en skön söndag...

2009-03-22 @ 12:40:48
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Michelle

haha :p jag var med en kompis och gjorde mest ingenitng :)

2009-03-22 @ 13:12:41
URL: http://michellles.blogg.se/
Postat av: Carolin

Sv: Jaså, ja men där ser man. Jag tycker den blev jättefin! (:



Ja, tråkigt nog så är det nog oftast så. Ah, jo jag har sjäv bivit mobbad i skolan när jag var liten, så jo.

Exakt, håller med. Men det är synd att barn inte ska kunna få vara barn utan måste se ut som dockor och liknande och kan inte ens få ha egna åsikter utan att någon ska hacka på en :/

Och sen finns det dom som inte ens vågar säga att dom blir mobbade eller inte gör något åt det alls och då går det ju ibland så långt att dom tar sitt liv. Det är hemskt att det ska behöva vara så :/

2009-03-22 @ 15:16:56
URL: http://carowlin.blogg.se/
Postat av: Erica

Låter underbart, och vilken härlig överraskning för din mamma! :)

2009-03-22 @ 17:28:21
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Maja

härligt :D

2009-03-23 @ 15:33:24
URL: http://chinnie.blogg.se/
Postat av: Caroline Andersson

hehe jag är lika sen med mitt svar ;)

2009-03-24 @ 13:04:45
URL: http://lovelyc.blogg.se/
Postat av: Jackeline Perez

kul! =) allt bra?kram

2009-03-24 @ 22:55:55
URL: http://perezjackeline.blogg.se/
Postat av: Knutte

Woh, coolt!

2009-03-27 @ 20:39:34
URL: http://knutte.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: