Follow      

          28 Februari 2014, 11:45

     Bvlgari - Aqva Amara

 
Med en inspiration från Medelhavet och de grekiska gudarna.
Naturlig bitterhet som kombinerats med citrus och trä. Noter av neroliblomman,  mandarin, källvatten, olibanum och patchouli.
Medelhavet symboliserar liv, fertilitet och renhet. Den varma, bittra mineraldoften för tanken till havets krafter och djup. En långvarig och intensiv doft.
 
Fick med produkttester från Gimo Herrgård, där familjen nyligen haft en weekend. Miniflaskor med schampo, balsam och tvål. Fick även med en parfymtest från Bvlgari - Aqva Amara. Något som blev väldigt uppskattat. Så pass att det blivit en touch av doften dagligen. Fått en tillsägelse av sambon att hushålla på det som finns kvar ;)
Sambon är väldigt kräsen med dofter och älskar citrusdoft. Parfymen föll med andra ord oss båda i smaken. Själv tyckte Alex att den passade mig och min personlighet väldigt bra.
 
Priset ligger på cirka 680 kr för en flaska. Måste leta upp ett exemplar då denna gillades skarpt.

          26 Februari 2014, 00:42

     Rädda Sumatratigern och deras livsmiljö - Skriv under du också

 
På våra butikshyllor kan du som kund köpa produkter gjort av palmolja. Det som får betala ett pris för detta är regnskogen och dess djurliv. Idag är Sumatratigern utrotningshotad. Genom att skriva under bidrar du till en ljusare framtid för Indonesiens sista regnskogar och djurlivet som finns där. Idag finns det endast ett fåtal Sumatratigrar kvar. Produkter med palmolja som innehåll, ska inte vara en bidragande faktor till att miljö och djurliv tar skada. Det finns bättre alternativ. Tiden rinner iväg och det är bråttom. Åtgärder måste ske för att stoppa den skadegörelse som tar både djurliv och deras hem.
  
Skriv under här och gör en god gärning.

          24 Februari 2014, 19:47

     Kärlek från Gimo Herrgård

 
Underbara ljuslyktor i nygammal anda.
En lyckad weekend på Gimo Herrgård och en kärleksfull souvenir. Det är vad mamma och hennes man överlämnade när det åter tagit sig tillbaka till vardagen. En gåva till mig och kärleken. Kändes så fint att placera dessa på vardagsrumsbordet där vi har våra kvällar. Lite som en påminnelse om den kärlek vi känner. Jag hjärta dig.
Älskar modern inredning som har inslag av gammalt och lantligt. Lycktorna lyser så fint i mörkret med ett sken som sprider sig genom silverfärgens sprickor. Ljus är något som förbrukas flitigt här hemma. Älskar't
 
 ❤

          23 Februari 2014, 02:11

     Snokkel

Min ögonsten som nu är över två år. Stora killen. Något för stort halsband på bilden. En vit blingbling som nu bytts ut mot en svart blinbling. Precis det jag letar efter så länge :)
 
Sambon och min älskade katt Milo. Det är pojkarna i mitt liv <3
Under helgen har jag och sambon varit sällskap åt mina bröder. Mamma och hennes käresta har åkt iväg på en weekend. En femtioårspresent som blivit försenat i samband med min morfars bortgång.
 
Min älskade har varit/är det bästa. Står i köket, städar och finns till på alla sätt och vis. 
Lite för mycket god mat och farliga godsaker. Mys framför tv:n och filmkvällar. Bara njuta av varandras umgänge och den underhållning som faller oss in. 
 
Blivit visiter hemma mellan varven för att checka läget med Milo. Underhålla, utfodra och göra rent i lådan. 
Bengaler må vara speciella och energikrävande katter. Men Milo är verkligen en underbar, duktig och otroligt intelligent kisse. Hans förmåga att förstå gör mig lika mållös varje gång.
Det är konstigt det där med barn och djur. Hur man har en förmåga att gulla till det. Nästan löjla till det sockersöta med ord och smeknamn. Min första katt blev alltid kallad för stubben/tubben. Milo har blivit snorkel och murmeldjuret som sedan utvecklats till snokkel och mummeldjur. Kallar man honom för grisen, flodhästen eller mullvaden så svarar han tillbaka med en gäll stämma. Precis som att han inte alls håller med. Är det inte löjligt så säg...*fniss*
 
Fortsatt trevlig helg :)

          18 Februari 2014, 23:59

     Så mycket kärlek

Min fina ring från U&P
 
Min älskade gav mig denna underbara ring på hjärtans dag.
Till en början hade vi planerat en lyxigare middag på restaurang för ett presentkort vi fått. Men vi tänkte om och valde att spara det till sommaren när man kan sitta ute i det fina vädret.
Istället blev det en tur till svärmor där det bjöds på en härlig kycklingsallad. Både svärmor och min älskade är otroligt duktiga i köket. Man blir verkligen bortskämd med godsaker. Med oss hade vi en söt lite blomma och fika till kvällen. Drack te ur stora härliga koppar som svärmor Anne fått i 60-års present av min mamma. Älskar stora koppar. Blir mysigare så.
 
Kärleken överraskade mig på det sätt som han alltid brukar göra. Ska alltid spela så svår och oskyldig. Kan inte avslöja något eller ge minsta detalj. Allt för att vara överraskningarnas man. Han tror inte att han lyckas, men han gör mig lika häpen varje gång.
Så låg där en vacker grön presentpåse framför mig, när jag var som mest inne i mina mobila sysslor. Min älskade vill inte följa strömmen och tänker alltid att det ska vara gåvor från hjärtat. Personliga gåvor. Här var det inga blommor och ingen choklad. Det var en underbart söt ring med en uggla på. Varav det ena ögat hade trilla av och nu även det andra. Men lika vacker är den ändå. För det är en ring av kärlek.
Alexander som ogillar Stockholms stress. Hade trots detta lagt ner allt sin fritid och energi på lunchrasten för att leta efter en kärleksgåva till mig. Han fann aldrig det han letade efter. Men för mig är det tanken som räknas och att han verkligen kämpar och pysslar för min skull. Det kan inte vara annat än kärlek. Kan verkligen känna det både då och alla andra dagar. Det slutade med att han valde ringen med ugglan. Blev så rörd...
 
Älskar verkligen den mannen av hela mitt hjärta.

          11 Februari 2014, 23:51

     Lars Winnerbäck - Hosianna

 
Efter mycket om och men har jag nu lyssnar igenom Winnerbäcks skiva, Hosianna. 
En platta som varit väldigt uppskattad av min mamma. Så hon bestämde sig för att ge mig ett eget exemplar i namnsdagspresent. Haft dåligt samvete för att jag inte tagit mig tiden att lyssna igenom. Trots att musik må vara en daglig drog. Något som inte går att leva utan. Något man alltid har plats för. Lustigt hur man kan ha så lite att göra, men på samma gång har så mycket att ta itu med. Jag menar. Det finns dem som har betydligt mer att göra än jag. Ändå räcker inte tiden och orken till. Men det är väll så att vi alla har våra egna besvär på olika sätt.
 
Så jag slog flera flugor i en smäll och lät tonerna av Winnerbäck ta plats mellan mina väggar. Samtidigt som tvättmaskinerna snurrade och lägenheten städades. Tänk vad musik kan underlätta en annars så grå vardag. Hur musik kan påverka energi och humör.
 
Har länge tyckt att Winnerbäck är en stor artist. Men inte slår han Lundell på fingrarna. Båda har poetiska texter med en känslosam tyngd. Båda berör på djupet. Får mig att känna igen ord och känslor som att det vore tagna ur mitt eget liv. Det är som att man dras in i en stor virvelvind. Toppar och dalar av känslor i det stora mäktiga av kreativitet. 
Winnerbäck har gjort många bra låtar. Fler har han lyckats med även på detta album. Dock var det långt ifrån alla som kändes hundra i mina öron. Utkast till ett brev är favoriten. Blev även positivt överraskad av duetten med Thåström, Gå med mig vart jag går.
 
På tal om namnsdag. Idag är det morfars dag. Du har funnits i mina tankar. Både idag och alla andra dagar. Snart ett år av saknad. Fortfarande lika ofattbart. Att du inte finns här hos mig. Hur är det möjligt? :/