Follow      

          31 Januari 2012, 17:14

     Straight to the heartNär naturen bländar med sin skönhet, på ett sätt människan aldrig kan rå sig på.
Det är svårt att förneka dess beröring ända in i själen. Man riktigt känner hur ens inre får ro och hur den friska luften fyller på med ny energi. Mycket av det vi idag upplever, är sådant människan står bakom. Men ser man till en himmel som brinner av solens sista strålar och där kulörer smälter samman i en enda färgexplosion, så kan det inte bli mer äkta. Att beskåda något så vackert till kluckande vatten, det sista lövens rasslande lek i vinden, ankorna som släpper ifrån sig sina skrän och hur den kalla brisen nyper tag i enns kinder, är som medicin för det inre. Världen runtomkring slutar att existera och allt som återstår är jag och naturen som möts i ett läkande rum, som i en kupa.

Åh tankarna sedan, det far fram som i en revy och bara skakar om. Men det är bra! Ibland kan jag tänka tillbaka på det ögonblick som fick mig att le, det som betytt mycket för mig. Liksom det som en gång rev upp och gjorde skada. Hur det smärtsamma kan göra så ont, men endå bära med sig en mening. Jag tror på anledningar, att allt sker av en mening. Det sjuka är att jag alltid kommer på minst en fördel med allt som skett, oavsett om det velat mig illa eller väl. Många gånger tänker jag tillbaka och saknar, för glömmer det gör jag aldrig. Främst de fina stunderna i ett gammalt elände, är det jag tänker på och förundras över hur fel en del endå gick. Varför ska människan förstöra och åsamka skada? Varför måste livet tvinga till ofrivillig förändring? Det är väll det som får mig att dra en enda lång suck. Det räcker för att gå vidare. Det hopplösa liksom flög med i sucken och försvann med vinden. Jag har lärt mig att hantera det mesta i livet. Ibland ser jag tillbaka för att finna meningen, för att acceptera, minnas det som var bra och kanske endå få tycka till i min ensamhet. Men det är inget som tar död på mig längre. Att känna sorg är mänskligt, men någon akilleshäl går ej att finna. Jag vet vad jag vill, jag slår mig fram och jag vet hur jag hittar min drivkraft.

Sen får man höra ett och annat om förorten, men jag lever på gränsen mellan fartfyllda dårar och lugnet. Det är skönt att kunna gå till den sida som passar för stunden. Se bara till mitt promenadstråk som slingrar sig mellan strandvillor och mälaren. Då är det långt ifrån den enda fördelen, så jag kan inte klaga :)

          26 Januari 2012, 04:36

     Bland HöstlövenI början av november kunde jag ännu möta grönskan, en växtlighet i linje med hösten.
Det förvånade, då jag hade räknat med både kyla och snö. Istället är det vad jag möts utav idag, när januari snart ska lämna över till februari. Är det bara jag som tycker att det är lite udda?

Samtidigt tycks vintern har tagit sig in mitt inre. Där gick nyligen en lavin.

          24 Januari 2012, 00:25

     Filmlistan II


Revenge is beautiful. Colombiana är actionthriller med mycket fart och spänning. En hämdlysten girlpowerfilm.
Behöver jag enns nämna att jag njöt genom hela filmen ;)

Rekommenderas:
Colombiana
Misterioso och Ont Blod av Arne Dahl (Ny kriminalserie. Mycket bra)
Jag Saknar Dig
Unknown
Svinalängorna
Kronjuvelerna

Besvikelser:
Baksmällan Part ll (Till viss del rolig, men desto fler tråkiga skämt och som en kopia av ettan)
Source Code

Gillar man svenska kriminalare, är det senaste filmerna om Irene Huss också att rekommendera.

          18 Januari 2012, 12:44

     Juldetaljer

En julig återblick.Redan en månad in på det nya året och tiden har som alltid en förmåga att skynda iväg.
Sitter och funderar på tiden som varit och tiden som är. Mycket har hänt och är på gång för min del. Aldrig känt mig så driven och målinriktad som nu.

Återkommer med en årsresume och eventuellt en kladd på framtida mål.

          14 Januari 2012, 00:01

     Julklapparna

Här har vi det som dolde sig i mina julklappar...


I love... Coconut & cream duschcreme som doftar underbart. Varit ombloggad på flera håll.
Body Shops body butter cocos som även den doftar hur gott som helst. Väldigt omtyckt hos många.
Bling armband från Glitter.


Julklapp från jobbet. Fick en jättefin mugg med en kissemiss på, som jag spanat länge efter i deras shop. Vilken tur man har. Muggen var även fylld med godis och en trisslott. Turen fortsatte när jag skrapade fram sjuttiofem kronor på lotten! :)

+ Pengar och presentkort.
+ Halsband, armband och håraccessoarer.
+ Flera filmer på dvd från favorlistan.
+ Mysbyxor och mysstrumpor.
+ Hudvårdsset från 10.0.6 med lotion, ansiktsvatten och lermask.
+ Godis
+ Ansiktsrengöring, rakblad, handcreme, bomull, tvål och duschborste.
+ Ljuslykta designad som sten i hjärtformat.
+ Juldetaljer som gardiner, bricka och ljuslykta.
+ Handdukar och necessär


Varit galet mycket att göra. Så pass att jag inte hunnit/orkat gå igenom mina julklappar tre veckor senare "Hurra Anna". Många som säger att 2012 inte är undergångens år, utan tvärtom förändringarnas år. Det är just precis vad som skett för min del och därav haft mycket på agendan. Vad det handlar om, återkommer jag med i ett annat inlägg :)