Follow      

          31 Maj 2010, 03:39

     Ny bloggdesign!Kunde inte hålla min senaste header i mer än ett par dagar.
Var verkligen tvungen att förstora upp bredden på bloggen! Jag känner att man nu kan få plats med lite större bilder, vilket både är snyggare och roligare att se på. Även texten blir mer anpassad, förr kunde texterna bli meterlånga tack vare det lilla utrymmet. Pallade inte med det längre och när jag endå var i farten var jag också tvungen  till att ändra headern efter inläggen. Det är första gången som jag faktiskt känner mig lite nöjd mot det tidigare försöken. Som vanligt när jag kommer igång med något så blev det några mindre ändringar i positionering också :)

Välj F5 om något ser konstigt ut.


          18 Maj 2010, 22:39

     Gratisbio ♥ ♥ ♥


Fick 800kr i presentkort, fungerar i dom flesta butiker!

Hur hittar jag till gratisbio?
http://www.gratisbio.se

Hur går det till?
Som medlem hos gratisbio samlar man poäng genom en rad olika gratis erbjudanden. I utbyte mot dina samlade poäng kan du växla in/ beställa presentkort. Det fina är att det inte kostar något och allt är gratis, bara att börja samla och sedan har du presenkort som skickas hem till dig.

Beställ på söndagen och presentkorten skickas på måndagen, själv fick jag hem dem på posten redan på fredagen.

Hur samlar jag ihop poäng?
På alla möjliga sätt, finns mängder med alternativ som gör att det alltid finns något som passar alla. Du kan samla poäng genom att gå in på en hemsida, genom att få hem gratisprover, delta i tävlingar, blogga om gratisbio, värva nya medlemmar, spela spel, vara aktiv genom att skriva i gästböcker+lägga till vänner+logga in+rekommendera genomförda erbjudanden, göra dina beställningar genom gratisbio som ger procent av köpesumman i poäng, läsa nyhetsbrev. Dessutom ordnar gratisbio med egna tävlingar utöver alla erbjudanden där man kan vinna allt från presentkort till poäng.

Är det verkligen gratis?
Ja, i stort sätt allt är gratis förutom att handla. Men det köp man endå skall göra ger fina poäng om du gör det via dem och på så sätt blir även dom poängen som en gratis gåva genom ditt köp. Resterande är hundra procent gratis. 

Fungerar det verkligen?
JA! Det är helt otroligt, men som ni ser har jag fått hela 800 kronor hemskickat rätt ner i brevlådan. Dessa presentkort är rikspresentkort och fungerar på i stort sätt alla butiker. Jag har redan använt mig av presentkorten på ICA:n där jag bor, fick hem flera kassar med gratis mat. Dessutom fick jag kontanter tillbaka på det som blev över vid betalningen och bonus på mitt ica-kort trots presentkorten. Hoppa jämfota hela vägen hem! Dessutom har jag fortfarande en massa poäng kvar, så det fungerar verkligen.

Hur blir jag medlem?
http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=164104 klicka på länken för att registrera dig. Genom att ange Annster som värvare så får du inte bara 50 poäng för registreringen utan också 25 poäng till för att registrera dig genom mig. Alltså får du 50+25 poäng, hela 75 poäng bara för att registrera dig.

Jag tycker att gratisbio är den enda poängsida som verkligen fungerar. Det går snabbt att samla ihop poäng och det är inte särskilt krävande heller. Snart 260.000 medlemmar kan inte ha fel!

Tack gratisbio!


          16 Maj 2010, 22:26

     Kissie's gästande i BT-showVarning för långt inlägg...

Har funderat om det enns är värt att yttra sig om den senaste TB-showen som kretsat sig utnött mellan bloggarna i het debatt. Vem gjorde fel?

Jag har länge försökt att inte yttra mig om andra bloggar, just för att en blogg inte alltid framhäver den verkliga personen. Det är så lätt att dra slutsattser om andra, men desto svårare att samla trovärdig fakta som styrker åsikterna.En sak jag redan nu måste ta tillbaka är det åsikter jag haft om Blondinbella.
Vi människor är verkligen lättprovocerade, trots att stora delar av provokationen är uppenbar. Från början gillade jag inte den gamla Bella vars provokation var bloggens framgång. När jag ser på den nya Bella så förstod man hur rätt jag hade om människans mognad som en dag skall komma, förr eller senare. Även om jag inte delar Bellas åsikter, så gillar jag hennes driv som tagit henne långt i karriären redan som ung, hon inspirerar, vågar, ser till andra människor som har det svårt och hanterar människor med en mognad trots att de inte alltid vill henne väl.

Både Bella och Tyra hanterade mötet med Kissie otroligt bra. De försökte hela tiden blicka förbi det otrevliga genom att styra disskutionen framåt med nya frågor och ämnen. Det är flera som dividerat kring vem som agerade fel. Var det Kissie som undvek att spela falsk genom att stå upp för sitt ogillande av dem båda? Eller var det Bella och Tyra som grävde sin egen grav med opassande frågor?

Det sägs att Kissie endast är en påhittad roll.
Alexandra är den verkliga personen som inte berörs av den roll hon skapat i bloggosfären. Att alla dessa tabbar direkt pekar mot den påhittade rollen är som ett försvar för allt som sägs och görs, nej det var inte jag utan min påhittade roll. Är det så lätt att fly sina misstag? Däremot döms showen ut av Kissies försvarare, frågorna var ju som laddad för bråk. Jag kan inte riktigt känna förnuft i detta.

Först och främst, showen är bloggrelaterad.
Jag finner inget märkligt i att ställa frågor som berör varken Kissie eller bloggen i sig. Vem är Kissie och vem Alexandra? Vad är trovärdigt och vad ska man ta på mindre allvar? Vart tar samvetet vägen när gränserna passerat? Hur käns det att bli förknippad på det sätt som framställs? Detta är ju bara bloggrelaterade frågor som Alexandra själv skapat genom sin så kallade roll. Detta är inga personliga påhopp utan frågor som bygger på den uppfattning vi läsare har av Kissie som bloggerska. Varför ställer man till med en stor scen över det man själv skapat? Varför ta illa upp själv, för att en överdriven provokation resulterat i personangrepp som berör oss alla andra negativt?

Fattar du inte ironin, skyll dig själv!
Alexandra säger själv att vi som inte ser skillnaden mellan henne och Kissie får skylla oss själva, det ligger inte i hennes ansvar. Men det är ju här som aggressionen uppstår. Det hela har gått för långt och Blondinbella har inte varit i närheten av dessa överdrifter. Det hela är inte längre provokation, utan elaka påhopp och fräcka fördomar. Tyvärr kan inte alla skilja på skämt och allvar, desto mindre är alla människor starka nog till att hantera negativt på rätt sätt. Många tar efter ett dåligt beteende där oskyldiga drabbas. Från början var det kanske oskyldigt men så fort det går överstyr så sprider sig ett dåligt beteende som en löpeld. Plötsligt är vi alla inblandade vare sig vi vill det eller inte. Dessa överdrifter sårar, det hamnar också i fel händer hos dem som missbrukar sin makt mot det svagare. Sen undrar vi varför samhället ser ut som det gör. Det är vi själva som skapar det och därför berör dåliga handlingar oss alla.

Personligen är jag medveten om den påstådda skillnaden mellan Alexandra och Kissie, men som jag idag ser ett större samband mellan. Vad jag hört är Alexandra en väldigt osäker person som inte säger så mycket utan bloggen eller sina vänner. Jag har hört att hon tidigare varit mobbad där även skolfoton cirkulerat med en inte alls lika självsäker Alexandra. Om detta skulle stämma, så förstår jag hennes förvirrade inre och även det beteende hon kör med trots felet i det. Att gömma sig i en roll är ett sätt att dölja verkligheten, ett sätt att försöka vinna acceptans på nytt. Det som pressar henne är att det gått överstyr då många inte tar henne på allvar, detta skapar fler taggar utåt för överlevnanden. Det var som Bella sa, att hon skulle behöva en kram och en axel att gråta ut på. Jag kände precis detsamma och jag såg även hur hon faktiskt sken upp över intresset i hennes kreativa och musikaliska talanger. Det är tråkigt att hon utsätter sig för den här otrevliga situationen och gör det värre både i programet samt i övrigt. Det hade varit så mycket bättre om hon varit stark nog till vara sig själv, utan en otrevlig attityd och ett mer moget agerande. Alla får tycka som de vill, men det finns skillnader kring hur man framhäver sina åsikter. Det hör ju inte till Kissies/Alexandras sida att framhäva sina motgångar/åsikter på bästa sätt.

Vad betyder snacket om två mot en föresten?
Vem har sagt något om en fight? Detta är ju fortfarande ett bloggrelaterat program som lyfter fram allmänna frågor om bloggen och hur Kissie framstår hos sina läsare. Varför blev det personligt och kolla på mig "offret" när det hela är en intervju om den roll hon själv skapat? Vart kommer hennes tycke för Bella och Tyra in i bilden och det dåliga uppförandet som inte hör programmet till? Vadå två mot en, vad jag såg hade Alexandra med sig sina vänner dit? Vågade hon inte enns gå dit själv? Vågade hon inte gå dit för att hon själv försatt sig i en jobbig situation som tycks ligga i hennes medvetande? Vart kommer allt snack om vänner som sa ifrån när något är fel, ingen sa nästan ett ord? Vadå nevös i början och superkaxig när vännerna kom in!? Vadå modigt att hon vågade komma, har hon inte själv valt hur relationen till dem ser ut genom angreppen i sin blogg? Vadå förkrökat innan showen, vågade hon inte gå dit nykter? Varför lämna eftersnacket mitt i disskutionen med att snabbt avbryta med sin kissnödighet som åter upprepas hela vägen ut, blev sanningen för jobbig? Är det inte tydligt hur osäker man är när man sedan avslutar med - hejdå bitches, precis när sista steget ur studion tas?

I övrigt kan jag som Stockholmsbo berätta att jag såg henne i city på Gina.
Jag blev inte rädd, men jag kände ett obehag som fick mig att genast lämna butiken. Det syntes och hördes väl hur pass osäker hon faktiskt också är, genom ett otroligt spydigt tonläge och det ingrepp som inte längre talar för justeingar utan en överdrift som nått sin gräns för bra länge sedan. Alexandra själv har ju erkänt att hon ångrar delar med ingreppen och det var handlingar som jag från början visste var allt utom inre kontoll. Inte minst har vi lindablom.se som jag tar på fullaste allvar efter flera tidigare samtal, här är elakheter inte befintliga. Jag vet att Alexandra gett sig på henne kring utseendet om hennes smala överläpp. Bella har också fått både sin acne och näsa uthängt på ett nedvärderande sätt och det vet vi ju alla vid det här laget.

Provokation eller personagrepp? Där får ni själv avgöra vart gränsen går. Själv ser jag en stor skillnad mellan provokation "titta jag har en pälsjacka" och personangrepp "men fy fan vad ful du är". Det är just här som våran gräns har kommit i kraft. Det både sårar och kommer i fel händer där många tar efter och därmed växer sig mobbing allt bredare. Inte heller alla stannar vid att känna sig sårade, många och särskilt tjejer skadar sig idag på hemska sätt då deras inre är allt för skört för yttre påfrestningar! Alla handlingar smittar av sig, både goda och onda. Frågan är, vilken typ av handlingar väljer du och hur vill du att världen ska se ut?

Det är verkligen tydligt för mig om vem som mår dåligt i detta drama.
Vem som inte står för sina misstag och sina känslor, utan väljer felaktigt handlande före det mognare och det drabbar inte bara oss, utan också henne själv. Det är uppenbart vilka som faktiskt skötte sitt jobb med relaterade frågor, även om vissa tycker att det gick på för hårt trots att det inte är dem som skapat personen i eller utanför bloggen och inte heller de frågor bloggerskan bär med sig genom sin roll.

Jag tycker verkligen synd om tjejen bakom bloggen, men det är tråkigt att ingen hjälper henne för man ser att allt inte står rätt till. Det är tråkigt att hon också hanterar sina känslor så fel då det drabbar både henne och oss väldigt negativt.

Nu fick ni lite att bita i :)

          15 Maj 2010, 06:36

     Ny headerTryck F5 om det ser konstigt ut.
Känner mig fortfarande som en amatör i jämförelse med det större talangerna och det gör mig knäpp. Jag vill också vara så pass duktig att gränser vore som bortblåst, bara pilla ihop det mest avancerade efter det andra. Dock märker jag i alla fall att jag lär mig lite bit för bit och att det åtminstone blir bättre för varje gång.

Otroligt nog är det redan ett halvår sedan jag kodade in min senaste, tiden springer verkligen iväg. Nu fick jag ett ryck och kände att jag måste göra något åt det där spektaklet.

Skönt med lite förändring, det behövdes verkligen! :)


          03 Maj 2010, 02:12

     Baseballjacka


Nu har även jag trillat ditt och skaffat mig den ombloggade baseballjackan ^^

Alla talar om baseballjackan från Gina och BikBok.
Inte för att jag förstår varför man "måste" ha allt som blir inne. Det handlar ju inte om att vara som alla andra, vilket är lite tråkigt. Det är ju snarare för att man tycker det är så jäkla snyggt och företagen vet verkligen hur man fångar sina kunders intresse.

Dock var alla exemplar slutsålda, på bägge butiker.
Var mest intresserad utav Bikbok:s grövre modell. Efter att ha gått mina fötter blodiga "bokstavligt talat", under tre dagar så gav jag upp. Inte enns mitt andrahands val från Gina finns kvar. Kikade runt lite på tradera och fann denna oanvänd "det är väll så det blir när alla ska ha, men hälften ångrar sig". Till min glädje så vann jag budet av en tjej som bor här där jag bor "hallå, hur stor är chansen". Men vilken besvikelse det blev. Snygg var den, storleken passade...meeen...den var inte mer än 3mm tunn och sjukt jäkla kort i midjan. Snacka om hypad, det var ju inte enns en jacka?

Men varför är alla jackor så minimala, aldrig sett så korta modeller som nu.