Follow      

          12 Januari 2011, 04:41

     Ödets ironi?
Något som vi alla människor har gemensamt, det är att vi blir äldre.
Detta är något som jag grubblar och nojar mig över, men hur det sen gör saken bättre kan man ju fråga sig. Jag har en rad fobier och rädslor. Allt från själva livet i sig till döden, ålderdom, sjukdom, jordens undergång, insekter, hissar, sprutor och en hel del annat jag icke finner på mina tunga just nu.

Men åter till denna ålderdom, åren som går, sanden i timglaset eller vad man nu ska benämna det som. Att bli äldre har sina fördelar. Man utvecklas som person och man lär sig i ren allmänhet mest hela tiden. Dock skrämmer det mig desto mera. Jag är rädd för skavankerna, att den lilla skönhet man har ska försvinna och pang så ser man ut som trollmor själv. Jag är rädd för att inte längre fungera på samma sätt längre. Att jag inte kan vara mig själv med samma antaganden och möjligheter med tanke på sjukdomars begränsningar. Jag är rädd att tappa min barnsliga sida, för jag håller den så kär! Jag är stolt över mina barnasinnen, jag vägrar se mig själv som en tråkig åldring där livet blir på för stort allvar. Trots våra måsten skall ju livet levas med glädje, på ett sätt där gränser rubbas på ett acceptabelt men galet sätt. På ett sätt där åldersgränser i nedstigande nivå inte finns. Att se mig djupt försjunken i barnfilmer eller högt tjoandes i ett bollhav, det är inte främmande när det gäller mig. Jag vill att livet ska vara härligt och fritt, fullt av möjligheter. Det kan begränsas på många sätt, exempelvis genom ålder.

Så fyllde jag tjugofem i december.
Paketen slet jag till mig med glädje, men min ålder ville jag långt ifrån bli påmind om. Jag funderade och insåg att jag trots allt kanske inte är så gammal endå. Men visst går det uppåt och där sitter man vid en återvändsgränd. Valet och kvalet av att hinna med allt i livet, men också med en rädsla och en sorg över att släppa taget om det som varit. Sen tänkte jag inte så mycket mera på det, även om det kommer och går i intervaller mest hela tiden.

Så loggar jag in på facebook kort innan nyår och ser att fyra poängterat just det jag nojat mig över i samma stund. Alla fyra skriver det nästan samtidigt!? Inte heller var det första gången. 

Vet inte om jag ska skratta eller gråta >.<

          12 Januari 2011, 04:06

     The next three days


Film: The next three days  Genre: Thriller/Drama  Längd: 2:13  Betyg: 4/5
Trailer: Titta på en sammanfattning via länken ---> http://www.youtube.com/watch?v=lti0vfCPZns

Hur långt är man beredd att gå för den man älskar? När man håller på att förlora allt?
John Brennans familjeliv slås i spillror, när hans fru blir dömd till fängelse för mord. Efter flera år av överklaganden är John ennu säker på att frun är oskyldig. Nu börjar Johns farliga planering för att frita henne.

Adrenalinet flödar!
En film som sliter och drar i varje känsla. Det dröjer inte länge innan åskådarna snabbt dras in i det farfyllda, man liksom sitter på helspänn från början till slut. För mig är spänning och den känslomässiga beröringen viktiga ingredienser till en lyckad film. Det blir lätt ett plattfall om det blir för mycket av det ena, det är variationen av många inslag som sätter värdet. Spänningen är bara som pricken över i:et, då det är ett inslag som lätt binder fast och sällan släpper. Det är just detta jag upplevde, blicken fäst på filmduken hela 133 minuter. Tänderna i ett hårt bett och några sneda blicka på sällskapet "vad händer nu?" beskriver också väldigt bra. Jag tycker också att filmen hade en poäng, om man tar tänket till fånga. Ja, hur långt är man beredd att gå när enns liv faller samman och när det man älskar råkar i knipa? Är verkligen alla intagna skyldiga? Jag menar, är det inte brist på bevis och ett dåligt system som också sätter käppar för den oskyldige? Kanske har vi ytterligare ett bevis på varför exempelvis dödsstraff inte är att föredra. Inte bara av de orsaker filmen framhäver, men till en stor del.

Slutet, det var för mig både frustration och glädje :) :/ 

          12 Januari 2011, 02:36

     Lundells vårturné inställd!
"Fansen reagerar med både besvikelse och oro".
En av dom fansen är jag. Det var ingen rolig start på dagen eller början på ett 2011 heller för den delen. Lundell har varit en flitig artist som alltid har valt scenen, det är hans liv, det är vad han brinner för. Det sägs att Uffe inte ställt in någon konsert tidigare och nu när hela hans vårturné ställs in, bör något allvarligt ligga i luften. Turnén var tänkt att ta sin början om cirka två månader och skälet till denna händelse sägs vara sjukdom. Det kan knappast handla om en simpel förkylning, Lundell skulle aldrig svika sina talanger för något sådant. Därför känner inte bara jag eller de andra av hans fans en enorm besvikelse, över förlusten av Lundells geniala skapelser. Vi känner också en stor oro över sjukdomstillståndet. När jag läser flera av kommentarerna är det med blandade känslor. Många av de som kommenterar ger Lundell sitt fulla stöd, trots besvikelsen. Dock finns det idioter till allt och det gör mig inte förvånad, men besviken när människor har så pass lite empati. Människor har en förmåga att hänga fast i gammalt skit och elta detta som något negativt så fort det får tillfälle. Själv hoppas jag bara att Lundell blir sig själv igen, att han tar sin tid att friskna till vad det än må vara. Givetsvis får man en jobbigt känsla av ett allvar mitt i allt, men jag ber att så inte är fallet.

Som en del vet så fick jag biljetter till konserten här i Stockholm, cirkus 8 mars.
Längtade som en tok och var hundra på att få just detta. Kunde känna vilket av paketen vars innehåll var biljetterna och sparade detta till sist. Då förstår ni säkert hur betydelsefullt det är för mig. Känner mig så ledsen, utöver den oro jag också bär inom mig. Vad har man nu att se fram emot? Givetvis går biljetterna att lösa in och kanske vi finner något annat att gå på istället, men det är inte alls av samma glädje. Kanske behåller vi det värdet och hoppas på nya biljetter till sommaren!?

"Krya på dig kung Uffe, vi är många som tänker på dig".

          05 Januari 2011, 03:27

     Gratisbio, bara några klick


Två biobiljetter och 150:- i rikskuponger, fungerar i det flesta butiker. Detta kom i ett kuvert med posten till mig. Allt är dessutom helt gratis. Har inte betalat en enda krona, mer än att samla lättförtjänade poäng.

Idag bjöd jag min mamma på biobesök och middag. Vi bokade två biljetter till filmen "The next three days" dagen innan. Trots att priset gick över hundringen per person exkl bokningskostnad, så behövdes inget betalas utöver.
Biobiljetterna täckte valfri film exkl bokningskostnaden. Vi käkade också på donken för rikskupongerna som funkar lite överallt. En varsin stor meny, samt efterrätt täckte hela beloppet precis. Gratis mat och bio för två, det är något man bara drömmer om. Tack för det gratisbio, http://www.gratisbio.se


Såhär fungerar det...
Som medlem samlar du ihop poäng som du sedan byter mot presentkort och biobiljetter. Poängen tjänas in genom en rad olika sätt. Du kan vara aktiv genom att dagligen logga in, skriva i gästböcker, acceptera vänförfrågningar, betygsätta erbjudanden, besöka hemsidor, få poäng på dina köp du annars skulle göra endå, ta emot gratisprover, delta i tävlingar, spela spel, blogga om gratisbio, besvara dagens fråga, värva medlemmar, registrera sig på olika hemsidor och skaffa poäng genom facebook.

Kan det verkligen stämma, att man får gratis presentkort i utbyte som faktiskt fungerar?
Ja, det fungerar utmärkt! Jag har hittils fått en sammanlagd summa på 950kr i presentkort och två biobiljetter. Har även blivit erbjuden gratis tuggummi, det genom genom att ta emot en kod via sms som visas upp i kassan. Hittils har det inte varit några problem och allt har fungerar perfekt. Har även en del poäng kvar :)

Klicka på bannern ovan för medlemskap och ange Annster som värvare. När du är klar får du välkomstpoäng och sen är det bara att sätta igång.