Follow      

          29 December 2014, 01:27

     You are the light of my life

 
Älskade lilla vän!
Tänk att just du var menad i mitt liv. Att vi två skulle bli ett. Jag minns första gången jag såg dig och jag förstod redan då att det var du och jag. Så speciell och vacker. Ögon som smaragder och en päls som marmor. Lika dyrbar som den ädlaste sten. Ingen hade tidigare fångat ditt inre, men jag visste att jag skulle förstå. Tillslut skulle våra själar mötas i en tyst dialog. Efter det har jag aldrig släppt taget om dig. Vi var menade för varandra och när jag säger det både till min älskade katt och sambo. Då börjar jag undra om ödet ändå må vara av en sanning.
 
Min mormor frågade alltid efter Milo. Tack vare henne blev min önskan om en bengal verklighet.
Jag känner att min mormor lever kvar på så många olika sätt. Bara genom att se på Milo, så känner jag hennes närvaro.
 

          24 December 2014, 15:40

     Julhälsning - Merry Christmas

 
Vill önska er alla en riktigt god jul. Hoppas att ni får en underbar julafton med dem ni tycker om allra mest och många roliga klappar under granen.
 
Trots den svåra sorg vi bär inom familj och vänskapskretsar, ser det ut att bli en trevlig jul. Familjen är samlad, julbordet är dukat och julklapparna lockar under gran och vrår. Utanför blev det vitt trots allt. Lite lätt pudersnö, men det räcker för att känslan ska bli komplett.
 
God jul mormor och morfar! Ni fattas mig och jag tänker på er varje dag 

          24 December 2014, 04:38

     Toys"R"Us - Det häftigaste urvalet av leksaker

 
 
 
Toys"R"Us tillhör världens största leksakskedja och är störst på leksakser för barn mellan 0-12 år. Målet är att barnen ska utvecklas genom en kvalitativ lek för ett lågt pris. Toys"R"Us vill ge sina kunder en upplevelse bortom förväntningarna. Bland tiotusen varor, finns det garanterat leksaker för alla smaker. Toys"R"Us finns tillgängligt både som fysisk butik och webbutik, där kundservicen är komplett. Tillgängligt dygnet runt. Låt det nostalgiska förtrolla och det moderna inspirera. Bli barn på nytt bland butikshyllorna eller klicka hem dina favoriter när stressen gör sig påmind. Oavsett är leken aldrig långt borta.
 
Själv klickade jag mig runt bland leksaker från Brio. Träleksaker av hög kvalitet som uppskattats i många hem och förskolor. 1884 i Skåne startades Brio och unga sinnen har låtit sig inspireras i 130 år. 1958 tillverkades den första tågbanan av trä. Idag har Brio världens största utbud av tillbehör och delar till tågbanor. Numera har Brios sortiment breddats av en rad andra pedagogiska leksaker. Brios leksaker har en förmåga att utveckla motorik och väcker barnets intresse till att utforska, upptäcka och lära. Jag tror att de allra flesta någon gång låtit sina små underhållas av Brios utvecklande produkter. Tänk på första stegen med gåvagnen, de klassiska dragleksakerna, leksaksspisen och barnvagnarna för både baby som docka. Något som väcker min glädje är att Brio strävar efter en lycklig barndom och en ljusare framtid. En bättre värld med hänsyn till miljön.
 
Hos Toys"R"Us finner du kvalitativa och utvecklande leksaker ur både Brios sortiment och andra välkända märken.

          22 December 2014, 23:03

     Du är alltid en del utav mig

 
Utdrag från Facebook 14-12-22
 
Tack för alla gratulationer på min födelsedag 19/12. Ni är underbara ♥
 
Har inte haft orken att skriva tidigare. Min mormor som står mig väldigt nära insjuknade hastigt och har kämpat för sitt liv i snart två veckor. Vi har vakat vid hennes sida dag som natt. Trots hennes skick, de få timmar hon beräknades ha kvar och så lång tid utan varken mat eller vatten, kämpade hon in i det sista. Idag klockan 10.59 somnade hon in. Mitt hjärta är i tusen bitar. Hela familjen är i stor sorg, men vi ska vara starka och vi försöker att tänka positivt. Det gör bara så jävla ont och saknaden är obeskrivlig. Älskade mormor, nu slipper du lida. Hälsa morfar från mig och ta hand om varandra. Jag ska göra er stolta tills den dagen vi ses igen. Älskar er ♥♥♥
 
Danderyds sjukhus

          19 December 2014, 23:18

     Today it's my birthday!

 
Helgen är kommen, julledigheter väntar och idag är dagen då jag fyller 29 år. Det ska givetvis firas!
 
Det är dock en födelsedag jag kommer bära i mitt hjärta med glädje och sorg. En dag som inte är sig lik. Min mormor kämpar fortfarande för sitt liv och det är inte långt kvar. Därför är mitt firande skjutet på framtiden.
 
Jag har fått gratulationer från nära och kära. Det bästa var från min älskade som skrev en helt fantastisk text och gjorde ett sött collage till mig. Världens bästa pojkvän och sambo.
 
Kvällen har spenderats på restaurang där jag blivit bjuden på en födelsedagsmiddag. Sedan blev det en sväng förbi mormor på sjukhuset igen. Vi vakar vid hennes sida dag som natt.
 
❤️

          18 December 2014, 23:53

     Cremab - mer än bara isolering

 
Miljö är ett omdisskuterat ämne som berör de allra flesta. Vi är många människor som delar på en och samma yta. Ska vi fortsätta våra liv på den här planeten, krävs också en miljö i stabilitet. Det skrämmer mig att miljön rubbats i så stor utsträckning och att det sker under snabba omständigheter. Tillsammans kan varje förändring göra enorma skillnader.
 
Plast är ett material som utgör ett allvarligt hot mot djur och natur. När jag källsorterar är det övervägande plast som slängs. Jag uppskattar alla insatser både från privatpersoner och företag. Nytänk är av högt värde när det gäller att förbättra våra tillgångar.
 
Befolkningen ökar och då krävs också fler byggen av bostäder. Byggföretagen måste ta sitt ansvar och välja miljövänligare alternativ. Ett husbygge kräver mycket material och det sliter på naturens skick. I huvudsak handlar det om kemikalier och farliga ämnen. Avfalls- och kretsloppsfrågor. Ser man över dessa frågor värnar man inte bara om naturen, utan också sin egen hälsa och ekonomi.
 
Cremab Isolering är en av de största lösullsinstallatörerna i Sverige. Produkterna utformas efter människa och natur, samtidigt som materialet är lätt att arbeta med. Marknadens ledande leverantörer av lösullsisolering hjälper till att sänka energikostnaderna. Isoleringen tätar ordentligt och förbättrar klimatet inomhus. Miljön i sin tur lämnas i ett bättre skick. Cellulosaisoleringen är Co2 neutral, vilket bidrar till en minskad växthuseffekt. Miljöarbetet är ständigt under utveckling. Cremab strävar efter energi- och materialbesparingar för både kund och miljöns räkning. Restprodukter undviks genom att måttbeställa och återvinna material. Isoleringen packas i polytensäckar som återvinns till ny plast. Cremab lägger stort värde på sin kunskap och förmedlar denna till byggbranschen.
 
Ska du renovera eller kanske bygga ett hus?
Välj miljövänligt och låt material av hög kvalitet bli en del av ditt hem. Som gynnar både natur, människa och ekonomi.

          17 December 2014, 03:41

     Ett långsamt farväl...

 
Här sitter jag på en buss raka vägen mot helvetet. En situation så bekant. Trodde aldrig att jag skulle behöva uppleva denna tortyr och smärta så snart igen. Så slog det mig att tumregeln efter en älskades bortgång, är två till tre år innan den efterlämnade partnern också lämnar jordelivet. Snart har två år passerat sedan min morfar dog. En människa som stod mig oerhört nära. Som format mig till allt jag är och gett mig den kärleksfulla trygghet som är få förunnat.
 
Jag har ändå varit stark och funnit glädjen i livet. Morfar har det bra nu och slipper lida. Han lever ännu kvar inom oss och kommer alltid att vara en del av familjen. Mormor har liksom morfar varit mitt allt. Genom att ha henne kvar i livet, har jag bitvis kunnat hålla fast vid det vi en gång varit jag och mina morföräldrar. Ännu kunnat känna deras trygghet och kärlek genom enbart hennes närvaro.
 
Men nu har livet drastiskt förändrats. Jag håller på att förlora min mormor. Det är bara en tidsfråga om när. Känns som att hela jag ska explodera inombords. Varje symptom är som att gå tillbaka två år när morfar försvann. Inte igen!
 
Mitt i allt bär jag utöver sorgen på en enorm ångest. Om jag vetat att hennes lidande var en del av ett tillfrisknande. Då hade jag kunnat leva med det. Men att se henne i det här skicket och allt lidande hon fått gå igenom, det är plågsamt att bara titta på. Om hon ändå ska lämna oss. Varför kunde det inte ske pang bom. Ska hon gå samma öde till mötes som morfar. Som att det inte vore nog med ett farväl. Man känner sig så hjälplös. Som att jag bara låter henne falla isär. Jag tänker på mirakel. Att en dag vaknar hon ur sin sista sömn och börjar äta igen. Sjukdomar och dåliga organ är ett minne blott. Kanske att läkare eller vårdpersonal begått tjänstefel, så att deras beslut och handlingar varit felaktiga. Nu i sista sekund kan en räddande insats ske. Blir lika ledsen varje gång mitt önsketänkande gör sig påmint. Varför ska de bästa försvinna när hela jorden kryllar av idioti? Fy vad orättvist det här livet kan vara. En så förtrollande vacker plats men ändå så hård och avskyvärd.
 
Jag blir också påmind om allt som aldrig blev av. Skeden i mitt liv jag ville mina morföräldrar skulle bli en del av. Göra dem stolta över mig. Dessa tankar krossar mitt hjärta. Det bokstavligen äter upp mig. Det är en tid i livet jag inte kan förändra. Livshändelser som kommer ske utan dem. Mamma ser på mig med en tårfylld blick. Snart kommer det att brista för henne. Kinderna mina är redan dränkta av saltvatten och utsmetad mascara. Jag får det understruket att jag är älskad. Mormor och morfar kommer finnas med mig i livets alla skeden. Mamma tillägger att människor gör fel ibland och även sådant är glömt. Min vetskap säger att hon har rätt och jag kommer fortsätta göra dem stolta så länge jag lever. Mormors vänner har intygat min speciella plats i deras hjärtan och idag fick jag första kontakten sedan tystnaden. Hon gav livstecken och visade att hon hörde mig. Hon besvarade en hälsning, sa att hon älskade mig och ett leende föddes fram när jag försökte locka fram den busiga sidan mellan oss. Där kunde jag inte längre hålla tillbaka och grät som ett lite barn. Ingen har lyckats få en sådan kommunikation och mitt i allt lyckas vi byta våra kärleksfulla ord. Nu vet hon och så gör även jag. Men ångesten finns ändå kvar och jag skulle göra vad som helst för deras fysiska närhet. Bara att få uppleva deras ansiktsuttryck när det fantastiska i livet sker hade varit guld värt.
 
När mormor lämnat är jag helt ute på öppet hav. Det finns båtar i min närhet. Men ensam ska jag strida i stormarna. Mormor och morfar är unika i sitt slag. Så mycket kärlek, trygghet, förståelse, glädje och stöd har jag aldrig skådat hos några andra. De har format mig till en klok och omtänksam människa. Hos dem kunde jag falla i alla lägen och där stod dom med öppna famnar. Aldrig kan jag minnas att det fått mig att känna obehag. Aldrig har det förminskat eller misstrott mig. Enbart visdom, förståelse och värme på ett varsamt vis. De har fått mig att växa som människa och räddat mig ur många kriser. För det är jag evigt tacksam och tack vare dem har jag blivit en rik tjej på kärlek och kunskap.
 
Trots min ångest är jag glad att vi fick nästan tjugonio år tillsammans. Många fina stunder och lyckliga ögonblick. Det bär jag med mig för evigt.
 
Mormor talade alltid om kärleken med mig. Hon önskade att jag skulle finna en snäll man som tog hand om mig. Även om hon inte hinner uppleva våran resa så fick hon lära känna mitt livs kärlek. Jag kommer aldrig glömma när Alexander anländer första dagen av denna sjukhusvistelse. Efter arbetstid dyker han upp fylld av energi och i handen har han en stor vit ros. Att denna man gör en sådan vacker handling för min mormor är bara kärlek. Tänk att hon hann få denna fina gest och bekräftelse på det mormor alltid önskat mig. Att han med stort H finns för mig i med- och motgång. Det kan bara vara rätt. Önskar så att de fått uppleva resten av våran resa tillsammans. Det största av ögonblicken i ett förhållande.
 
Jag hoppas att morfar står i himlavalvet med solsken bakom ryggen. Öppnar sina armar och tar emot mormor med all sin kärlek. Att det ska få fortsätta tillsammans där deras ungdomliga dagar en gång började, i en vackrare värld än denna.
 
Tills dess ska jag fortsätta vaka vid mormors sida här på sjukhuset ❤️

          09 December 2014, 23:59

     Namnsdagsbarnen - Let's celebrate

 
Idag är det Anna-dagen och på fredag är det Alexander som har namnsdag.
Jag har alltid känt på mig att vi som par varit menade för varandra. Det måste vara skrivet i stjärnorna att vi en dag skulle mötas. Hur märkligt är det inte att våra namn påminner om varandra, våra födelsedagar ligger nära varandra och så även våra namnsadagar. Det handlar bara om veckor och dagar som skillnad. Även datumen har sina likheter. Vi har så mycket gemensamt. Även sidor som är helt olika. Som par matchar vi varandra otroligt bra.
 
Vi blev ordentligt överraskade med posten. Ett stort fint kuvert från mamma med noga bearbetad text och design. På ett sätt som hon alltid tar sig tiden att göra. Bara att få personliga brev utöver räkningar och reklam är numera väldigt sällsynt och en glädje i sig. Förstod lite smått att det var en Anna-tanke från min mor. Dock hade jag aldrig kunnat föreställa mig hennes vetskap om namnsdagar som går hand i hand. Särskilt inte med den stressiga vardag som ligger likt ett tungt moln över hennes axlar. Ett vackert kärleksfullt kort som symboliserar kärleken till oss och mellan oss. Varsin ögonbindel för natten. Där trodde jag att det var färdigfirat när vi öppnar kortet för att glädjas över ett biokort, laddat med trehundra kronor. Vi älskar bio och lyckan är total. 
 
Som om det inte vore nog...
Älskling kom hem med en påse godis till Milo. Nya Pussi partymix med grillade godbitar. Milo blev helt tokig och börjar genast göra sitt och vacker tass. Passande kan tyckas, då ett tävlingsformulär följde med påsen. Sveriges smartaste katt kan vinna en resa till Disneyland Paris värde 30.000 kronor. Överaskningarnas man hade ju givetvis en överraskning till mig också. En calandiva i juligt rött och glitter som lyxar till.
 
Älskade, fina och underbara Alexander. Jag älskar dig mer än själva livet. Tillsammans har vi våran bebiskatt Milo. Världens finaste lilla familj och en dag hoppas jag att den ska växa sig större.