Follow      

          23 Juni 2014, 22:47

     Endless Love

 
Mitt älskade hjärta!
Lika häpen som sin matte över solens oändliga frånvaro. Ruggigt och kallt. Knappt man kan tro att det är sommar. Där på byrån vid fönstret älskar min finaste Milo att trycka i solen. Han brer ut sig över hela glasskivan och prövar ett flertal positioner innan han finner den rätta. Sträcker på sig med alla sin kraft. Han ser nästan ut som en spänd pilbåge i kroppen. Rullar runt på bägge sidor tills han antingen hamnar på mage eller rygg. Så ser han på mig med sina stora gröna ögon. Så söt och oskyldig.
 
Den katten fyller mitt hjärta med så mycket kärlek varje dag. Det är obeskrivligt.

          22 Juni 2014, 01:07

     Midsommardagen

 
En riktig midsommartårta.
Gräddig med syltade vaniljkrämsbottnar. Dekorerad med jordgubbar, blåbär, hallon och nobless. Så god. Var inte många bitar kvar när alla huggit in. Midsommaraftonen blev riktigt lyckad. Inte en traditionell sådan med midsommarstång och krans. När man ser alla vackra och härliga bilder i bloggosfären kan jag väll känna att det inte hade varit helt fel med det traditionella trots allt. Vill också ha stora vackra blommor flätade i mitt hår. Lapa sol till ljudet av små grodorna. Varken väder eller situation skapade den möjligheten. Men enligt planeringen så gick allt enligt tanken och firandet slutade väl.
 
Midsommaredagen har varit stillsam. Inga planeringar och butikerna var stängda. Perfekt för att låta kroppen vila och energin fyllas på inför kommande dagar :)

          20 Juni 2014, 22:54

     Happy Midsummer!

 
Önskar er alla en glad midsommar!
Familjemys och hemmagjord jordgubbstårta under dagen. Nu, en senare middag och ett lugnt avslut på denna midsommarkväll. Sambon har kämpat på i köket. Som vanligt lagas den ena tiopoängaren efter den andra. Ikväll bjuds det på lyxmiddag. Ugnsbakad kycklingfilé. En currysås med lite sting i och pommes chateau gjord på färskpotatis. Allt gjort från grunden. Inga halvfabrikat här inte. Serveras med en frisk sallad och läskande att dricka. Troligast är att vi avrundar med film, godsaker och en varm famn :)
 
Fortsatt trevlig kväll!

          17 Juni 2014, 23:02

     Wedding Invitations

 
Den 20 September vankas det bröllop!
Efter tjugo år tillsammans. Har mannen i mammas liv friat. Frieriet besvarades redan i vintras. Själva vigseln sker först efter sommaren. Det har blivit många minnesfyllda år. Lägenhet, radhus och villa. Förlovning och två söner. Egentligen kvarstår giftemålet och nu blir det äntligen av. Mamma är som på små moln. Det här har hon längtat efter så länge jag kan minnas. Nu ska de äntligen blir man och fru. Åh, jag gläds så med henne.
 
Själv kan jag inte undvika att drömma mig bort. Att själv få uppleva allt det där med min stora kärlek. Drömhemmet, bebbar, förlovning och bröllopsklockor. Allt det där som man vill dela med sin älskade förutom livet i sig. För mannen i mitt liv. Det vet jag att han är. Sådant känner man bara. Inspireras av somriga bröllopsyror. Läser om stundande äktenskap och framtida planeringar. Fantiserar om klänningen, min älskade som väntar, musiken, de vackraste orden och alla människor som inte ska ha ett öga torrt. Ja, allt som hör till.
 
Så slog det mig. Att innan September måste vi uppfylla klädkod klänning och kavaj. Finna en bröllopsgåva och kanske anteckna några väl valda meningar på ett papper ❤

          16 Juni 2014, 16:03

     Körsbärsblom. Cherryblossom. Kirsikankukkia. Kirschblüte

 
Underbara körsbärsblommor!
Älskad och uppskattad av många.
Var inte sen med min Canon till det årliga fotoruset i Kungsträdgården. Där många människor samlas och kameror går varma. Blev ett gäng bilder jag tänker dela med mig utav. Men först ut blir dessa foton jag knäppte av i mina hemtrakter.
 
Det är något speciellt med fruktträd. Där växer inte bara saftig frukt. Utan också naturens skönhet i form av knopp och blom. Så här års lämnar omgivning många intryck av välbehag för våra sinnen. Något man verkligen bör njuta av så länge det varar. Men som med allt annat finns det för- och nackdelar. Då syftar jag på vindarna som för med sig pollen. Ett fantastiskt system för djur och naturs överlevnad. Dock inte lika behagligt för näsa, ögon och hals. Själv har min allergi blivit bättre med åren. Men kan ännu känna en kittlande och kliande känsla i näsa och gom. Ska vara tacksam att det inte är värre än så. Förstår att det kan vara ett helvete för många.
 
Så vackert! Som ett hav av rosa fluff och sötsaker.