Follow      

          27 Maj 2013, 23:03

     Färentuna Nisse

 
Kattstallets lilla maskot. Huskatten Nisse.
Kontorskatten Nisse är en gosig liten kille som gärna gör allt för att få tag på en liten godbit.
Nisse var den första katten jag kom i kontakt med på stallet. Efter två års arbete har Nisse och jag blivit goda kollegor. I början ville Nisse helst vara i fred, om han själv inte visade något annat. För mycket kel uppskattades inte och besvarades med ett nafs. Detta är något jag inte längre upplever. Det ska gosas och pratas oavsett om han vill det själv eller om jag söker kontakten. I samband med sin diabetes är Nisse och hans numera vapendragare Röding, de första katterna jag möter på morgonen. Det gapas och bankas på dörren efter första utfodringen innan insulinet ska på plats. Nisse har i dagsläget blivit bättre i sin diabetes :)
 
Vi på Kattstallet arbetar för att ta emot hemlösa och vanvårdade katter. Katterna som kommer till oss erbjuds en andra chans och omplaceras till nya kärleksfulla hem. Förhoppningsvis för resten av deras liv. Kattstallet arbetar också för att höja kattens status i samället.
 
Sedan starten 2006 har 1800 katter fått en tryggare tillvaro och ett hem att komma till. Katterna levereras för 1300:- och då är kissarna vaccinerade, kastrerade, veterinärsbesiktigade och ID-märkta. Samtidigt får du en trogen vän och obegränsat med kärlek.
 
Kattstallet är en ideell förening. Vi är beroende av volontärer som vill ge av sin fritid och kämpa för katternas framtid. Det kan röra sig om det dagliga arbetsrutinerna på stallet och socialisering. Det finns också dem som väljer att ställa upp som jourhem och tar emot skyggisar samt kattfamiljer för vidare trygghet och utveckling.
 
Vi är också beroende av ekonomiskt stöd i form av bidragsgivare och sponsorer. Kostanden för en katt kan innebära utgifter på 6000:- eller mer, innan katten är redo för en omplacering. Utöver tillkommer allmänna driftkostnader. Stat och kommun lämnar inga bidrag åt verksamheten. Du kan ge ditt stöd genom att handla i våran nätbutik, skicka en gåva, skaffa medlemskap eller bli fadder.
 
Kattstallet arbetar hårt för katternas framtid och nu hårdare än någonsin. Kattstallet tvingas flytta och katterna behöver all hjälp de kan få. Bidrag till flytten och dess driftkostnader kan bli kattstallets räddning. Även hjälp med det arbete som krävs för att rusta upp den nya lokalen, sökes med ljus och lykta.
 
 
Vill du köpa katt, bli volontär, jourhem eller bara har frågor. Kontakta oss dagligen mellan 14-17 på
Telefon: 08-687 47 73
Adress:
Kattstallet
Åkeshovs Gårdsväg 10
168 38 Bromma
 
Vill du skänka en gåva och rädda katternas framtid?
Organisationsnummer: 802411-6066
Plusgiro: 90 02 24-7
Bankgiro: 495-9441
 
 
Din gåva är viktig för oss!

          22 Maj 2013, 02:15

     Examensdagen

 
 
Nyexaminerad undersköterska!
Underbara känsla. Äntligen färdig efter mycket slit.
Har länge virrat runt i en dimma. Velat vara någon. Få bära en titel. Känna att jag har försökt, oavsett vart livet leder mig.
 
Nu står jag här som utbildad uska. Om det är skrivet i sten eller om jag väljer att bredda mina kunskaper till fler yrkestitlar, det vet jag inte. Tanken att ta det steget längre finns där. Har redan meriter inom djurvård genom nuvarande anställning och det har triggat till utveckling. Det är inte bara en fördel i arbetslivet, utan också otroligt roligt att kunna välja vad man vill syssla med. I nuläget sitter jag faktiskt på två kunskapsområden. Grunden är lagd och nu är jag fri att bygga vidare på den.
 
Lärarna hade dukat upp med Jordgubbstårta. Höll fina tal och ropade upp var och en för lyckönskningar i det fortsatta livet. Betyg lämnades tillsammans med en tänkvärd dikt och en vacker ros. Det kändes stort att få bli uppropad och stå där inför alla. Att bli tilldelad bevis på en yrkestitel. Någon jag kämpat för och också lyckats med.
 
Ibörjan var vi långt över tjugo elever och kvar blev nio. En av dom är jag :)
 

          14 Maj 2013, 22:29

     Snowtrex - skidresor

 
 Drömmer mig bort i sagolika bilder av vinterlandskap.
Känns nästan lite ironiskt att tänka till vintern, när man äntligen tagit sig ur den långa kyla som envist hängde sig kvar. Saken är den, att jag klickade mig in på en sida som specialiserat sig på vinterresor. Utomlands har man varit tidigare, liksom stått upp på ett par skidor i någon svensk skidort. Dock har jag aldrig upplevt kombination av det nämnda. Tänk att få glida fram på skidor genom natur man aldrig trodde fanns. Bländande vacker. Skåda branter och snöparadis i Italien, se världens största skidområde i Franska alperna eller hoppa på skidorna genom USA:s skogar i Colorado eller Kalifornien. Vilken dröm!
 
Genom www.snowtrex.se kan detta bli verklighet. Skidsemesterns specialister och en av Europas största arrangörer. Snowtrex förknippas med valfrihet och service. Bokningarna hos Sowtrex kan utföras på 15 olika språk. Där finner du som kund skidresor i 11 länder och ett brett urval bland 1200 hotell och lägenheter. Prisvärda paket med liftkort och 100% barnrabatt. Vid intresse kan även tjänster som kurser, uthyrning, flygresa och extra måltider bokas till. Känn dig trygg med en garanterad vintersemester till lägsta pris. För den som vill öka på tryggheten finns även försäkringstjänster att ta del av.

Hitta din perfekta skidsemester hos Snowtrex.