Follow      

          07 November 2011, 01:53

     Åkeshovs SlottÄven kallat Åkeshofs Slott.
Denna vackra miljö ligger alldeles i närheten av min arbetsplats. Vad jag sysslar med tänkte jag berätta lite senare. Det är en helt sagolik natur och varje årstid framhäver platsen på sitt unika vis.

Slott är något jag upplever som mäktigt. Oftast finns där en historia som både fascinerar och skrämmer.
Åkeshovs Slott lät uppföras av Åke Axelsson på 1600-talet. Slottet ligger vid Judarskogens naturresarvat, i närheten av Judarnsjön. Slottet har använts som sjukhem, hem för sinneslösa, flyktningsförläggning, skola och pastorsexpedition. Idag använder man slotter för konferens, som hotell och restaurang. Det sägs också att slottet har ett alldeles eget slottsspöke. Man tror nämligen att en gammal ägare till slottet under 1700-talet, Agneta Wrede är den som haft svårt att lämna sitt slott. Gäster har berättat att hon bankar i väggarna vid fester.

Efter att ha varit hemma med sjuk katt, hoppas jag nu vara åter imorgon. Detta ställe kryllar nämligen av djur. Allt från katter, hundar och hästar. Mitt hjärta har alltid brunnit för djur, så jag är i himmelriket. Som ledtråd kan jag också säga att det är en av dessa kategorier jag sysslar med om dagarna ;)