Follow      

          30 Maj 2012, 23:49

     iPhone 4s


iPhone 4s ♥

Hade en underbar helg och nu ser vi väll alla fram emot nästa ^^
Helgen började med ledig fredag, sovmorgon och underbar sol vilket resulterade till en stunds solning. Lönehelg, shopping, lite jobb och sedan Eurovisionfinal. Sverige tar hem segern och hur lycklig är väll inte jag att söta Loreen vann. Hurra!!! Jag kände på mig att det var våran tur nu, då det varit väldigt omtalat. Lite mer än vanligt.

Var bara tvungen att visa min fina iPhone 4s. Måste vara bästa köpet på länge. Kan inte förstå hur jag klarade mig utan den!? Åh skalet! Bara älskar't! Stil och attityd i samma är så jag :)

          14 Maj 2012, 22:03

     A royal affair


Film: A royal affair  Genre: Drama, verklighetsbaserad  Längd: 2:18  Betyg: 5/5
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=g11xkVjl7bM

Den engelska prinssesan Caroline blir vid 15 års ålder bortgift med den schitzofrene kungen Christian Vll av Danmark. Hon upplever ödet som förutbestämt, fram tills dess att hon träffar kungens personlige och charmerande psykiatriker. Doktor John Struensee anländer till hovet. Caroline och John blir passionerat förälskade och inleder en förbjuden relation. Båda drömmer om en bättre värld för folket och lyckas med sitt inflytande påverka kung Christian. Caroline och John får allt mer delta i makten och landet förändras radikalt. Samtidigt börjar hovet allt mer lägga sin nyfikenhet i det triangeldrama som pågår. Kungen går från att vara sjuk och svag, till att senare bli rasande och hatisk. Kung Chrisitan blir allt mer som en tickande bomb och det dröjer inte länge innan hovet gör allt för att vända kungen emot både Caroline och John.

Bokstavligen älskar denna film.
Bra skådespel och handlingen var riktigt gripande. Det är sällan man kan sitta still under en lång film, utan att få myror i baken. I denna stund glömdes tiden av och varje minut fångade mitt intresse. Filmen är dessutom verklighetsbaserad och sådant kan göra stor skillnad. Karaktärerna bli på något sett mer levande och man knyter en annan form av känsla till dem. Känslorna rörs om och pendlar likt en berg och dalbana. I ena stunden bjöds det på leenden och gott skratt. I nästa stund fick man känna hjärtat svaja och tårar som envist ville tränga fram. Det var både vackert och sorgligt på samma gång.

Såhär i efterhand har jag både känt och tänkt till filmen flera gånger. Detta är ändå historia, en berättelse som tar sig in på djupet och sätter sig på minnet mer än vad en vanlig historielektion skulle kunna. Man får en större bild av hur det verkligheten var, än om någon hade sagt det i ord. Lätt en film jag skulle kunna se om.

          10 Maj 2012, 02:02

     A meeting with the city


File Oscar beståendes av fläskfile, pommes och bea. Somersby päron "min favoritcider".
Avnjöts på restaurang London.

Haft en underbar dag i Stockholm city med både fika, shopping, middag och biobesök.
Dagen började med ett besök på Montis som jag tidigare recenserat här i bloggen. Där säljer man egengjord italiensk glass. Ni kan ju bara föreställa er hur sjukt gott det må vara. Tänk er cocosglass med cocosflingor och hela bitar av vit chocklad, pannacotta med sylt och vaniljglass av äkta vaniljstång. Varför inte jordgubbsglass med hela jordgubbar? Välj och vraka fritt! Bortsett från att jag är en trogen Ben&Jerrys kund, så är Montis en stor favorit. Detta avrundades med lite shopping, en underbart god middag på restaurang London och en bio som var fantastiskt bra. Tänkte återkomma med både filmrecension och eventuellt bilder från shoppingen senare. Restaurang London finner man på en tvärgata längs Drottninggatan och där har jag som kund valt att återkomma flera gånger. Maten är både god och prisvärd.

Detta är verkligen något som kan sätta guldkant på vardagen och borde upplevas allt oftare. Som en paus mitt i all stress och det som allt för lätt kan börja likna ett ekorrhjul. Att man sedan hade trevligt sällskap gjorde inte det hela sämre.

          08 Maj 2012, 01:52

     Färdiga matkassar - Mathem.se


Råvaror ur Monika Ahlbergs matkasse.

Hade äran att få prova på en matkasse från Mathem, handla mat online.
Tanken bakom den färdiga matkassen är att du som kund ska få mer tid över. Mindre stress och mer njutning. Slippa köer i matbutikerna och böket som ofta uppstår när kassarna ska bäras hem. Matkassen levereras direkt hem till dörren med tillhörande recept. Som kund har du stor valfrihet att själv kunna välja tid för hemleverans och utbudet varierar från den färdiga matkassen med veckomenyer, direkt köp ur sortimentet likt det du gör i en vanlig butik eller varuköp enligt recept du själv väljer bland olika kategorier.

Själv prövade jag på Monika Ahlbergs matkasse.
En kasse med färdig veckomeny. Där kunde man finna recept för fem olika menyer och de råvaror som krävs för att färdigställa varje rätt. Det är Monika Ahlberg som själv gjort recepten och hon utformar sina menyer för alla sinnen, råvaror efter säsong och mycket ekologiskt. Den meny jag tog del av var alla över förväntan. Maten var supergod och samtidigt fick man möjligheten att upptäcka nya rätter. Hur många gånger har man inte stått där sönderstressad och vet inte vad man ska ha till middag. Inspiration är också något som följer med matkassen. Alla rätter föll mig verkligen i smaken och är något jag kommer laga igen när tillfälle ges. Mathem erbjuder bra råvaror, brett utbud, goda menyer och bra service. Jag hade aldrig några problem med leveransen och fick snabbt svar på mina frågor. Budet var mycket trevlig och service-minded. Kassarna leverades inte bara fram till porten, då bärhjälp upp till dörren erbjöds och budet delade både ut information samt ställde frågor för att jag inte skulle känna mig osäker kring något. Jag är mycket nöjd och kan utan eftertanke tänka mig att pröva liknande igen.

Vilken känsla sen att få hem tre stora kassar med mat. Tror aldrig jag haft så mycket mat på samma gång, som då :)