Follow      

          29 Oktober 2012, 23:57

     Bengalen Milo

 
Min ögonsten Milo!
I sex år har jag drömt om en bengal. För tre månader sedan blev drömmen verklighet. När min katt dog i somras uppstod ett stort tomrum. Jag klarar mig verkligen inte utan djur. Det är min stora kärlek och trygghet här i livet. Även om det tar tid att läka, kan tomheten vara nog så svår. Det tog inte mer än några veckor innan Milo kom in i bilden. Som ett plåster på såret.
 
Bengalen är en tamleopard. Milo har teckningen marble, marmorerad. Randig som en tiger och fläckig på magen som en leopard. Pälsen är som siden. Har aldrig klappat en mjukare päls i hela mitt liv. Som en fröjd för ögat. Dock är bengalen inte något jag rekommenderar som första katt. Bengalen kan vara väldigt egen med en stark vilja, mycket livlig och pratsam. Som ägare är tålamod en viktig egenskap. Rasen sägs vara väldigt intelligent och de lär sig väldigt snabbt. Träning är något som lönar sig. Vet inte hur många gånger jag hört om hundars potential till lydnad, medan katter är något man ska rätta sig efter. Det är rent skitsnack. Djur ser ingen skillnad på människor och sina egna. Det ser bara sin flock, sin familj. Där gäller det att visa vem ledaren är. Arbete, kärlek, belöna och avleda. Det har gett resultat varje gång. Då är bengalen inte det enklaste projektet och Milo var inget undantag.
 
Milo var som menad för mig. Sist kvar i kullen, han kom i rätt tid och vi klickade. Uppfödaren var mäkta förvånad när jag var där på första besöket. Han var väldigt blyg, ingen knäkatt, hatade att bli lyft och ogillade barn. Inte heller var han en ensamkatt. Flera familjer hade visat intresse, men han ville inte lära känna dem. När jag kom var han framme snabbt och vi lekte. Jag fick klappa honom och det var något han inte hade godkänt tidigare. Uppfödaren undra om jag hade drogat honom, men nej jag visste bara hur jag skulle agera. Kort därefter fick han följa med mig hem. Han var inte nöjd med förändringarna och jamade så det skar i öronen. Bengaler har en väldigt hög stämma. Dock var vi bästa vänner från dag ett, så han sov med mig redan första natten. Jag vaknade dagen efter med honom tätt intill och han blottade sin mage. Däremot fanns det mycket kvar att lära honom. Idag är han världens finaste katt. Vänskapen har funnits från första mötet, men envis så in i bänken, det var han. En riktig liten bråkstake. Jag tränade honom och nu är han busig som en kattunge ska vara, men lugn och uppfostrad i övrigt. Han förstår både ord och kommandon. Allt som uppfödaren sa att han ogillade är nu som bortblåst :)
 
<3

          23 Oktober 2012, 19:47

     Från hjärtat av Österlen

 
Platser som berör och lockar tillbaka.
Dessa sfärer som sätter sig på djupet lite mer än vanligt. Kan tänka mig att vi alla har våra unika relationer till trakt och områden. Själv har jag ett flertal. Marker som fyller mitt inre med lugn och dess skönhet som överväldigar. Miljöer som får mig att minnas tillbaka på gott och ont, men ack så värdefulla minnen oavsett.
 
Österlen med dess naturskönhet är ett sådant exempel. Vackra skåne och marknaden i Kivik. Det är en plats jag vill återvända till. Helst om sommaren, när hela livet lever. När det natursköna står för sitt ord. Där livet käns så mycker enklare, bekymmer raderas ut och tankar tar fart.
 
Min familj har flitigt återvänt. Lämnat mig med avund. Det är knappast klädsamt, men en känsla så normal när det omringats av naturskönhet och varit steget närmare Ulf Lundell som jag håller så kär. Åh, drömmer mig bort.
Kiviks äppelmarknad hör till varje visit. Svensk fruktodling med egen tillverkning. Äpplen har blivit lite av en nisch, men är långt ifrån en ensam ingrediens. Smaken av päron står mig steget närmare. Dessertsåsen med inslag av björnbär har blivit ev favorit. Som ett plåster på såret, fick jag hem två flaskor efter önskemål och även en härligt god ekologisk äppelcider. Ibland är det roligt när en oskyldig tanke slår in. Min bror hade nämligen fått tag i för honom, den största kanelbullen han sett. Såg detta på facebook och tänkte, att en sådan hade inte varit helt fel. Gissa om jag blev snopen när ett exemplar av det gigantiska bakverket låg där bland strumpor och flaskor.
 
Vilken lyx :)

          16 Oktober 2012, 22:54

     Saknar dig ♥

 
Snart fyra månader sedan du lämnade mig.
Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Klumpen i halsen svider och ögonen tåras av blotta tanken. "Jävla cancer!" Varför skulle detta drabba dig!? Kan inte förstå att det hände. Inte heller förstå att jag lyckats ta mig igenom så många dagar utan din närvaro.
 
Älskade lilla vän, jag höll mitt löfte. Aldrig att jag skulle lämnat dig kvar på sjukhuset. Det kändes konstigt att bära din urna. Kort innan kände jag värmen från din kropp om natten och nu var det du som sov på en plats så svår att förstå. Jag glömmer aldrig din sorgsna blick när jag vaknade den där morgonen. Då förstod jag där i min fönekelse att en förändring skulle ske. Minns att jag lyssnade till "things will never be the same" med Roxette. Dagen efter kom beskedet. Några timmar senare var allt över. Botad från lidandet. Det måste vara bland det svåraste jag gjort. Att bära denna börda i min ensamhet. Alla svåra beslut. Att aldrig mera få kännas vid dig. Även om livet går vidare, så kommer jag aldrig glömma dig. Du är och kommer alltid att vara en del av mig och mina minnen. Det käns tryggt att du fått din sista vila på speciellt utvald plats. I en minneslund där solen tränger in genom grenar och vattnet forsar mot vattenfall. Att det finns dem jag håller kär, som vakar över dig.
 
 
"Don't stand at my grave and weep, I'm not there, I do not sleep.
I am a thousand winds that blow, I am the diamond glints on snow.
I am the sun on ripened grain, I am the gentle autumn rain.
When you awaken in the morning’s hush, I am the swift uplifting rush.
Of quiet birds in circling flight, I am the soft star-shine at night.
Don't stand at my grave and cry, I'm not there, I did not die."

          10 Oktober 2012, 22:55

     Fortum - det miljömedvetna energibolaget

http://www.fortum.com/countries/se/pages/default.aspx
 
Fortum producerar, distribuerar och säljer el, värme och kyla.
Nordens största säljare av miljömärkt el. I Sverige finns det 2600 anställda och 872 000 elnätskunder.
Syftet är att skapa energi som gör livet bättre idag och för kommande generationer. Företaget beskrivs som ansvarstagande, kreativa, hänsynstagande och ärliga.
 
Arbetssätt
Här arbetar man med vattenkraft och kärnkraft, för att undvika utsläpp av växthusgaser och koldioxid. Vindkraft är också ett alternativ, då det både är fritt från utsläpp och är en förnybar energi. Fortum är engagerade och arbetar för nya lösningar. Solenergi är något man försöker ta tillvara på genom solekonomi som alternativ. Fortum använder sig utav öppen fjärrvärme för en energieffektivisering. Avfall är något som kan användas som bränsle och Fortum importerar avfall. Det för att lära om krav och uppföljning av kvalitén på avfallsbränsle. Det i sin tur bygger relationer med företag inom Europa. Syftet är att de ska bygga ut sortering och avfallshantering, som säkrar framtida behov.
 
För dig som kund
Fortum hjälper dig att hitta det mest lönsamma elavtalet och även det miljöval som passar bäst.
Det finns olika alternativ av elavtal som rörligt, fast, vintersäkrat, tillsvidare och möjligheten att se sitt historiska pris. Utöver miljöval, finns tillval som betalskydd, bytesgaranti och mängdrabatt. Har man rörligt pris som avtal, finns möjligheten till timmätning istället för månadsvis. Testa energiförbrukningen i din villa eller lägenhet och spara upp till 10% på energiförbrukningen med en energidisplay. Något som Fortum är först i Sverige att lansera, kallas för hemkontroll. Det fina med hemkontroll, är att du kan följa din energiförbrukning och kontrollera hushållets värme, belysning och elapparater med mobilen eller datorn. Du slipper oroa dig för att sladden till strykjärnet sitter kvar i eluttaget eller att du glömt stänga av tv:n. Du kan också justera värmen och dimma upp eller ner lamporna i hemmet, oavsett om du är hemma, på annan ort eller sitter på en strand utomlands.
 
Fortum på webben och mobilen
Fortum erbjuder också praktiker och  studiebesök som visar hur energin påverkar samhället och miljön.
På webben (se länk ovan) finns möjligheten att följa företagets energiförbrukning, priser, elnät, fjärrvärme och fjärrkyla. Information om elinstallatör. Kontaktinformation som telefonnummer och formulär. Hur du hyr/köper laddstolpar för elbil. Information för bostadsrättföreningar. Information som kundservice, avbrottsinfo, betalsätt, blanketter, fakturaförklaring, flyttinformation, frågor och svar, säkringsfrågor, kabelanvisning, konsumenträtt, klagomål och lediga jobb finner du också på hemsidan. En app kan laddas ner för iPhone och Android för information. I mobilen meddelas du om eventuella strömavbrott.
 
Något jag i övrigt värdesätter stort är det brinnande intresset för miljöfrågor och Fortums engagemang i att stödja Friends. De har också donerat till Hand in hand, Min stora dag, Stadsmissionen och WWF Östersjöprojektet. Donationer inom andra länder förkommer också.

          04 Oktober 2012, 00:48

     Vid vägkanten

 
I detta ögonblick hade jag precis upptäck det fantastiska med iPhone-kameran.
Har alltid en digitalkamera med mig, när systemen inte alltid finns till hands. Dock har mobilkameran allt mera börjat ta över. Jag förstår så väl denna hysteri kring instagram. Har man börjat fota med iPhone, kan man inte sluta och inom kort är minnet halverat med bilder i hundratal. Bra kvalitet och alltid i närheten.
 
När jag stod där vid vägkanten och njöt av naturens skönhet, hade sommaren precis börjat. Värmen varade inte länge, men en ny årstid är nu här och visst har även den sin skönhet och charm :)