Follow      

          30 April 2014, 03:59

     Murgröna (Hedera helix)

En klassisk krukväxt som alltid må vara aktuell. Murgrönan önskar ljus och hög fuktighet. Undvik torr luft och ojämn vattning. Vid misskötesel uppstår sjukdomar som kvalster- och lusangrepp lätt. Hela växten är giftig. Dock är bladens giftmängd inte så stor. Hud och slemhinnor kan reagera på giftet med irritation. Visste ni att murgrönan har en förmåga att kunna fånga upp och binda bensen ur luften?
 
Under påskhelgen skuttade påskharen förbi med ett efterlängtat påskägg.
Alexander hade länge talat om den vackert pimpade murgrönan. En krukväxt jag uppmärksammat sedan en tid tillbaka. Var ju själv förtjust i växten. Så jag slog till och fyllde krukan med sambons favoriter som muslibars och nötmix. Kärleken blev som en barn på julafton. Sken upp i hela ansiktet. Det blev många kärleksförklaringar och växtinredningen tog fart snabbare än kvickt. 
 
Här hemma är det mannen i huset som brinner för inredning. Jag älskar inredning. Men jag ska inte sticka under stolen med att han inspirerar mig hel del. Mamma och sambon är som tokar när det ser en inredningsbutik. Tänk att något så simpelt som växter. Kan göra ett hem så fullt av liv och skapa karaktär.
 
Envis som jag är, så släpper jag sällan ifrån mig växter som vissnat. Jag försöker ge dem livet tillbaka och visst har jag lyckats många gånger. Det är väll därför jag fått smeknamn som "min lilla blomma/orkidéenav sambon. Vet inte hur många gånger han skakat på huvudet och bett mig slänga torra grenar. Vid flera tillfällen har jag fakiskt förvånat honom med spudlande grönska. Som att växten i fråga fått livet tillbaka. Men jag har också lärt mig att någon gång måste man också släppa taget. Som när det oavsett slit inte längre ger förändring. Flera hopplösa fall har nu sett sina sista dagar och nya färska blad har fått flytta in :)
 
Obs! Ni som har katt/hund bör vara vaksamma över grönskan i hemmet. Det finns flera giftiga växter som innebär en hälsofara för ditt husdjur. Vissa så giftiga att din katt kan dö. Enligt länk presenterar Agria exempel på växtlighet du bör uppmärksamma.
Själv har jag lärt mig vilka växter Milo inte visar intresse för. Resterande plantor ställs undan när vi inte har uppsikt över honom. Det fungerar utmärkt och på så sätt kan vi ha de blommor vi önskar.

          26 April 2014, 21:04

     I miss you like crazy

* 12 juni 1927 
16 april 2013
 
Ett år av saknad...
Kan inte förstå att året redan passerat. Lika lite kan jag föreställa mig att du verkligen är borta.
Att jag vandrat på egna starka ben utan dig att luta mig mot. Ibland känns det som att du bara rest iväg.
På en lång härlig semester. Men avskedet glömdes av och vykortet kom aldrig fram. För vi ses väll snart igen?
 
Det är märkligt det där. Att jag fann mannen i mitt liv så kort innan du tog din resväska. Att våra vägar korsades så plötsligt och oväntat. Sedan dess har vi varit oskiljaktiga. Kärleken har växt sig starkare för varje dag. Vi har gått genom regn och solsken. Det är kärlek när den är som starkast. Som att vi vore födda för varandra. Ibland kommer känslan smygandes. Att morfar förde oss samman. För han visste att biljetterna var bokade. Nu skulle min älskade ta över och ge mig den trygghet jag behöver.
 
Jag och min älskade besökte ditt Arlanda. Platsen där avgång ägde rum. Men jag känner ännu din närvaro i denna minneslund. Och jag tänker på dig varje dag. Både med sorg och glädje. Saknaden är så stor och smärtsam. Men jag vet att du finns här. Att du vakar över mig likt en skyddsängel. Jag vet att du finns så nära som i mitt hjärta. Inte bara i form av tankar. Utan också i den jag är. För när jag läser vad din vän skrev om dig. Då känner jag igen mig. Din humor och ditt stora hjärta. Ditt allvar och mod. Dessa egenskaper bär jag med mig från dig. För du har ju trots allt format mig som människa. Åh, älskade morfar. Hur länge ska jag tvingas bära på den här smärtan. Jag saknar ju dig något djävulsk.
 
Dagen innan påskhelgen, var det precis ett år utan dig. Vi lämnade en bukett vårblommor och en påsklilja lagom till påsken. Det var fler anhöriga som hade tänkt i samma banor som mig. För där var ett gult hav av liljor.
Jag talade med dig i mitt tysta inre rum. Hoppas så at du hörde mina tankar. Åh, Alexander. Min stora kärlek. Trots att ni aldrig fick skaka hand. Så lämnade även han dig några tankar. En dialog som enbart var mellan er. Tydligen var det något fint Alexander ville säga dig. Och kanske en dag får jag veta vad ni sa. Det skulle vara vackra ord. Troligen vet du redan vem mannen i mitt liv är. Du hade ju säkert planer kring oss. Innan jag visste om det själv. Men jag hoppas att erat samtal gjorde dig lugn. Att du fick min trygghet bekräftad.
 
Som en nära vän sa
- När man tänker på Yngve så är det svårt att vara ledsen. Vi har haft så mycket roligt tillsammans!
Och precis så vill vi minnas Yngve. Det finns så många glada, fina stunder tillsammans att verkligen glädjas åt.
 
Yngve var snabb i tanken och hans alldeles egna speciella sätt att vara. Hans humor, varma hjärta och omtanke om alla sina vänner och nära. Också hans allvar och mod.
 
Yngve vi bär dig alltid i våra hjärtan 

          23 April 2014, 23:58

     I Love – Hudvård med kärlek

 
I Love... grundades i Storbritannien 2008. Idag finner du som kund produkter från serien i USA, Kanada, Australien och stora delar av Europa. James Brown är VD och hjärnan bakom produktidén. Samma år som varumärket grundades. Föddes också idén. James ville skapa det största varumärker i världen baserat på härliga och nostalgiska dofter. När vi omringas av dofter påverkas våra känslor. Produkterna väcker minnen och positiva signaler i våra kroppar. James inspirerades av vaniljglass i strutar, mormors hemgjorda kokosnötskex, nypressad lemonad och första smakupplevelsen av en jordgubbsmilkshake från McDonalds. Målet var att flaska dofterna och återskapa gamla minnen.
 
En serie hudvård för kropp, bad och skönhet.
Ingredienserna gifter sig samman till underbara och ljuvliga dofter. Produkterna är fulla av idéer, inspiration och glädje. Förpackningarna är kreativa och vackra att se på. Sortimentet väcker sinnen till liv. Det fruktiga och söta innehållet får munnen att vattnas. Läckra dofter som för tankarna till andra platser. En godisbutik, soliga sandstränder eller en smarrig glassbar.
 
I Love har i uppdrag att du som kund ska dofta- och känna dig läcker. Produkterna innehåller naturliga extrakt och arbetar vänligt mot huden. Känns uppfriskande, härligt krämig och skummande. I Love... är tillverkad med underbara doftämnen som sprudlar godhet.
 
Välj bland en rad olika produktvarianter. Duschgelé, bad- och duschkräm, hudkräm, handtvål, peeling, närande kroppssmör, uppfriskande doftspray, handkräm, kroppsolja, kylande ben- och fotgelé, läppglans och läppbalsam. Varför inte ge en kärleksfull presentförpackning till någon du tycker om?  
 
Vad sägs om klassiker som jordgubbar med grädde. Vanilj och glass. Kokos med grädde. Hallon blandat med björnbär. Mango kombinerat med papaya. Dessa exempel springer man ofta på bland butikshyllorna.
 
Hos Lyko har jag funnit varianter som inte syns i butik lika ofta. Utöver de klassiska dofterna finns frisk vattenmelon. Hallon med en touche av vanilj. Choklad och mocka. Blåbär på en smoothie. Chokladkakor med smak av mint. Citruskombinationen citroner och lime. Persikor med grädde på. Honung ringlat över mandlar.
 
Drömmen om mandarin är framtagen för den känsliga huden. Vårdande vitaminer och bladsaft från aloe vera. Produkten är pH-balanserad, fri från parabener och tvål. Verkar skonsamt med extrakt från apelsin.
Calypso dreams för tankarna till exotiska drinkar och cocktails. Gjord av citrus- och passionsfrukt.
Nyheten sockrat granatäpple finns också att klicka hem. En limiterad doft för sommaren 2014.
 
Kika runt i I Love...serien och färdas till en exotisk värld av frukter och sötsaker.

          22 April 2014, 04:30

     Drömmer du om ett eget företag?

 
 
Entreprenörskapet har länge varit ett ämne som lockat. Men också ett område som skrämt mig.
När jag läste på gymnasiet, gick jag samhällslinjen med ekonomisk inriktning. Tanken var egentligen ingen speciell. Mer än att jag var förvirrad. Visste inte riktigt vad jag ville. Min dåvarande bästa vän var någon jag alltid gick tätt intill. Vi följde varandra genom både livet och utbildningar. Kanske var det inte rätt i längden. Men då kändes det tryggt.
 
Idag ångrar jag trots allt inte min utbildning. Även om gymnasieåren inte gav mig en direkt yrkestitel. Så fick jag en bredd och en viss kunskap om ekonomi. Något vi alla har nytta av både i arbetslivet och privat.
 
Samtidigt fick jag också en inblick i hela företagsprocessen. Hur man startat eget och hur man drivet företaget. Eleverna fick driva ett låtsasföretag och känna på känslan. Det var både spännande och roligt. Att driva eget innebär också mycket arbete. Företaget ska drivas framåt och det ska också överleva i längden. Ekonomin skall skötas från punkt till pricka. Kvitton och bokföringar kan göra vem som helst snurrig.
 
Innerst inne har jag haft en dröm om att starta eget. Få vara min egen chef. Bestämma min egen arbetsdag. Sköta upplägget kring hela bolagets uppbyggnad och överlevnad. Ta chansen att få syssla med något man brinner för eller tycker är väldigt roligt. När man befinner sig i bloggosfären. Kan man inte undgå att uppmärksamma alla duktiga skribenter och hur flera av dessa tids nog gör verklighet av idéer. Det vill säga. Skapar nätverk och bygger upp ett företag. Talangfulla och starka entreprenörer.
 
Något jag tror är ett hinder för många. Är rädslan. Även okunskapen. Vilken är min företagsidé? Hur bygger jag upp företaget? Hur sköts ekonomin? Finns resurser? Finns efterfrågan? Finns ekonomiska medel? Vad kostar en eventuell revisor? Klarar jag av allt arbete bakom? Vågar jag ta risken?
 
Frågorna är många. Men det finns experthjälp att få. Founders Alliance arbetar för att sprida kunskap, erfarenhet, kontakter och inspiration till sina medlemmar. Målet är att hjälpa deltagarna bygga framgångsrika företag. Founders Alliance har byggt, stärkt och utvecklat sina medlemskontakter. Flera av melemmarna tillhör Sveriges tyngsta och mest erfarna företagsgrundare.
Visste ni att några av världens största företagsgrundare är svenskar? Medlemmarna har tillsammans startat cirka 3000 bolag. Företag med en omsättning på 80 Mkr. 200.000 medarbetare har i samband med detta fått en sysselsättning. Låt dig inspireras, samla kunskap och gör affärer med partners i nätverket.
 
hemsidan finns mer information, intervjuer, nyheter och eventkalender för den hungrige entreprenören.

          21 April 2014, 00:58

     Close Surabaya Zoo


Känner att det är min plikt. Jag måste höja rösten och dela med mig.
Det finns få saker som gör mig så arg. Min kropp vibrerar av ilska. När jag ser djur som far illa.
Då signalerar min hjärna intensivt. Vill bara dit och famna om varje liten varelse. Vårda och sköta om.
Men människorna bakom detta. Önskar jag det värsta möjliga lidandet som går att uppnå. Vidriga monster. Vad är meningen med den varnvård och tortyr som dessa djur får uppleva? Ja, andra djur runt om i världen också. Oavsett bakomliggande tanke med människans relation till djur. Ska aldrig vanvård eller lidande förekomma.
 
Surabaya Zoo är beläget i Indonesien. Djuren vanvårdas och lever under extrema förhållanden. Därav går parken även under namnet "Dödens zoo". Djurparken är Indonesiens största djurpark och en stor mardröm. För ungefär $ 1.00 har du som besökare möjlighet att uppleva fasansfulla syner. Djurens skräckpark.
 
- Grundläggande kost, vård och levnadsvillkor saknas.
- Djuren svälter, främst rovdjuren.
- Flera av djuren har är så magra att det inte längre kan ta upp näring på rätt sätt.
- Burarna saknar inredning och därför tvingas de sova på kall betong.
- Cirka 25 djur dör varje månad av onaturliga orsaker.
- Av andra hälsoskäl avlivas många av parkens djur.
- Giraffen Kliwon på översta bilden dog av plast i magen. Plastmängden var stor som en badboll.
- Ryktet säger att kroppsdelarna av högst värde, säljs för 5 miljarder dollar per år. Illegal handel med djur
 
Tillsammans kan vi göra skillnad.
Skriv under i kampen mot djurparkens överlevnad och sprid informationen vidare.

          19 April 2014, 22:24

     Happy Easter!

 
Önskar er alla en härlig påskafton.
Här har dagen avverkats med nära och kära.
Överraskat kärleken med en påskpresent han länge önskat sig. Alexander sken upp som en sol av glädje :)
Under kvällen har vi njutit av en underbar middag. En rätt som länge varit väldigt uppskattad. Efter varmrätten serverades en frisk glassdessert. Känner att jag rullar fram nu ^^,
 
Glad Påsk! 

          18 April 2014, 23:59

     Långfredag - Påskmiddag

 
Njutit av en underbar påskmiddag.
Svärmor bjöd över mig och kärleken denna långfredag. Där stod hon trots sin skadade arm och stekte för fullt vid spisen. På bordet stod ett fat med ägghalvor och nyskalade räkor. Till äggen bjöds det på en varmrätt bestående av laxfilé, stekt potatis, sallad och en underbar sås gjord på dijonsenap och lime. Påskmust att dricka och färska frallor för den som ville ha. Älskar allt på tallriken. Jag njöt av varje tugga.
 
Efter fullproppade magar, dukades fikat fram. En nygräddad chokladkaka. Bakad på ett kalorisnålare vis. Sambon tog recept. Blir väll att dela med mig framöver här på bloggen.
 
Blir verkligen bortskämd med god mat och sötsaker. Både svärmor och sambon är grymma i köket :)

          18 April 2014, 05:07

     Blåsippan ute i backarna står...

Niger och säger nu är det vår. Barnen de plocka små sipporna glatt, rusa sen hem under rop och skratt.
Mor, nu är våren kommen mor. Nu får vi gå utan strumpor och skor. Blåsippor ute i backarna stå, ha varken skor eller strumpor på. Mor i stugan, hon säger så, - Blåsippor aldrig snuva få. Än får ni gå med strumpor och skor, än är det vinter kvar, säger mor.
 
Tussilago och vitsippor mina ögon skådat.
Kände dock att jag missat blåsipporna. Också ett typiskt vårtecken.
Utan någon vidare tanke på dessa sippor. Springer jag nerför backen bakom tegelbyggnaden utanför min bostad.
Bråttom för att inte missa tåget. Så stod där blåsipporna och dansade i vinden. Härligt! Precis det jag höll utkik efter.
 
Fotat och klart. Då kommer vi på att tåget numera ersätts med buss i samband med nybygge av tågbanorna. Vilket innebär en annan väg att gå. Men likt allt annat så finns det en mening med allt. För där i backen på helt fel vägnar. Växte blåsipporna.
 
Våren bjuder nu också på en härlig långhelg med påskfirande. Bara att njuta :) 

          15 April 2014, 02:21

     Vårtecken

 
Äntligen känner jag hur våren blommar ut.
Jag och min älskade tätt intill. Hans arm runt min midja.
Solsken och blå himmel. Porlande vatten och växtlighet som spricker upp ur marken.
 
Vinterns döda kvarlevor bleknar allt mera. Livet leker ännu en gång :)

          10 April 2014, 10:00

     Publicitet: Dagens blogg

http://kittyboom.blogg.se/
 
Grattis! Du blev dagens blogg.
Det var en av kommentarerna som trillade in under gårdagen.
Alltid lika roligt att se sig själv publicerad i andra medier. Det är sådant man kommer bära med sig för resten av livet. Oavsett om det är stora eller små ord. Så är det alltid uppskattat när man får vara med om det där lilla extra.
 
Märker också att jag fått nya läsare och flera spännande förslag vad gäller bloggen.
Så roligt ♥

          08 April 2014, 23:26

     New in - Lejon Sneakers

 
En ny årstid tar form utanför fönstret och man saknar både jacka, skor och kläder.
Alternativt något utav det nämnda. Antingen är det trasigt, obekvämt, för stort eller för smått. Så är det varje årstid/säsong. Plaggen måste uppdateras. Bytas ut eller byggas på. 
 
Våren är här men kylan hänger envist kvar. Trots solsken och klarblå himmel, har värmen tagit stort avstånd. Skönt att slippa frysa. Mindre roligt att gå påpälsad så här långt in på året. Vinterjackan hänger kvar en liten stund till. Under tiden håller jag utkik efter en vår- sommarjacka. Senaste vardagsjackan för varmare dagar har sett sina sista dagar och övriga är mer anpassade för enstaka outfits.
Dock kändes vinterpjucken extremt fel vid denna tidpunkt. Nu när vägarna är städade. De flesta skor som legat i dvala över vintern ser väldigt trötta ut. Med några få undantag. Slängda på skohyllan i ett berg av oreda. Var bara tvungen att köpa ett par lätta ordentliga vardagsskor. Sådan härlig känsla när man får ta på sig ett par fräscha skor. Marken är lättsam och man riktigt svävar fram.
 
Hade precis varit med sambon och en av hans närmaste vänner. Skulle hämta möbler till lägenheten. Så säger pojkvännen att han åter har en överraskning. Tar mig till Barkarby Outlet och närmaste skobutik. Så säger han att jag ska välja ett par. Antingen i den aktuella butiken eller i någon av butikerna utanför. Han ville hellre lägga sina slantar på att jag ska ha det bra. Istället för att slänga det på onödiga ting. Blir så varm i hjärtat av den här mannen. Min älskade Alexander med världens största hjärta. Älskar honom så.
 
Blev ett par vita höga sneakers av märket Lejon, från Skopunkten.
Tog sista paret och tur nog var det också min storlek :)

          02 April 2014, 03:22

     Första april - Fitnessguru bjöd på årets bästa luring

 
 

Fitnessguru presenterar One Whey - Fish & Cheese.
Ett proteinpulver med fisk- och ostsmak? Det var det första jag såg på facebook.
- Fy fan vad äckligt! Smaken alla väntat på? Vad är det för fel på människor som önskar något sådant.
Tills det slog mig. Såklart att det är ett skämt. Första april. Det hade jag nästan glömt. Jag som sällan blir lurad och har genomskådat det mesta under dagen. Men den här. Den köpte jag rakt av. Lika snabbt som jag insåg att jag trillat dit. Sambon gick också på det när jag visade. Trots att jag förvarnat om ett kommande skämt på dataskärmen.
 
Var ett riktigt bra aprilskämt :)

          01 April 2014, 02:13

     Vår längtan efter dig

 
Hälften du och hälften jag.
Det är en mäktig känsla det där. Längtan efter ett kärleksbarn. En liten människa som skapats mellan två människor som älskar varandra. Det är något fantastiskt vackert med den tanken. Min man med våran bebis i sin famn. Trodde aldrig att jag skulle känna så. Det är häftigt vilka krafter som gömmer sig i våra kroppar. Naturliga krafter man inte alltid kan stå emot. Till en början var barn inte det självklara för mig. Tvärtom en fråga under bearbetning. Är barn verkligen det största i livet eller kommer jag ta mig vatten över huvudet?
 
Fick smaka på bebissuget en gång i tiden. Men i slutändan var det aldrig rätt. Idag kan jag inte tänka på någon annat. Nu när jag sitter här med mannen i mitt liv. Framtiden kan oftast ses med den vars hjärta slår för. Men det är inte alltid som det är hundra procent korrekt trots allt.
 
I dagsläget kan jag känna att jag hittat rätt. Hittat hem till min famn. Här är han som står skriven i min livslinje. Han som jag klurat över under min uppväxt. Vem är han? Mannen i mitt liv? Som jag la midsommarblommor under kudden för att drömma om. Men aldrig gjorde. Nu kan jag se den drömmen framför mig i verklig synvinkel. Där sitter han som jag ska gifta mig och få barn med. Han som jag ska utforska livet och drömmarna med. Vi delar många gemensamma sidor. Men stärker också varandra med våra olikheter. Vi har klarat mer än vad jag trodde var möjligt tillsammans. Vi har också svävat på stora fluffiga moln. Vi finns för varandra oavsett fallgropar eller skimmer. Det för att vi förstår varandra. Finns för varandra. Vi växer tillsammans för varje dag. För vi älskar varandra så innerligt <3
 
När jag gjorde mitt cellprov. Utfördes undersökningen hos en barnmorska på en barnmorskemottagning. Där cirkulerar gravidmagar, barnvagnar och bebisbilder. Det går inte att missa. Min biologiska klocka ringer och den går inte att förneka. Vi pratar om vår lilla apa. Våran "apina" som inte ännu finns. För vi längtar. Men vi väntar också in rätt tidpunkt i vårat liv. Tills dess forsätter jag att drömma. Passar på att undersöka och lära mig mera tills dagen D är inne. Fick med mig magasin och broschyrer som gratisexemplar åt mottagningens besökare. Allt från sjukvård till att vänta barn. En bok om att vara gravid för första gången. En tidning om att föda på en av Stockholms sjukhus jag hört mycket gott om. Samt senaste numret av magasinet Mama. Vilken lyx. Känner att jag kommer vara väldigt påläst när tiden är inne :)
 
Fick också med ett duschlotionprov från Nivea. Alltid roligt att testa nya produkter.