Follow    

          18 Februari 2015, 02:49

     Intervjuad av Netdoktor: Akne/Finnar ett stort problem för många

 
 
 
 
 
Kom i kontakt med redaktören för Netdoktor.se som önskade att få intervjua mig.
Anna-Cajsa fastnade för mitt inlägg kring självkänsla och hur skadad självbild man får i samband med finnar/akne. Vi talade om att det här är ett ämne som berör många. Dock är det långt ifrån alla som vågar tala högt om sina finnar. Oftast lever många med problemet i sin tysthet och låter det påverka vardagen och självkänslan negativt. Finnar är inget man pratar högt om har jag förstått. Hjälpen är inte alltid så lätt att hitta och kanske söker man inte den heller. Istället letar den drabbade efter tips och råd på nätet, för där får ingen veta på samma sätt. En anonymitet som också blir en slags trygghet i jakten på den stora räddningen. 
 
Det var väll lite därför jag ställde upp på den här intrevjun. Tänkte att det är en rolig upplevelse jag aldrig tidigare varit med om. Känns väldigt konstigt att se sig själv i en artikel på en känd hälsoportal, men också väldigt roligt. Jag är en tjej som älskar att skriva och förmedla texter av värde. Där jag kan få göra skillnad. Intrevjun med Anna-Cajsa skapade en möjlighet för mig att förmedla något betydelsefullt.
 
Det gyllene svaret har ingen och inte heller jag. Alla svarar på behandlingar så olika och jag tror att i flera av fallen rör det sig om något så simpelt om livsförändringar. Om jag kan ge råd som leder till en liten förändring på vägen, är det för mig en glädje och steg i rätt riktning. Jag har svarat bra på den behandling av hudvårdsprodukter jag idag använder. I efterhand så ser jag också att min hantering av make up, hygien, stress och kosthållning har gett det hela en stor skjuts på vägen. Det finns inga bevis på att kosten påverkar hudens hälsa och man tror inte heller att finnar/akne har med hygien att göra. Själv tror jag att oavsett den informationen, så har det ett samband. Jag ser ett mönster hos både mig själv och andra som tycks hänga ihop. För mig känns det som en självklarhet att hudvård och kost också syns i kroppens mående. Där räknas givetvis hyn i ansiktet in. Hur kroppen lever, formar den också därefter. Givetvis sker också föränding i kroppen vi inte alltid kan styra över. Mycket tror jag däremot går att tygla på egen hand. I dagens samhälle är inte kroppen något vi behandlar ömt. Mycket påfrestar oss dagligen. 
 
För mig är det också viktigt att poängtera behovet av hjälp. Finnar har vi alla haft någon gång livet. Det är absolut inget man ska skämmas över eller som anses vara konstigt när man tänker efter. Samtidigt ska finnar inte vara ett obegränsat problem. När självkänslan far illa, vardagen påverkas negativt och finnarna tenderar att ge mer smärta än livskvalitet. Då må hjälpen vara ett faktum. Precis som att man inte bör skämmas över sina problem, bör man inte heller skrämmas över att ta till de medel som krävs. Man ska ju inte tvingas må dåligt, bara för att man lever i acceptansen av sina problem.
 
Läs hela intervjun ---> här.9 KOMMENTARER
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Men så kul att bli intervjuad:)

2015-02-18 @ 17:31:57
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Cassandra

Fin blogg du har :)

2015-02-18 @ 20:23:08
URL: http://sensor.blogg.se
Postat av: Maria

vad bra att ämnet tas upp :)

Svar: vad roligt att det uppskattas ❤
Anna

2015-02-19 @ 09:41:34
URL: http://fashionstars.blogg.se
Postat av: Beauty Couture | Enisa

Bra inlägg =)

Svar: Tack så mycket!Vad roligt att det uppskattas :)
Anna

2015-02-19 @ 21:27:16
URL: http://www.beautycouture.se/
Postat av: Josefine

Vad roligt att bli intervjuad! :) och så bra att problem tas upp.

Svar: Det var en ny upplevelse som jag aldrig trodde att jag skulle få göra. Riktigt roligt!Härligt att det gillas :)
Anna

2015-02-20 @ 08:55:51
URL: http://dylanjosefine.se
Postat av: Isabelle Olofsson

SVAR: Tack så mycket!

Vad starkt av dig att berätta så öppet om dig själv i en intervju! Hoppas du får en underbar fredagskväll! KRAM!

Svar: Tack så mycket för dina fina ord!Önskar dig en härlig kväll och fortsättning på helgen ❤
Anna

2015-02-20 @ 16:38:58
URL: http://isabelleolofsson.se/
Postat av: Alicia

Häftigt att vara med i en intervju!

Svar: Det var minst sagt en rolig upplevelse :)
Anna

2015-02-20 @ 19:47:26
URL: http://alisve.blogg.se
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Kul med en intervju! :)

Svar: Det var första gången! Så tänkte att det kunde vara en rolig upplevelse och samtidigt roligt att kunna nå ut till dem som känner igen sig :)
Anna

2015-05-01 @ 23:56:25
URL: http://evahle.se
Postat av: MY VESTLUND '

nej usch vad tråkigt! jag tror helt att akne och kost/välmående spelar in. När jag är sjukt stressad och mår dåligt psykiskt så syns kommer det finnar... (Dock så ska jag inte klaga för jag har ingen akne!)

Hoppas du får rätt hjälp med dina problem och får ett bra resultat efter behandlingarna. Man ska inte behöva må dåligt pågrund av något man inte kan göra något åt.

Må väl! Kram

Svar: jag hade aldrig problem med finnar tidigare jag heller. detta var något som blev ett problem senare i livet. för mig är det som natt och dag. från att knappt veta vad är finne är till att plågas av dem. idag har det blivit bättre, men det kan komma i perioder. jag märker att det hänger ihop med kost, stress, hormonellt, felaktig hudvård och krämer. det är då som det kan börja.
tack för dina vänliga ord.
kram ♥
Anna

2015-05-28 @ 18:19:07
URL: http://WWW.MYVESTLUND.SE


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: