Follow    

          19 November 2014, 04:20

     Djurens Rätt: Dead Dog Beach

 
På den västindiska ön Puerto Rico finns minst 250 000 hemlösa hundar. Dead dog beach, är en plats som fått sitt namn uppkallat efter alla de hundar som dumpats där. Hundarna lever korta liv under svåra omständigheter. De är vanvårdade och övergivna. Många valpar får se dagens ljus i en extrem miljö av misär. Våld, brist på mat och sjukdomar är deras vardag. Gatuhundarna som också kallas för Satos, är skrämda eller förvildade. Andra har levt med människor och söker deras uppmärksamhet på stranden med viftande svansar. Kanske söker de efter sin ägare, letar mat eller önskar helt enkelt bara ömhet. En del hundar befinner sig i total chock.
 
Sophie Gamand är en fotograf som har hundfotografering som nisch. Kunde inte låta blir att fascineras av hennes fotografier och beundra hennes engagemang för det utsatta små liven på Dead dog beach. Sophie berättar om sin resa till Puerto Rico och beskriver hur hundarna påverkat henne. På marken låg en döende hund och när hon fotograferade vovven så möttes deras blickar. Hon kände att hans värdighet togs ifrån honom. Hunden dog sedan i en kvinnas armar. Att fotografera detta lidande kan uppfattas som hemskt, men Sophie kände att detta var hennes uppgift trots alla tårar. Människor måste få se verkligheten. Fotoprojekten minskade och organisationen som hjälper hundarna är något Sophie valde att ägna sig helhjärtat åt. 
 
Brottsligheten är hög och gäng är en vanlig syn. Många hundar faller offer för gängen. För att bli medlem krävs att vissa tester utförs. Det är inte ovanligt att hundarna används som måltavlor när vapen ska provskjutas. Konsekvensen av denna handling leder till döden alternativ att hundarna tvingas leva med kulor kvar i kroppen. Valpar är inget undantag. Små hundvalpar som kan råka så illa ut att det får sina ögon utstuckna. Våldet växer mellan invånarna då de lever under fattigdom och lär sig att våldet mot hundarna är acceptabelt vid tidig ålder.
 
Vanvårdade djur är ett återkommande ämne.
Djuren har en enorm plats i mitt hjärta och må vara en stor passion för mig. Min kärlek till djur är obeskrivlig. Det finns få situationer som gör mig så förbannad, som när djur far illa. Människor har en stor bidragande roll i den misär och det helvete som oskyldiga djur drabbas av. Det är för mig ännu mer upprörande. Hat är ett starkt ord, men det är precis vad jag känner för ynkliga människor som begår dessa handlingar. Det gör ont i mig. Svider i själen och smärtar i hela min kropp. Jag vill bara GRÅTA när jag läser hemskheterna och PLÅGA människor som beter sig såhär.
 
När jag läser om hundarnas historia på Dead dog beach, så förstår jag människornas utsatta livssituationer. Däremot kan jag inte med min realism förstå varför hundarna ska plågas. Varför ska djur i ren allmänhet behöva utstå människans tortyr? Det vilda djurlivet kan ibland betraktas som tufft och orättvist. Men varför ska vi människor spä på den naturliga processen till att medvetet försätta djur i lidande?
 
Jag tror att djur är en mänsklig prövning. Ett slags livstest. Den som inte är snäll mot det oskyldiga och hjälplösa kommer få sitt straff på det ena eller andra sättet. Hoppas och önskar med all min kraft att djurplågare får vad det förtjänar.
 
Ägnar tankar och kärlek till hundarna på Dead dog beach :'(61 KOMMENTARER
Postat av: Julia

nej vad hemskt! :(

2014-11-19 @ 12:51:46
URL: http://jjuliees.blogg.se/
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Så hemskt:(

2014-11-19 @ 13:02:37
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Denise

Så jävla fruktansvärt! Alltså det går inte att begripa hur fan folk tänker.. Det är helt ofattbart. Mitt hjärta krossas till tusen bitar när jag ser och läser om sådant här och helst av allt så hade jag velat rädda alla djur i hela världen från smärta och lidande..

2014-11-19 @ 17:45:59
URL: http://flingans.nu
Postat av: Maria

så synd om dessa djur :(

Svar: det är hemskt. gör ont i hela mig när djur far illa :(
Anna

2014-11-19 @ 18:19:48
URL: http://fashionstars.blogg.se
Postat av: Ida - foto & häst

åhhh stackars hundar! fattar inte hur människor kan vara såhär idiotiska, heeelt sick! :(
sv; tack❤❤

Svar: det är ofattbart. man blir helt förkrossad :'(
Anna

2014-11-19 @ 21:13:00
URL: http://prinsesc.blogg.se/
Postat av: mot plus

herregud, inget djur ska behöva leva så! :/

Svar: skulle hjälpa alla djur i världen om jag bara kunde...
Anna

2014-11-19 @ 21:27:13
URL: http://motplus.se/
Postat av: Brownsugar

Nä fy så hemskt!! :'(

Svar: Obegripligt hur man kan skada djur på det sättet :(
Anna

2014-11-19 @ 21:49:56
URL: http://brownsugar.se
Postat av: E m e l i e

Jag förstår dig, bra inlägg! När djur far illa blir man själv obeskrivligt ledsen och berörd :(

2014-11-19 @ 23:19:42
URL: http://nattstad.se/bymelli
Postat av: Bettan

Fy så hemskt, började gråta när jag såg bilderna! Så många djur i världen får lida tack vare oss människor. Tack och lov finns det eldsjälar som kämpar för att rädda så många utsatta djur som möjligt. Det du och jag kan göra (som du gjort med ditt inlägg) är att sprida vidare om djurs lidande. Folk måste få upp ögonen för hur det ligger till i världen för alltför många djur.

/Bettan

2014-11-20 @ 05:18:18
URL: http://begagnatnytt.blogg.se/?tmp=411158
Postat av: Fröken.A

Åh så fruktansvärt jobbiga bilder. Man blir ju bedrövad!

2014-11-20 @ 12:28:33
URL: http://www.meningsfylleri.blogg.se
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

:( <3

2014-11-20 @ 12:40:56
URL: http://efji.blogg.se/
Postat av: Beauty Couture | Enisa

Blir vansinnig på när oskyldiga djur far illa. Idioter till människor alltså. =( Jag har min lilla vovve och fattar inte hur man kan göra illa något så oskyldigt. Oh

Svar: Känner precis som du. Har ju min katt och jag skulle aldrig kunna skada honom. Inte en chans. Jag skulle aldrig kunna tänka tanken, utföra det eller leva med mig själv om jag gjorde så. Tvärtom är jag väldigt överbeskyddande. Den som rör min katt har gjort det för sista gången ;)
Anna

2014-11-20 @ 13:17:22
URL: http://www.beautycouture.se/
Postat av: E m e l i e

- Samma här! Kan verkligen inte förstå hur man kan ge sig på ett oskyldigt djur som inte kan försvara sig:( Man blir både arg och ledsen när man hör det!

2014-11-20 @ 14:35:24
URL: http://nattstad.se/bymelli
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Nej det går bara inte förstå:( Jag finner inge ord hur mycket hat jag känner mot sådana som skadar djur.

Svar: Jag håller verkligen med dig! :(
Anna

2014-11-20 @ 19:39:12
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: sofft.blogg.se

Åh :(

sv: Ja det är det verkligen!!

Svar: Hemskt :(
Anna

2014-11-21 @ 19:13:57
URL: http://sofft.blogg.se/
Postat av: Amanda Niclasson

Verkligen hemskt! :(

2014-11-22 @ 11:34:56
URL: http://femtiotrekvm.blogg.se/
Postat av: Annika

Jösses va hemskt :(

2014-11-22 @ 21:26:55
URL: http://bringblingtoeverything.com
Postat av: EMMAWHO

Usch, gör ont i hela kroppen. Uppväxt med att ha flera hundar runt mig jämt, och de är familjemedlemmar som jag över min döda kropp skulle låta någon göra illa. Människor är vidriga.

Svar: Känner precis som du! Saknar ord för hur mycket jag avskyr människor som beter sig på detta vidriga sätt. Förstår inte hur man kan skada ett oskyldigt litet djur :(
Anna

2014-11-23 @ 14:12:08
URL: http://emmawho.se
Postat av: Liborius

usch och fy:(

2014-11-23 @ 14:51:03
URL: http://liborius.se
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Så himla bra och viktigt inlägg!

Svar: Tack! Det var därför jag skrev det. Människor behöver påminnas om vilket värld vi lever i och tänka till. Kanske även bidra på något vis om det går. Djur är något som ligger mig varmt om hjärtat <3
Anna

2014-11-23 @ 18:52:02
URL: http://spontan.blogg.se
Postat av: Lina - my art & my life

så fel på alla sätt! Måste vara hemskt att fotografera och se hur de lider, men ändå viktigt så de sprids hur de behandlas av tex gäng. Att människor kan göra så mot djur.. blir så arg!

Svar: blir lika förbannad jag. det är fruktansvärt och svårt att föreställa sig.tyckte det var svårt bara att söka på djur i utsatta situationer. fick fram så många hemska bilder att jag inte kunde se på dem utan att må illa och vilja gråta så tårarna sprutar. det viktiga med att rota i dessa ämnen är att sprida det vidare. få människor att uppmärksamma och tänka till. kanske det finns dem som kan göra skillnad och allt sådan är guld värt.
Anna

2014-11-24 @ 12:31:02
URL: http://shiiwie.blogg.se
Postat av: coffeeandcupcake.blogg.se

Stackarna :(

Svar: Verkligen! Lider med dem :(
Anna

2014-11-24 @ 15:52:28
URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/
Postat av: Sandra Lundin

Men usch, kan varken se eller läsa om sånt här. Finns inget som gör lika ont i mig som djur som far illa. Så sjukt och så hemskt!

Svar: Det är ett av de värre ämnen även för mig. Sett bilder som fått mitt hjärta att gå i tusen bitar. Bilder som fått mig att vilja spy och tårarna att rulla. Anledningen till att jag tar upp sådana ämnen är för att jag bryr mig så fruktansvärt mycket om djur. Jag vill att människor ska se och förstå. Att de ska göra skillnad i den mån det kan. Djur ska inte behöva lida på det där sättet :(
Anna

2014-11-24 @ 16:25:18
URL: http://atilio.blogg.se/
Postat av: Jennisbeauty

Det är så fruktansvärt. <3

Svar: Verkligen! Finns inte tillräckligt med ord som beskriver mitt hat mot dessa människor.
Anna

2014-11-24 @ 17:58:44
URL: http://www.jennisbeauty.blogg.se
Postat av: Vilma

Blev alldeles tårögd av detta, så sjukt att människor kan behandla djur sådär! Riktigt hemska och starka bilder, hoppas folk ser detta och verkligen förstår!

Svar: Förstår det inte heller. Hittade så många hemska bilder. Kunde inte se på flera utav dem för då hade jag börjat gråta floder. Jag hoppas att många blir berörda och att de som kan göra skillnad faktiskt gör det.
Anna

2014-11-25 @ 10:08:16
URL: http://www.petterssonvilma.blogg.se
Postat av: Cecilia

Hej, kom gärna in till mig och tävla om biljetter till idol finalen, fotograferingar och om en baby carrier värde 2995 kronor. Kram

2014-11-25 @ 11:28:21
URL: http://www.silverwood.blogg.se
Postat av: Cecilia

Ojj, läste inte inlägget, kanske fel inlägg att göra reklam på. Stackars hundar :/ Ta bort kommentar om du vill kram

2014-11-25 @ 11:29:21
URL: http://www.silverwood.blogg.se
Postat av: Mathilda

jag känner lika starkt för djur som du gör, jag kan inte FÖRSTÅ hur människor kan vilja dem illa. skulle så gärna vilja öppna ett hundhus i ett land där jag vet att många hundar far illa åt..:(

Svar: kan bara hålla med dig. skulle gärna hjälpt djur om jag kunnat :(
Anna

2014-11-25 @ 19:57:29
URL: http://mstigeback.blogg.se
Postat av: Jessica

Så fruktansvärda bilder.
Gör mig illamående, ledsen & så jävla arg.

Jag känner också väldigt starkt och passionerat för djur. Av många olika anledningar, och fullkomligt hatar när dessa levande varelser underskattas och far illa pga människans ondska. Bedrövligt.

Följer The Sato Projekt på facebook.
Dagliga uppdateringer kring detta.

Funderar på att lägga upp ett inlägg om liknande!
Uppmärksamma folk lite.

Tack för att du sprider detta!!

2014-11-25 @ 20:27:41
URL: http://jesspessi.blogg.se
Postat av: Angus

åh gör så ont i hjärtat!

Svar: så att det nästan går i tusen bitar.. om inte miljoner bitar :'(
Anna

2014-11-25 @ 21:09:02
URL: http://www.angusfoto.blogg.se
Postat av: Linda

va läskigt :(

2014-11-25 @ 22:56:44
URL: http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Postat av: Emelie

Så himla hemskt :(

2014-11-29 @ 13:31:32
URL: http://ewelies.blogg.se
Postat av: maria at inredningsvis

UCH vad arg man blir tur det finns folk som bryr sig om djur :) hoppas annars du får en riktigt mysig adventshelg.


Jag bjuder upp till Tävling om äkta smycken på bloggen :)

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

Svar: Djur är det bästa som finns! Tycker fler borde engagera sig i djur som far illa. Det gör verkligen ont i mitt hjärta att bära den vetskapen. Alla stackaras oskyldiga djur som lider för att människan kan göra så hemska handlingar mot dem :(
Önskar dig en trevlig adventshelg tillbaka :)
Anna

2014-11-29 @ 16:22:52
URL: http://inredningsvis.se/
Postat av: Annika

sv: aaa d är d

2014-11-29 @ 22:27:06
URL: http://bringblingtoeverything.com
Postat av: yasmine mamma till dennis

tack snälla
stackars hundar, så hemsk att alla djur inte har det bra.
kram på dig

2014-11-30 @ 15:32:53
URL: http://www.yasminegill.blogg.se
Postat av: MartinaOlsson

hej! allt bra? :)

2014-11-30 @ 16:43:51
URL: http://martinaolsson.myshowroom.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

sv: Tack, jag är mycket bättre nu:)

2014-12-01 @ 14:15:48
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: yasmine mamma till dennis

ja ush förstår mig inte på sådana. ush.
Hoppas du har en fin måndag alla fall
kraam

2014-12-01 @ 15:56:55
URL: http://www.yasminegill.blogg.se
Postat av: emiza

usch, vad hemsk

2014-12-02 @ 06:56:00
URL: http://emizes.blogg.se/
Postat av: MartinaOlsson

sv; härligt! samma här :)

2014-12-02 @ 21:51:24
URL: http://martinaolsson.myshowroom.se
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Längtar du till julen nu?

2014-12-03 @ 20:09:31
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: MartinaOlsson

sv; verkligen! :)

2014-12-03 @ 21:29:03
URL: http://martinaolsson.myshowroom.se
Postat av: Elena

Men fy vad hemskt! ):

2014-12-04 @ 20:57:09
URL: http://baraelena.se
Postat av: Liborius

sv. tack:) hoppas du får en fin helg!

2014-12-05 @ 17:43:53
URL: http://liborius.se
Postat av: mary

Klarade knappt inte att kolla på bilderna, HUR KAN MÄNNISKOR VA SÅ JÄVLA DUMMA ??! menar när man åker utomlands när man vill ge dom mat när man sitter vid en resturang , så kommer resturang ägaren ut och skäller ut en för man matar en hund som är mager som en sticka ! tårarna bara rann när jag läste ditt inlägg.. Det här måste stoppas ! jag vill bara åka dit och kunna rädda alla .. Urch ... fyfan . vad vi människor är hemska .. Det här är inte okej! Djur är ens bästa vän , alla hundar borde få ha ett KÄRLEKS FULLT HEM <3

2014-12-06 @ 03:06:52
URL: http://maryphoto.blogg.se
Postat av: Cassandra

Usch, stackars hundar! Bra skrivit dock, det är ett viktigt ämne.

2014-12-06 @ 15:27:36
URL: http://sensor.blogg.se
Postat av: Victoria

Tack så mycket ^^

2014-12-06 @ 15:43:53
URL: http://impalaa.blogg.se
Postat av: Lisa

Usch så fruktansvärt.. Förstår inte hur man kan behandla en så hjärtlig varelse så illa. De vrider sig i magen och hugger i hjärtat när man ser alla dessa hemska bilder.. Usch! :(

2014-12-07 @ 15:59:17
URL: http://www.lisabengtssons.com
Postat av: claes-göran olofsson

stackars hundar, jättebra att du tar upp detta, du har min största respekt

Svar: Vad roligt att inlägget uppskattades! Kände att jag ville sprida ett viktigt ämne som berör. Allt för att göra skillnad i den mån man kan. Hemskt att oskyldiga djur ska behöva lida på det sättet :(
Anna

2014-12-07 @ 17:20:29
Postat av: Josefine Hallgren

Fy vad hemska bilder.... :( Stackars djur!

2014-12-07 @ 19:13:19
URL: http://jjosefinehallgren.blogg.se/
Postat av: Ida Lindborg ♡

Så himla hemskt, förstår inte hur vissa människor tänker :(

2014-12-07 @ 19:52:34
URL: http://youknowiidaa.blogg.se/
Postat av: Ida Lindborg ♡

Sv: usch ja, så sant :'(
åh det ska jag hälsa henne, hon tackar säkert! :D

2014-12-08 @ 08:08:14
URL: http://youknowiidaa.blogg.se/
Postat av: Annie Bergström

stor tumme ner!!

2014-12-08 @ 19:02:15
URL: http://anniees.devote.se/
Postat av: Indra

Vad fin blogg du har!:)

2014-12-08 @ 19:49:21
URL: http://indrag.blogg.se
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Hoppas allt är bra:)

2014-12-09 @ 16:33:43
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Amanda Niclasson

Usch va hemskt det är med alla hundar som far illa! Riktigt bra skrivet.<3

2014-12-09 @ 19:21:07
URL: http://femtiotrekvm.blogg.se/
Postat av: VASKO

Jag själv vill hjälpa djur och kommer nog både bidra med pengar och ja, åka och hjälpa nån gång i framtiden. Djur är det viktigaste.

Vilken intressant nish hon har också, inte som alla andra fotografer som fotograferar en och samma sak.

SV: Tack så mycket! Glad jag blir :)

2014-12-09 @ 20:23:52
URL: http://vasko.blogg.se
Postat av: Ida Lindborg ♡

SV: hihi åh det var så lite så! :') gratulera ska man alltid göra :)

2014-12-09 @ 22:22:07
URL: http://youknowiidaa.blogg.se/
Postat av: Susanna

Usch, sånt är så hemskt! Förstår inte hur man kan skjuta ett djur i onödan sådär, känns så himla meningslöst och fruktansvärt :(

2014-12-11 @ 17:04:39
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: sannafotografier.com

Fy va hemskt! Jag gråter floder av att och läsa detta.

2014-12-18 @ 20:47:51
URL: http://sannafotografier.com/
Postat av: Elin karlsson

Så hemskt! Vilket bra inlägg du har skrivit :)
Gott nytt år!

2014-12-31 @ 19:32:40
URL: http://baraaeelin.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: