Follow    

          14 September 2009, 02:16

     Blossom


Sommaren har verkligen rusat förbi.
Inte för att det har med sommaren i sig att göra, tiden har alltid varit en fobi som ständigt gjort sig påmind genom att just rusa förbi mest hela tiden. Min mormor brukar alltid säga att förr i tiden, då gick inte tiden alls så här fort. Jag har svårt att finna tidsepokerna som avgörande faktor, att tiden liksom skulle gå inom olika hastigheter bara för att tiderna förändras, för att åren går och dagarna byter namn? Jag tror snarare att vi har oss själva att skylla liksom hela mänskligheten, vi pressar oss själva till den milda grad med olika sorters sysslor tills vi helt glömt bort att njuta av nuet och det verkliga livet som sker medans vi är upptagna med annat. På något vis är det svårt att komma ifrån alla måsten, men desto lättare att se det värdefulla i små ting. Det är väll detta som faktiskt förklarar min förmåga att alltid sitta uppe några timmar extra om nätterna, att alltid vilja vara den som suger lite extra på livets sköna ögonblick, bara för att verkligen få njuta så länge det bara går.

Hösten började lite kämpigt.
Först en sen bokleverans för den nya terminen och därefter plugga ikapp en heltid på fem kurser där vi förväntas vara idag. Sammanlagt har jag räknat en halv mattebok på 165 sidor och skrivit ett prov på dessa sidor som faktiskt kändes lovande, läst en drös med texter och lämnat in fem arbeten inom loppet av någon vecka. Det sista blev klart ikväll så nu är jag rätt i planeringen igen, otroligt skönt och särskilt med tanke på allt som fyller mina tankar dag ut och in, en syssla mindre lättar lite på bördan och lämnar extra tid åt att verkligen stanna upp och njuta det vid sidan av.

Man kan säga att en god planering skapar bättre marginaler åt både måsten och fria val, på så sätt käns det endå som att jag försöker ta till vara på mitt liv enligt bästa förmåga, bara möjligheten till att uppskatta dessa små ting ökar livskvaliten rejält.
 
Nu har man ju en mängd shyssta serier att följa igen, gäller att planera tiden väl ;)
3 KOMMENTARER
Postat av: Carolin

Sv: Jaså, det hade jag inte ens märkt men tror att du länkade till denna adress när du skrev till mig sist för annars hade jag nog inte fattat det :PJo, man ska ju inte tvinga på sig ett inlägg som man känner är helt meningslöst, men som vanligt gör jag det ibland ändå - för att det inte ska bli allt för trist för er läsare (:

2009-09-14 @ 19:04:29
URL: http://carowlin.blogg.se/
Postat av: vicky :) [FOTO]

härligt foto :)

2009-11-05 @ 08:53:07
URL: http://irishcat.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Vilken härligt bild!

2009-11-10 @ 00:03:49
URL: http://www.isabellees.blogspot.com/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: