Follow      

          03 November 2009, 01:22

     Provokationen tar över

Bilder lånade från de berörda inläggen, fji.blogg.se, sabbaa.se och nevnarien.se

Fastnade i en liten bloggdebatt som jag lurat på ett bra tag nu.
Det började med att jag i vanlig ordning skulle läsa dagens favvo-bloggar, bl a nevnarien som idag delar med sig utav sin sorg, sabbaa.se lägger ner sin blogg. Jag vaknade direkt till och tänkte - VA, neeej det får inte vara sant!? Jag vill inte påstå att jag direkt förstår hur någon annan känner, vi upplever allt så olika. Dock kan jag endå känna en förståelse till beslutet och det är så jäkla synd att andra kan påverka så mycket med sin negativitet. I och med Sabbaa:s inlägg fick jag reda på en ny intressant blogg fji.blogg.se som just tog upp bakgrunden till det hela, nämligen fjortisbloggarna som börjat växa sig allt större med genom sin provokation och överdrivna ideal, hur deras provokation resulterat i konsekvenser.

Jag vara bara tvungen att ge mig in i debatten...
Det är så förbannat tråkigt med samma gamla försvar - ni är bara avundsjuka! Det säger ganska mycket om iq:t och är en gammal klassiker man lätt drar till med i brist på annat.

Grejen är att det inte handlar om avund, utan om konsekvenserna som drabbar oss alla. Dels de intressanta bloggar som allt mindre uppmärksammas i och med att provokation drar mera, även ett osunt beteende sprider sig likt en löpeld.

Direkt får man som svar på tal - men varför läser du i så fall? Jag menar på att detta inte är något konstigt. Låt säga att ett psykfall på gatan drar mer uppmärksamhet än vad en gatumusikant gör. Så funkar vi människor, vi vill veta vad det där udda är och varför det inte funkar som det bör. Vi söker svaren och nöjer oss inte förän vi får dem. På något sätt skämmer dessa tjejer också ut sig och det ligger väll lite i naturen att man roar sig över detta likt en clown på cirkus med sina konstigheter. Bloggerskorna själva säger att detta är ett smart drag, dom tjänar storkovan, men jag vet inte om jag vill hålla med. Är det verkligen smart att sätta sig själv i fällan, när man gjort sig så hatad att man sätter sitt liv på spel genom våld och kriminalitet som härjar där ute. Det finns ju faktiskt dem som inte kan hantera sin vrede. Är det verkligen värt det? Är det värt att spela ett spel som många inte klarar av eller förstår sig på, den yngre generationen som inte förstår bättre än att ta efter ett sämre beteende som något fullt normalt. Sen frågar vi oss, varför människor mår dåligt och varför samhället är så vrickat som det faktiskt är idag?

Många verkar också ha glömt poängen med bloggandet, det är ett intresse som bör utövas av egen vinning. Man skriver för att det är roligt, för att få ut ett budskap eller ett intresse. Har man inte en talang att visa, så kan man lika gärna vara jäkligt intressant som sitt naturliga jag eller skriva unikt med annorlunda exempel. Ja, det går lika bra att vara sig själv så länge man gör det på ett bra sätt. Ta bara Foki som slog sig fram på kort tid, för hon vara egen på ett shysst sätt.

Att det här får konsekvenser är inte konstigt, det är detsamma som att försöka vara musiker även om man hatar det bara för framgångens skull, antingen går det inte alls eller så blir det ren katastrof. Att tjäna pengar på sin blogg är bara pricken över i:et, resultatet av något bra man gjort och för man gillar det man gör. Det måste fungera åt alla håll, annars faller det. Du måste gilla det du gör, gör det för din egen skull och tappa för guds skull inte kontrollen kring det du gör för det kan drabba andra, tyvärr.

 Det är trist att någon ska behöva lägga ner sin blogg för att det inte längre ger något. Personligen skulle jag aldrig ge upp för att något försöker påverka mig. Mitt motto har alltid varit att kämpa, jag ser att mitt liv och mina möjligheter inte ska begränsas pg a andras dåliga beteende. Det är min fulla rätt att säga ifrån när något är fel, ska det vara så ska det vara rätt. Man kan inte acceptera vad som helst, allra minst det som är fel. Men jag förstår endå att en del inte årkar kämpa eller enns kan kämpa när man gör det i motvind. Det finns tyvärr vissa fall där det inte spelar någon roll hur mycket men är sparkar och skriker, för det ger inte med sig. Men det värsta man kan göra är att sluta försöka.

Dock förstår jag desto mindre när någon ogillar en situation men försvarar en av de skyldiga som någon man inte är emot. Man kan ju inte försvara den som orsakat hela grejen, personen gjorde ju endå ett val från början att provocera och borde förstå att det ger konsekvenser. Jag anar att många säger i den stilen, för att undvika konflikter, men hur ska man då komma någonstans? Vill man förändra något som är fel, så måste man kunna säga ifrån och det är din fulla rätt. Du gör inte bara dig själv en tjänst utan hjälper alla andra som far illa av situationen.

Det är synd att fler inte förstår matematiken, det är en simpel nivå.