Follow      

          18 Juni 2012, 23:52

     Filmlistan IIISevärt:
Arne Dahl - Från toppen upp till berget, I det största av vatten och Europa Blues
Abduction 
The Double
Larry Crowne
Simon och Ekarna
Hamilton - I nationens intresse
Mission Impossible - Ghost protocol

Underkänt:
Trespass
Svensson Svensson - I nöd och lust
50/50
Någon annanstans i Sverige
J.Edgar
The Stig-Helmer Story

Jag älskar svenska kriminalare. Arne Dahls filmserie, är enligt mig en av det bästa. Såg att han kommit ut med nya böcker, så nu håller jag tummarna att fler filmer i serien blir aktuellt :)

          12 Juni 2012, 01:48

     Lillebror har blivit storÄlskade lillebror på väg till niornas avslutningsbal.
Var bara tvungen att visa hur snyggt klädd han var och vilket vrålåk han gled runt i. Man kan inte låta bli att känna hur stoltheten växer i bröstet. Samtidigt väcker denna bild så många känslor. Jag kan inte sluta att sätta ord på tiden. Den omtumlande tiden som skakar om. Man hänger inte riktigt med längre. Tiden som för med sig så mycket fint, men också skrämmer på så många sätt och vis. Det här året har varit ovanligt bra, men det är med glädjetårar i ögonvrån jag riktigt känner hur svårt det är när det man håller kärt växer ifrån. Mina småbröder kommer alltid vara mig nära, men jag känner hur de allt mer växer upp. Hur det går från små pojkar till riktigta grabbar. Kan man ens beskydda dem på samma sätt längre? Hålla om dem utan att det blir pinsamma syrran. Jag älskar mina brorsor väldigt mycket och man inser ju äldre man blir, hur värdefullt det är med syskon. Efter sommaren början han gymnasiet, med inriktning idrott! Herregud, han är snart myndig? Han har växt om mig och blivit ett helt huvud längre! Vad är det som händer? Samtidigt fyllde min andra lillebror elva år. Även där börjar tonåren smyga sig på. Han som nyligen var min lilla bebis. Man riktigt känner hur alla generationer i familjen roterar och byter roller. Det är med spänning och rädsla jag ser hur livet är i ständig förändring.

Samtidigt är jag glad att vi låtit mormor och morfars villa gå i ytterligare en generation. Mamma och hennes sambo tog över i slutet av förra året. Min bonussyrras sambo har renoverat och gjort fint, vilket jag senare tänkte visa lite bilder ifrån. Det betyder mycket att vi lyckats behålla villan inom familjen. Det må vara en plats som bär på många minnen. Där har jag lämnat en stor del av mitt hjärta. Luften andas det som en gång varit och det betyder mycket. Att jag än idag kan röra vid minnena av min barndom, som jag fick med det bästa människorna i mitt liv.


          09 Juni 2012, 21:03

     Nordiska Museet


Fotat med iPhone 4s kameran! Kvaliten är riktigt imponerande :)

Nordiska museet med klassen!
Var riktigt roligt. Vet inte hur många år det gått sedan jag senast var på ett museum!? Inte något man gör varje dag direkt. Minns att jag gjorde mycket skoj som liten med min kära mormor och morfar. Däribland besökte vi mängder med musem. Här i Stockholm finns det en del att välja mellan, allt utefter intresse och smak. Kanske värt ett besök vid nästa Stockholmsvistelse!? Nordiska museet ligger på vackra Djurgården, som är helt fantastiskt såhär på sommaren. Väldigt enkelt att ta sig dit från Stockholms central med spårvagn eller buss som går hela vägen fram. Hos Nordiska museet lägger man mycket tyngd kring svenska trender och traditioner.


Alldeles i närheten kan man också finna Vasamuseet.
Något jag finner väldigt intressent. Där kan man se Vasaskeppet och allt som berör Vasatiden.

Ett annat exempel är Historiska museet.
Där man nu kan se ett återskapat ansikte av en vikingadotter som hittats på vikingaön Birka. Hade jag gärna velat se. Sjukt spännande! 

Något som jag tror intresserar många, särskilt här i bloggosfären, är Fotografiska.
Precis som det låter, så har man fotoutställningar där. 

Naturhistoriska museet
är väldigt häftigt.
Där finner man mycket djur och natur, både från förr och nu. Det har även något som heter Cosmonova, en gigantiskt biograf där man kan se naturfilmer och det riktigt käns som att man är inne i filmen! 

Aquaria är ett musem där man kan se levande djur under vatten.
Hallwylska museet är historiskt och handlar om en familj som bodde där på 1800-talet.
Stockholms stadsmuseum har en del blandade uställningar, allt från historia, foto och kultur.
Notialmuseet visar mycket konst och design.
Moderna museet som också har en hel del konst.
Tekniska museet för den med teknikintresse.
Sjöhistoriska för den båtintresserade.
Etnografiska museet tar upp ämnet världskultur.
Medelhavsmuseet tar upp kultur, estetik och traditioner kring Medelhavsområdet.
Östiasiatiska berör Asiens kultur.
Musik- och teatermuseet.
Arkitektmuseet.
Dansmuseet.

Biologiska museet visar det nordiska djurlivet.
Junibacken passar det små, med Astrid Lindgrens sagovärld.
Världskulturmuseet med kultur från världens olika hörn.
Spårvägsmuseet för de som gillar Stockholms spårvägar och dess utveckling.
Judiska museet för den som är intresserade av Judendomen.
Polismuseet för det som är intresserade av polisarbetet och dess utveckling genom åren.
Leksaksmuseet som har en hel samling med leksaker från förr.

Finns hur mycket museer som helst. Bara att välja och vraka.
Sedan får man ju inte glömma att ta en sväng förbi glassbaren Montis, som jag tjatat en del om. Glassen där är magisk. Äkta italiensk! Jag tar alltid äkta vanilj och cocos-vit chocklad, sedan tar jag den tredje som en ny smak vid varje tillfälle. Senast blev det New York cheesecake. Så gott! ^^