Follow      

          14 Juni 2010, 05:46

     Ulf Lundell, det bästa från youtubeJag hoppas verkligen att det laddas upp fler Lundell- låtar på tuben!
Finns många bra låtar ute redan nu, men det saknas mängder med favoriter som jag regelbundet spanar efter. Som några kanske redan vet är Lundell en artist jag växt upp med. Lundells pappa har också haft en vänskap till en av mina närmare släktingar, vilket är väldigt roligt. Jag älskar Lundells djupa texter där han på ett genialiskt sätt leker med orden och berör mig ända till hjärtats centrum ♥

Ulf Lundell - Hon Gör Mig Galen
Ulf Lundell - Ryggen Fri
Ulf Lundell - Isabella
Ulf Lundell - Connemara
Ulf Lundell - Gammal Nog
Ulf Lundell - Kär Och Galen
Ulf Lundell - En Fri Man I Stan
Ulf Lundell - Butiken & Omaha
Ulf Lundell - Den Vassa Eggen
Ulf Lundell - In I Mystiken  
Ulf Lundell - Aldrig Så Ensam
Ulf Lundell - Kapten Kidd
Ulf Lundell - Elden
Ulf Lundell - Hitza Hitz
Ulf Lundell - Sanna
Ulf Lundell - Jordens Herrar

Detta är bara en bråkdel av alla guldkorn som går att lista! :)


          13 Juni 2010, 16:43

     Slöhögen Nikki


Min lilla ögonsten!


Nikki ger mig så mycket glädje.
Oavsett vilka val jag väljer att göra i livet, så finns hon alltid där. Hon möter mig vid ytterdörren varje gång jag kommer hem. Om nätterna ligger hon på kudden intill mig, med täcket över sig som om vi vore sambos. När jag sitter vid datorn kommer hon och lägger sig mellan mig och tangentbordet. Ofta följer hon mig som när jag ska till badrummet, då går hon på lådan. Eller som när jag befinner mig i köket, då sitter hon på bänkskivan och bevakar allt jag gör med huvudet på sne. Ligger jag i soffan och andas ut om kvällarna, då hoppar hon upp och lägger sig på min arm eller trampar bekvämt till sig en position där hon kan kura ihop sig på min mage. Dessutom är hon så mänsklig att hon förstår väldigt många ord som besvaras med tydliga reaktioner, gör en del konster och buffar med huvudet mot min kind så fort hon vill kramas. Ibland är hon så rolig att jag kan sitta och skratta åt henne utan slut.

Det har hänt att jag tänkt hur det vore utan henne. Jag hade nog gått ner mig totalt, för hon är den trygghet jag behöver när allt annat går emot mig. Djur är det mest trogna och kärleksfulla man kan tänka sig. Den enda nackdel med pälsbollar som henne, det är att man har hår precis överallt. Hade hår i frysen som fryst fast, på möbler, kläder, även på tallriken och mellan tavelglaset kan eländet skymta fram. Det trorts att jag städar regelbundet. På något sätt käns det som noll problem i slutänden i alla fall, så länge man har en sådan godsak intill sig som ger så mycket tillbaka.

Fast slöare katt får man nog leta efter.
Ibland får hon sin ryck och kutar som om hon fått eld i baken, under bordet och upp på ryggstödet för att sedan försvinna i en looping under soffan. Sedan gör hon om samma ryck igen tills hon drar en lång suck och lägger sig bekvämt någonstans. Hon trivst bäst på byrån under lampan som kan skymtas på bilderna, där ligger hon endast när det är tänt och liksom solar sig under glödlampan. Annars finner man henne högst upp på klöspelaren,  i henne egna hörna av soffan, alternativt på soffans ryggstöd eller långt uppkrupen i mitt påslakan så endast en liten knöl syns under täcket.

Tycker hon kunde ta sina ryck och jaga lite blomflugor istället, håller på att bli galen!!!


          12 Juni 2010, 13:36

     Personligt på väggenDenna tavla har jag trixat ihop på egen hand.
Har länge tyckt att väggen intill sängen varit väldigt tom. Det slog mig att jag skulle göra en stor Lundell- tavla och hänga där till min stora glädje. Lundell är en del av min uppväxt och en artist jag beundrar med sina otroliga texter.

Hur som helst. Det började med en Lundell konsert 2009, köpte med mig en affisch i shopen på vägen hem. Dock käns det väldigt rörigt och fjortis att bara hänga upp en poster som den är. Knallade ner till IKEA och konkade hem en stor svart ram "snygg" där jag ramade in affischen tillsammans med alla mina konsertbiljetter som jag sparat. Där ska jag med tiden fylla på med fler biljetter.

Blev hur bra som helst och när jag visade detta för mamma blev hon så avis att hon själv ville ha en sådan tavla. Haha, vem fasiken behöver en karl nu när man blir tillfreds av denna vackra skapelse ;)

Snyggt, personligt och minnesvärt.


          11 Juni 2010, 22:12

     Blogg.se publicerar recension SATC 2


Mitt inlägg på blogg.se startsida. Att hamna där för andra gången gör mig väldigt stolt och glad.


Tydligen är det mina filmrecensioner som blivit extra uppmärksammade.
Inlägget som berör den andra filmen om tjejerna i Sex and the city har fått både ris och ros av besökarna.

Dock vill jag påpeka att det kanske blivit lite missförstånd.
Några uttrycker att ett par karaktärer ur en film inte kan få någon att förstå vem man är som person. Det är inte heller det jag syftade på. Alla människor är olika och att veta hur varje individ fungerar kan inte vita duken framhäva, om enns den näststående då det alltid finns något att lära om varandra.

I det stor hela är recensionen riktad till filmens handling. När jag nämner det manliga könet vill jag endast bryta isen. Varför ska så mycket hamna i kategorier, manligt vs kvinnligt. Jag anser att fler killar med all säkerhet skulle kunna uppskatta en tjejigare film precis som tjejer kan gilla det mer grabbiga. Att "alla" killar bör ser SATC vet jag inte om jag skrev, men det utesluter inte att fler gjorde det. 

När jag ser till karaktärerna i SATC, är det många drag som är plockat ur det verkliga. En del känner mer för en av tjejerna, medans många känner igen vissa delar. När jag väljer att beskriva filmen som en relationkarta till kvinnan är det inte sett som en 100% korrekt bild av den kvinnliga rollen. Många har målat upp en speciell bild av hur en man och kvinna ska vara. Att jag nämner den kvinnliga rollen, är just för att detta må vara en film med kvinnlig målgrupp.

Det som är så roligt med dom här karaktärerna är att det krossar den självklara bilden av kvinnan som gift hemmafru med tre ungar hängandes på armen. Här blandas olika personligheter där några föredrar singellivet och andra söker real love. Några av tjejerna ser barn som en självklarthet, andra väljer bort dem helt. Hela filmen är som en blandning av hur olika tjejer kan vara. Karriärer, förhållanden och familjeliv prioriteras helt olika. Det som skapar denna gemenskap karaktärerna mellan, är att alla söker sitt sätt att leva. Det finns ingen stereotyp som säger att såhär ska det vara. Jag tror att Samantha är en karaktär som sticker i mångas ögon. Att män ligger runt är fullt naturligt men om en kvinna gör det blir hon direkt klassad som billig. Alla är olika och det framhävs ganska tydligt i både serie och film. Oavsett hur man sedan väljer att leva sitt liv så tror jag att många drömmer om den rätte, en viss typ av kille som inte alltid är på det sätt vi förväntat oss. I SATC framhäver karaktärerna på flera sätt hur många kan känna och tänka i flera frågor, även om det inte gäller alla.

Sen får man inte glömma att se skillnad på det som är mer humoristiskt.


          09 Juni 2010, 15:17

     Sex and the city 2


Film: Sex and the city 2 l Genre: Komedi l Längd: 2:27 l Betyg: +++++


Kort om filmen
Efter en rad serier och en film, är nu den andra filmen här. Tjejerna försöker finna sig själva, hur man intar rollen i ett äktenskap och hur man blir en bra förälder. Passande nog dyker en resa upp som får vännerna att inse både ett och annat.

Enligt mitt tycke
Var filmen riktigt bra! Jag har hört att den här omgången fått ta lite kritik, dock har jag inte vågat ta det till mig. Det var när en kvinna kom fram till mig och undrade vilken film vi skulle se. Hon talade om att denna film älskades, hon hade sett den på bio två gånger med sina döttrar. Det var väll då jag insåg att även denna resa till New York city skulle bli en underbar upplevelse.

Det jag älskar med hela tanken bakom SATC, är att man känner igen sig i varje karaktär. När jag fått frågan "vilken karaktär" jag känner mest med, då kan jag inte svara. Det är det som knyter så starka band till allt vad som har med tjejerna att göra, det finns sidor hos dem alla som kan plockas ihop till min personlighet. Att detta är en riktigt tjejfilm går inte att förneka. Det är ur den kvinnliga synvinkeln allt framställs, hur vi tänker kring allt som berör oss själva, förhållanden och vänskap. Lika givet som heels och väskor är för det kvinnliga, vore SATC. Att vi sett varje avsnitt och film minst två gånger är inget märkvärdigt. Jag känner inte att jag tröttnar, varje gång är det något i karaktärerna eller ämnena som käns lika aktuellt nu som då. 

Dock ser jag att män/killar/grabbar inte ska lägga benen på ryggen. Jag skulle säga att filmen är lite som en relationskarta till kvinnan, kanske var kvinnan svår att förstå men inte efter SATC födelse. Givetvis framställer man inte hur alla är IRL, men det det finns flera drag som käns igen.

Mitt i smeten av tankar och frågeställningar kan man skåda storslaget mode, allt från läckra klänningar till råheta heels. Att man sedan skrattar så hela stolsraden sätts i rörelse, det är ett faktum. För att inte glömma musiken. Allt från nyproduktion som får mig att känna med nuet, till gamla godingar som sorgset talar om att även mitt liv går vidare.

Sprungit på bio- och restaurangbesök mest hela tiden sensaste veckan. Snacka om lyx!


          08 Juni 2010, 00:47

     Till Anna från Joakim


...så står det på baksidan av denna spegel, snett skriver i blyerts.

Anna, jag har en överaskning till dig!
Det var vad min yngre bror sa till mig när han snabbt vände sig om för att åter komma tillbaka med ett stort inslaget paket. Det var knappt att han årkade bära presenten utan att närmare bestämt hasa sig fram. Han tittade ner lite blygt i parketten, orolig över min reaktion. Själv log jag brett och sa - men jag fyller väll inte år idag!? Snabbt slet jag sönder det papper som omslöt föremålet och fick syn på en stor väggspegel av trä. Jag blev jätteglad och kramade om honom. Sen sa han - den har jag gjort till dig på träslöjden, jag har jobbat som en galning i flera månader. Tänk att grabben fixa hela den där på egen hand, själv pallade jag inte enns att fila en smörkniv när jag var i hans ålder. Är det något han verkligen kan, så är det att pyssla och skapa.

Nu hänger spegeln snyggt mellan hallen och vardagsrummet, dekorerad med matchande ljuslyktor i sprucken glas och guldmålad kant. Det är speciellt med personliga överaskningar. Tanken att någon lagt ner tid på att göra en annan glad är väldigt rörande. Att denna spegel också finns i ett exemplar är också ganska häftigt.

Känner mig så stolt och glad över att just jag blev den utvalde av alla i familjen <3


          05 Juni 2010, 01:14

     Robin HoodFilm: Robin Hood l Genre: Äventyr, Action, Drama l Längd: 2:20 l Betyg: +++++


Beskrivning
En engelsk arme är på väg hem från ett korståg, samtidigt dör Kung Richard i Frankrike. Av en slump får Robin Longstride och hans vänner bära ansvar för att den döda kungens krona kommer hem till England igen. Vid ankomsten känner inte Robin igen det land han en gång växt upp i. England bär på en dålig ekonomi efter Kung Richards kostsamma krig. Efter Richads död kröns bror John till den nya kungen. Folket lider under Kung Johns styre och samtidigt planerar Frankrike invasion mot England. Robin Longstride står nu i centrum av en stor motståndskamp.

Detta är en episk berättelse om legenden Robin Hoods början!

Mina egna ord
Väldigt bra film! Detta är en rulle man pratar om långt efteråt och gärna ser igen. Bra skådespel, spännande handling och mycket action som bryts av med både humor och kärlek.

Det är väll lite som mig i ett nötskal att älska verklighetstrogna filmer, filmer man kan sätta sig in i och känna med. När man på det här sättet kan dra igång en berättelse som endå käns så verkligt, då är det bara pricken över i:et.

Jag älskar berättelsen om Robin Hood. Som den frihetsälskande människa jag är kan jag inte låta bli att känna en inre glädje som bara spritter runt i bröstet på mig. Kampen om rättvisa och viljan att aldrig ge upp är så "jag" rakt igenom, det vore som om jag själv ville hoppa på hästryggen och delta i striden. Jag gillar också att den feminina sidan framhävs som självständig, vi kvinnor kan också även om bägge könen är i behov av att luta sig mot varandra.

Dock saknade jag trampet av små fötter mellan Marion och Robin. Det hade varit en större snudd vid hjärtat och vad som saknades innan allt varit komplett. Kanske blir det en efterföljare, då detta var berättelsen om Robin Hoods början?

Att jag sedan är svag för badguys är ju inget nytt. Vilken tjej kan inte ta död på bilden av Russell Crowe från hjärnan? Vilken manlighet, vilken hjälte och snygg som bara den! Precis som den roll Russell hade i Gladiator. Jag har väll insett att det kanske inte är skådisarna vi tjejer alltid faller för, utan karaktären. Vems hjärta skulle inte slå för en matcho karl med ett hjärta av guld?

Det är Robin Hood jag vill ha! ;)