Follow      

          17 Oktober 2010, 04:45

     Football FreestyleJag vill också vara grym!
Det är precis den känslan jag får när jag ser en talang. Frågan är bara på vad, om jag enns har någon form av talang? Vet inte hur många gånger man förställer sig det mest sagolika och kanske något överdrivna, man ser bilderna flasha förbi men likt förbannat så förblir det bara drömmar.

Under Lördagen tog jag del av något som heter Football Freestyle, unga fotbollskillar som är grymma på att trixa med bollen. I början så fnös jag bara och sa "det där är väll peace of cake", fast det förstår även jag att det inte är det lättaste vad dessa killar sysslar med. Det ligger säkert timmar, dagar och år av övning, fallenhet och intresse. Jag måste medge att jag bet mig lite i läppen när några på ynka 13 år började lira med bollen på samma sätt som 20-åringarna. Skam den som ger sig! Själv har jag länge varit sugen på att spela fotboll, har en morfar som varit duktig spelare som ung och en lillebror som försökt sig på. Ja lillebrorsan är duktig på det mesta, både skolan, fotboll och numera trummor.

Det hölls en tävling där de två bästa i Football Freestyle vinner varsin biljett till Madrid.
Där får killarna showa inför Real Madrids hemmapublik, inför 100.000 åskådare. Samt se Real Madrid spela. Ledaren för tävlingen är Björn Kjellbris. Björn är en flerfaldig världsmärstare på att hålla bollen i luften och är en stor förebild inom sporten.

Killarna som tävlade är mellan 13-23 år, det är 30st av Europas bästa på Football Freestyle. Grabbarna kommer från både Sverige, Norge, Finland, Danmark och Litauen. Med i tävlingen var också Emil Jylhänlathi från talang på tv4 som är sjukt duktig, klicka på länken för mer info ---> http://www.youtube.com/watch?v=1jQZq9Lp794


Det hände faktiskt en grej mitt i tävlingen. En av spelarna tappade bollen så den flög som ett skott rätt i skallen på en liten unge som står i publiken, ungen föll på baken som en spik rätt ner i träplankan. Det var många som bet sig i läppen och flera började skratta trots ungens tårar "mest chocken och inget allvarligt alls som hände". Killen som loosa bollen fick sig några high five av polarna, taskigt kanske, men det såg bra kul ut ;)

          04 Oktober 2010, 00:57

     SALT


Film: SALT l Genre: Action/Thriller l Längd: 1:40 l Betyg: +++++
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=QZ40WlshNwU


Evelyn Salt arbetar som CIA officer och har svurit på att tjäna sitt lands säkerhet. Manen i hennes liv hjälper Evelyn ur fångenskap, där hon står anklagad för att vara rysk spion. Två år senare dyker samma anklagelser upp igen under Salts tjänstgöring och tvingas därför fly i ren panik. Hon gör allt i sin makt för att visa vem hon egentligen är och vart hennes ställning i det hela må vara. 

Det var länge sedan jag såg en film så bra som denna!
Är det något som snabbt tar död på en story, så må det vara det förutsägbara. När man på fingrarna kan räkna ut vad som skall hända vid varje skede, är det mycket av kvaliten som försvinner. Visst är det mycket mer än storyn och sättet den framställs på som spelar in, dock är ovetskapen det stora äventyret, att inte veta vad som händer här näst.

Det var precis vad denna film gjorde, den skaka om mig som ett plagg i tvättmaskinen. Jag medger att jag kände mig något paff och samtidigt hög på adrenalin. Till en början var filmen bra, men den tog sig till en allt högre nivå när jag förstod att det hela inte alls var som jag trodde. När puzzelbitarna föll på plats blev min reaktion endast positiv, jag satt med ett brett leende och var som uppslukad i filmen, kunde inte slita blicken. Är det något jag älskar så är det hämnd och kvinnlig power. Något som tycks vara tydligt än idag är könsroller, oftast är det männen som framställs som kriminella och får bära hjälterollen. I den här filmen är det kvinnan som bär båda roller och jag kände hur dessa tuffa drag smittade av sig, jag liksom kände mig som Salt när jag klev ur biosalongen. Jag kunde inte låta bli att säga till mitt sällskap "fan, jag vill bli polis" som så många gånger förr när jag ser något med tuffare inslag och som svar fick jag "haha, jag visste att du skulle säga så, jag visste det!"

Denna film vill jag absolut se igen, kanske även köpa på dvd och det är något jag sällan gör.