Follow      

          30 Juli 2011, 23:10

     Presenter från KivikFamiljen kom nyligen hem från deras semester med presenter till mig.
De har varit i Skåne/Österlen och besökt lite olika platser, bl.a Kiviks musteri där de tillverkar egna produkter på färska råvaror. Har själv varit där tidigare och det är så fint där, fantastisk natur. Under deras vistelse skulle jag endast förbi och vattna deras blommar, ganska simpelt. Som tack hade de köpt en liten present, jag tror dock att det var mer av vänlighet än som tack för hjälpen. Jag menar, det var ju inte en grej utan en hel presentpåse. Där fanns både tvålar, en fin kökshandduk, godis i alla former, en supergod björnbärssås från Kivik egna tillverkning och tvåhundra spänn. Hur generöst? :)

Har btw varit här och hälsat på under helgen. Hängt med mina brorsor och lirat wii.
Dom hade köpt nytt skjutspel, där man kan skjuta med leksaksvapen. Så jäkla kul!

          23 Juli 2011, 02:56

     Orientalisk/Asiatisk Inredning

Fatet kommer från Indiska....Drömmer om framtiden. Större boende och inredning.
Man brukar säga att man skall hålla sig till nuet. Det som varit kommer aldrig åter och det som komma skall vet vi inget om. Men ibland skenar tankarna iväg. Kanske drar tankspridda jag iväg lite för långt, allt för ofta. De sa alltid när jag var mindre "att Anna, hon liksom sitter i sin egen lilla värld". Redan som barn kunde tankarna flyga iväg och där satt jag med blicken ut i toma intet eller mot stora vida världen. Vad jag tänkte på? Allt mellan himmel och jord. Det kunde vara det mest knasiga, underbara och smärtsamma på samma gång. Från då, nu och mot framtiden. Jag oroar mig mycket, glömmer sällan och drömmer mig bort allt för ofta. Det är bra att drömma, men då och då skulle jag bara behöva stanna upp och hejda mig. Ta det lilla lugna. Jag jobbar på det hela tiden, att leva i nuet så att säga. Men det är oundvikligt att hålla sig där hela tiden, ibland måste man man resa bakåt i tiden eller gå några steg framåt. Minnas det som varit, ta aktuella beslut och planera för det eventuella.

Jag har länge haft ett öga till orientalisk/asiatisk inredning.
Från början har inredning aldrig varit tyngdpunkten bland mina intressen, men det växer från och till. Fatet ovan fick jag i present av min mamma och har älskat från första stund. Minns när jag besökt asiatiska restauranger, hur jag lagt märke till inredningsdetaljerna och kärat ner mig totalt. Då har det varit mycket stora kuddar, enorma bordslampor och maffiga vaser. Har också sett att det förekommer byråer av större slag, stora, tunga och långa med dessa enorma bordslampor på. Vaserna, kuddarna och krukor, allt är stort och maffigt. Man känner sig som en förkrympt människa i en stor värld, lite som Alice i underlandet. Googlade runt lite på nätet och fann det nämnda ihop med stora sängar och buddha gubbar. Tycker det är så fint. Gillar kontrasterna, hur stort möter litet, hur gammalt möter nytt.

Gillade "länk" bild 2 och 4 mycket :)


          18 Juli 2011, 15:58

     About knowing Ed & Alexander Mcqueen

Baseballjacka från Junkyard.se, Scarf från Nelly.comJag har länge haft svårt för scarfs, med denna gick det fel.
Har kärat ner mig totalt i min döskallescarf från Nelly. En Alexander McQueen inspirerad som är på pricken lik originalet och materiallet är så luftigt och skönt att bära. Både scarfs och halsduk har varit lite av ett bekymmer för mig. Svårt att få till den rätta snurren runt halsen, utan att det ser för stramt, slött eller tillgjort ut. Jag har alltid haft en förmåga att dra åt för hårt eller så gör man ingenting och då blåser det tyg åt alla håll. Vet inte vad som är värst, att trassla in sitt långa hår i scarfen eller att få både hår plus scarf i ansiktet när det blåser storm. Dagens i-landsproblem. Men jag har börjat lära mig, övning ger färdighet som man brukar säga och jag älskar min scarf.

Använde den mycket innan värmen slog till, kombinerat med min fina Baseballjacka av märket About knowing Ed. Nu är värmen dock som bortblåst, kallt och jävligt.

          16 Juli 2011, 22:26

     Designa din egen almanackaTänk att halva 2011 redan flygit förbi!?
Tiden bara rusar och tacka gud för almanackan, utan den skulle det bli ett rena kaoset. Har redan skrivit om detta, men tänkte köra en favorit i repris.

Numera är almanackorna i handeln inte något alternativ längre. Oftast är dom fula med dåligt upplägg. Det gör att motivationen inte käns allt för positiv och att hålla ordning på det man nu skall minnas blir bara rörigt. Med en almanacka från Tryckdig.se blir jag inte bara glad av alla fina personliga bilder, utan känner också en större kontroll över allt som sker. Här kan jag inte enbart skriva ner mina sysslor under varje enskild dag, utan också lägga till extra rutor för notiser, träningsschema och mer därtill....

Tryckdig.se är adressen för de som är intresserade :)

          14 Juli 2011, 01:21

     Poppers Pingviner


Film: Poppers pingviner  Genre: Komedi  Längd: 1:34  Betyg: 5/5
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=GBVTtaJbMUI

Tom Popper växer upp i ett stressigt New York, där karriären går före allt. Dock får detta en vändning när Poppers arv dyker upp, ett gäng pingviner som vänder upp och ner på hela hans tillvaro. Kanske är detta precis vad han behöver?

Som vanligt lyfter Jim Carrey hela underhållningsvärdet.
På flera håll kan jag läsa om allt från förtjusning till eltad snubbelhumor. Jag ska väll tillägga att detta är en barnfilm och där är det lätt att man som filmrecensent drar åt snaran liten för hårt. Barn älskar snubbelhumor, det kan aldrig bli för mycket för det små, även om vissa torrbollar till äldre kanske drar sig en suck. Kan dock fylla i med att det skrattades rätt frisk i biosalongen och åldern var varierad. Visseligen är det lätt att dra ner på filmens kvalite, när storyn må vara enkel. Där behövs det där lilla extra och det lyckas Jim Carrey med galant. Jag har alltid älskat Carrey och tycker att det är en av filmkomikens mästare. Jim gör skådespelet så bra, att han kan få den lägsta humor till något hysteriskt roligt.

Det enda som förstörde var talet, då filmen med hänsyn till sällskapet var översatt till svenska. Jag verkligen hatar när mimiken inte följer talet. Samtidigt kommer översättningen från andra personer utöver skådespelarna och det förstör enormt. Inte nog med att det drar ner allvaret i filmen, där försvinner också mycket av det roliga i Carreys röst, hans sätt att uttrycka. Löjligt nog hade man klippt in översättningar som med all säkerhet inte tillhör filmens originalmanus. Se helst filmen i dess rätta skick.

I övrigt en helkul film med mycket gulligull. Så tyckte även mitt sällskap.

          12 Juli 2011, 03:06

     På en bädd av jordgubbar & liljorDen här kissen älskar nytvättat.
Samma visa varje gång. Så fort jag bäddat rent i sängen så ligger hon där och spinner vid fotänden. Gick fram och prata lite med henne. Då kurrar hon ennu mera och snurrar runt, så hon ligger där med mage och tassar i luften. Kliar lite lätt på magen och då sträcker hon ut sig som ett långt snörre, gäspar ibland och försöker hitta rätt läge för bästa mysposition. Det liksom snurras runt åt alla möjliga håll.

Det är en klok katt det där. Hon är alltid så snäll, oavsett hur mycket man än må slita i henne så gör hon aldrig illas. Följer mig vart jag än går, sover sked på nätterna, fixar i köet tillsammans och när jag är i badrummet passar det perfekt med ett besök på lådan. Nikki vet så väl vad jag säger, hon kan många ord och visar direkt förståelse. Säger jag gå ner, lyder hon direkt med ett jamande likt en bräkande delfin. Säger jag pippin, då sitter hon där i fönstret med svansen svängandes och bräker på det som rör sig där ute. När jag talar om olika livsmedel, då vet hon vad jag talar om. Missen är så smart att hon som tidigare nämn, kan sitt och vacker tass. Det är en speciell relation vi har, jag och kattskrället.

Nu har jag köpt ett nytt sköljmedel som jag bara älskar. Tycks gå hem hos kissen också. Comfort Sensation som doftar jordgubb och lilja. Kan inte sluta lukta på nytvättat tyg.

          08 Juli 2011, 02:56

     Goodbye my love, goodbye my friend


Canon EOS 400d + Kitobjektiv

Järfälla kyrka 11-07-07
Idag tog vi farväl av dig. Du var mycket älskad i alla kategorier, inte enns det förflutna hade släppt taget om dig. Där sörjde vi dig alla tills ögon blev tårade och mascarans svärta smeta ut sig på kind. Blommor i mängder, rosa och vitt likt ett hav av blader som sakta rasa mot kant. Det är så svårt att förstå hur detta kunde ske, än har jag inte fattat och lär nog aldrig göra. Men jag kände det i luften, hur all kärlek i rummet sökte dig och jag tror vi fick ditt svar. Var det inte flugan där som surra, så var det nog duvan där på grusgången. Solen gjorde himmel och gräs till ett skimmer och kvällen mötte en blodröd horisont, något jag sällan ser. Jag tror det var för dig.

Vi alla saknar dig så!

          03 Juli 2011, 04:17

     Gratis biobiljetter & presentkort


Ytterligare ett brev med gratis rikskuponger damp ner i min brevlåda. Hela 400:- att spendera på i stort sätt vad som helst, då rikskuponger godkäns i de flesta butiker. Som vanligt har jag inte betalat något för detta, enbart samlat enkla poäng. Tack gratisbio, http://gratisbio.se

Såhär gör du för att få ihop poäng.
Först och främst samlar man lätt ihop poäng genom daglig aktivitet. Med det menas att du loggar in, besvarar dagens fråga, skriver i gästböcker, godkänner vänförfrågningar, betygsätta erbjudanden, logga in på facebook, besöka nya/vanliga och dolda hemsidor. Utöver detta kan du också få in fler poäng genom att göra webbköp genom gratisbio, då de samarbetar med många företag. Du kan också få poäng genom att blogga om gratisbio, spela deras spel, få prover hemskickat, delta i tävlingar, värva nya medlemmar och läsa nyhetsbrev via mailen.

Som många andra kanske du tvekar på att detta skulle fungera.
Jag kan garantera att det fungerar! Sedan jag blev medlem har jag redan hunnit skrapa ihop presentkort för ett värde av 1350:-, samt 2 biobiljetter. Det kan inte jag påstå är dåligt och allt som är gratis är givetvis tacksamt.
Vill du också bli medlem? Klicka då på bannern så kommer du direkt till registreringssidan.
Ange Annster som värvare, då får du välkomstpoäng. Sedan är det bara att börja samla
poäng till dina gratis presentkort och biobiljetter.