Follow      

          30 Oktober 2011, 01:09

     Fallen LeavesFärgbomb!
Hösten har verkligen en förmåga att blända med alla sina färger. Det riktigt lyser upp marken där man går.
Tror jag var ute i sista sekund när jag tog tag i kameran och leta höstmotiv. Sakta men säkert börjar naturen dra sin sista suck. Snart faller mörkret tyngre och dödens årstid tar vid. Som ett sista farväl innan nytt liv börjar gro.
Det jag gillar med Sverige. Att vi har så många årstider. Värme och kyla som turas om. Det blir inte för mycket av något. Man får chansen att vila mellan värmeslag och frossa. Och årstiderna är så häftiga i sig. Hur allt föds, lever, åldras och dör. Precis som oss. Exakt så som livet är. Allting bara är. Sen börjar det om.

Ska fortsätta se Yrrol nu. Det här klippet är ju för skönt. Och brorsorna har roligt åt "jag har ätit pannkaka".
Såg föresten Claes Månsson på tunnelbanan för inte så länge sedan. Såg också Ola Rapace. Vi dela tågperrong. Här talar vi en halvmeter ifrån *drool*. Springer på kändisar som aldrig förr, men det är väll också Stockholms kändistätare områden jag börjat pasera om dagarna. Sen springer det väll in en och annan på jobbet också.
Kan vara rätt skoj många gånger :)

          06 Oktober 2011, 02:18

     Försvunnen


Film: Försvunnen  Genre: Thriller  Längd: 1:37  Betyg: 2/5
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-Z49uHneaZE

I Sverige försvinner människor spårlöst varje år. Malin bestämmer sig för att bryta upp, lämna allt bakom sig och börja om på nytt. Hon packar ihop och sätter sig i bilen för att köra långt bort från sin hemstad. Plötsligt stöter Malin ihop med någon längs vägen som vänder upp och ner på allt. Mardrömmen tar nu sin början. Här gäller det att kämpa in i det sista.

En bra idé som floppar totalt.
Filmen hade verkligen ett ämne av värde, något som kunnat bli riktigt bra. Istället lämnas jag med en stor besvikelse. Förväntingarna var ganska stora med skådisarna att dömma. Jag menar, Kjell Bergqvist är en skådespelare av högre rang. Vad tänkte han när han läste manus, jag bara undrar? Jag borde ha känt varningen redan när damen i kassan berätta att ytters få biografer valt att visa denna. Att filmen kanske inte kommer visas så länge till. Jag gillar tanken med filmen. Hela grejen att lyfta upp ämnet kring försvinnanden. Det är något som berör och sker väldigt ofta i våra samhällen. Men vad gör man med det här materialet? Jo, man bokstavligen tappar allting. Kjelle lär ju ta bra betalt för jobbet, men inte käns filmen särskilt påkostad. Hur mycket till story blir det av tre-fyra skådisar som leker katt och råtta. Det kändes som ett enformigt virrvarr som aldrig tog slut. Hade gärna sett fler skådisar och fler händelser. Att man jobbat lite mera på det. Det kändes som att man tog upp ett viktigt ämne och istället för att göra en riktigt spännande och välarbetad rulle, så blir allt så enkelt. Bara tanken på en Jägarna tre, med samma typ av handling får mig att se toppbetyg direkt.

Blev en mysig biostund i alla fall :)

          01 Oktober 2011, 06:11

     Gröna Lund i sista sekund...

Gröna Lund har åter stängt portarna för denna gång.
Nu käns det verkligen som att sommaren gett sig av. Det är inte bara kylan som biter sig fast mot huden. Även det som hör sommaren till börjar blekna, stänga igen och tappa sin härlighet. Trodde aldrig jag skulle säga det, men det blev en sväng till Grönan dagen innan stängning. Det var liksom inte planerat, bara ett härligt litet ryck. Hade ju inte varit där på länge, så det vore ju skoj tänkte jag. Märks att man börjar bli till åren. När man var yngre fanns det inga karuseller som skrämde. Idag måste jag erkänna mig själv som besegrad. Fyfan vad det sög i magen och slet i hjärtat "Hej åksjukan"! Men jag åkte, jag tog tillfället i akt och hoppa på varenda åkattraktion som fanns. Den ena galnare än den andra. Några nya upplevelser stod också på tur. Det tog emot, men hellre en upplevelse till i bagaget än att ångra sig senare. Trevligt sällskap, bekanta ansikten, gottis, restaurangbesök och nöjen utan dess like.

Njöt varje sekund och smakade på friheten, det är lite utav min specialitet.