Follow      

          24 September 2011, 00:16

     Jägarna 2


Film: Jägarna 2  Genre: Thriller  Längd: 2:10  Betyg: 5/5
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=SVkwLjcx2dE

Det har nu gått 15 år sedan Erik hastigt lämnade Norrland och sin tjänst som polis. Numera bor Erik i Stockholm och arbetar på Riksmordkommissionen, som deras bästa förhörsledare. Uppe i Norrland sker ett brutalt mord, vilket tvingar Erik att åter fara till sina hemtrakter. Snart visar det sig att mordgåtan är betydligt mer komplicerad än man vågat tro. Där de inblandade tycks stå närmare än anat. Pressen på Erik blir allt svårare och konflikter skapas mellan Erik och den lokala polisen. Mardrömmen ser bara ut att bli allt värre. 

Bästa svenska filmen på länge!
Så sjukt bra att jag efter filmens slut redan började tala om att se den igen. Tankarna for iväg, kanske skulle jag sitta kvar en stund och hoppas på en trea, redan nu på en gång, direkt efter filmen. Personerna intill talade också om en trea. Därav kan jag knappast vara den enda som gillade detta skarpt. Jag personligen tycker att tvåan är så mycket bättre än ettan. Sällan jag säger det. Handligen var mer genomarbetad. Ja, det var verkligen en handling i jämförelse med den första. Inget var direkt självklart, man fick tänka till vilket behöll intresset utan att det blev för invecklat. Två grymma skådisar, svensk stolthet som Stormare och Lassgård lyfter filmen ennu mera. Filmen var verkligen spännande och handlingen bjöd på nytänk. Lätt att många kriminalare drar till storys som käns nötta. Man har sett det tusen gånger förr. Men inte detta. Så den norrländska naturen mitt i allt, man kan inte låta bli att bländas. Man riktigt känner det norrländska generna, hur det väcks till liv trots att det må vara vaga. Jag som älskar svenska kriminalare, detta är en riktigt bra sådan. 


Ledsen för dålig uppdatering! Haft otur med min ganska så nya dator. Trasig hårddisk var inte direkt väntat. Som tur är så har man en vän till familjen som må vara det bästa inom data. För nästan ingen kostnad alls, så kirrade han detta på sekunden. Ny hårddisk innebar för mig cirka åtta timmars jobb att återinföra allt igen. Inget fanns kvar, som ni kanske förstår :/