Follow      

          24 Januari 2015, 21:58

     Tjugondedag jul/knut: Julen städas bort

 
Åhlens fina juldekoration. Nordiska kompaniet (NK) är kända för sina kreativa och tjusiga skyltfönster. Står alltid mängder med människor och trängs för att skåda figurer och vinterlandskap i rörelse. Blinkande lampor och glitter dras det inte heller ned på. Jag har varit dålig på att fota dessa kreationer, men jag ska faktiskt lägga det på minnet och se till att fånga några foton på det till nästa jul. Inte så konstigt heller när hela julen blev en ända röra för mig. Högtider och känslostormar hör inte riktigt ihop. Man får vara glad om man får ihop vardag och festligheter överhuvudtaget. Kan inte minnas att Åhlens sattsat stort på sina juldekorationer, men i år stannade jag till lite extra vid deras fönsterdekorationer. 
 
 
Här hemma blev julpyntet väldigt kortlivat. Kändes lite extra tungt när tjugondedag knut bestämt strök under på att nu måste granen ut. Även om jag ville dra ut på det lite extra när sjukhusvistelser resulterat i julstök dagen innan själva aftonen. Tjugondedag knut faller in 13 januari och motsvarar tjugo dagar efter julafton. Dagen enligt tradition som anses vara slutet på julhögtiden. Vi var faktiskt ganska exakta med detta och det kändes lagom för att paketera pyntet i kartonger för sin vila inför nästa tillfälle. Kan tycka att många är lite för snabba med att städa bort julen. Nyåret hör till julen och så även dekorationer. I början på januari är det lite mer upp till var och en kan tyckas. Själv följer jag traditioner, så traditionsenlig som jag är. Precis som med allt annat ska man njuta av ögonblicken medans man ännu kan. Vi lever här och nu. Vad framtiden har att erbjuda vet ingen och det som skett kan ingen förändra. Det enda vi kan styra är nuet.
 
På innegården står ännu gårdsgranen kvar och sprider sitt sken i ett snöigt Narnia. Så vackert och rofyllt att blicka ut genom fönstret mot det sagolika vinterlandskapet. Tjocka lager med snö på barriga grenar som täcker granen i en ny vit klädsel.

          23 Januari 2015, 05:23

     Bilder från julfirandet 2014

 
Drygt en månad har passerat sedan familjer samlades, måltider förtärdes och julklappar slets upp.
Det må vara uttjatat, men tiden rusar iväg. Njut av varje ögonblick och sug in så mycket av intrycken ni kan. Medans det ännu är möjligt. 
 
Vi hade tur som fick en jul. Det hängde på en skör tråd. Två dagar innan firandet lämnade min mormor livet efter flera dagar kamp. Trots sorgen kunde alla trots allt dela värme och glädje. En julafton så lik alla andra, men ändå inte. Traditionerna följde samma mönster, men känslorna gick i dalar och toppar. 
 
Det bästa av allt var nog att mormor fanns med oss. Jag både kände och såg det. Hur tveksamt och märkligt det än må vara, så har jag fått tecken. Händelser som fått mig att stanna upp och känslor av en närvaro jag aldrig tidigare upplevt. Både mormor och morfar lovade mig att den dagen de lämnar, ska de ännu finnas vid min sida. Jag ville så gärna få bevis på detta. Med all säkerhet är det precis vad jag fått ♥

          20 Januari 2015, 05:25

     Beauty Coutures julkalender - Vinst från Mildh - Wet n wild

 
Bloggosfärens julkalendrar 2014 överraskade mer än vanligt.
Tur är väl inte min starkaste sida. Men visst händer det ibland. Tvåtusenfjorton avslutades i sorgens tecken och så startade även det nya året. För mig är december fylld av festligheter och familjärt umgänge, men min mormors bortgång kom att skaka om oss alla rejält. Inget kan läka förlusten av min mormor, även om jag kan lära mig att leva med acceptansen av livets gång. Dock kom decembers alla presenter och gåvor att glädja även ett hjärta som blöder. Trodde aldrig att jag skulle vinna en julkalender i bloggvärlden. Särskilt inte med så många tävlande. Vunnit har jag gjort, men julkalendrarna är så mycket mer uppmärksammade. Tror ni inte att jag fick gnida mig i ögonen både en och två gånger när jag lyckades vinna två luckor. Andra vinsten meddelades mig precis när jag lämnade Danderyds sjukhus efter att mormor tagit sitt sista andetag. Det kom som ett plåster på såret. Jag vet så väl att hon hade ett finger med i spelet och attans var glad hon borde vara för min skull. Hon var alltid så stolt över mig.
 
Första vinsten bestod av ett sminkkit från Wet n Wild, sänt av Mildh. Fick ett handskrivet kort med gratulation, julönskningar och en nyårshälsning. Paketet öppnades vid mormors sjukhussäng så att hon fick närvara, även om hon mest sov tungt. I paketet fanns...
 
Wet n Wild color icon glitter single brass, guld E3522 och silver E3532
Glitterögonskuggor i silver och guld. Perfekt till jul och nyår, liksom andra festliga sammanhang. Ger ett skarpt och hållbart resultat utan att kladda. Betyg 5/5.
Wet n Wild eyes mega liner liquid eyeliner, black sparkle E860
Ger en rak och tydlig linje med en spets som applicerar utan svårigheter. Dock upplever jag att eyelinern klumpar sig och lätt kladdar ut med någon fördröjd torktid. Betyg 2/5.
Wet n Wild eyes mascara XXL lash, carbon black
En mascara som ger både volym och längd. Därav bärs namnet upp med värdighet. Tyvärr torkar den lätt ut och håller inte hela dagen. Mot kvällen blir alltid undre fransraden svärtad. Betyg 2/5.
Wet n Wild lips juicy SPF 15 lip balm, rasberry E281C
Läppbalsam som ger en mörkrosa nyans. Känns mjuk på läpparna och ger en fin färg. Hallondoften är lite av en besvikelse, då den må vara så svag att det bryter av mot en plastaktig doft. Annars vill jag ge ett plus i kanten för den generösa mängden och solskyddsfaktorn. Betyg 4/5.
 
Tack Enisa och Mildh för vinsten!

          12 Januari 2015, 18:41

     Idag är det din dag Milo - Grattis på tre års dagen!

 
Idag fyller våran lilla gris tre år.
Stora killen nu med sina tjugoåtta kattår. När jag hämtade hem Milo var han bara en busig kattunge. Idag har han vuxit sig näst intill jämngammal med sin husse och matte. Tiden den flyr likt alltid och varje gång kommer insikten som en käftsmäll i ansiktet. Dagarna är dyrbara och dem måste vi ta till vara på. Det är något jag ständigt försöker påminna mig själv om. 
 
Grattis Milo på din stora dag!
Älskar dig min prins ♥

          08 Januari 2015, 02:47

     Självkänsla: "Jag har också upplevt de lidande som finnar kan orsaka"

 
 
Finnar är inget som drabbar mig. 
Min hy har alltid varit perfekt. Komplimangerna har varit många över den mjuka och fina porslinshy jag stolt burit upp. Haft svårt att föreställa mig hur finnar och akne kan bli ett problem för så många.
 
En dag skulle även jag förstå vilket helvete finnar kan skapa. Jag skäms för att tala om detta och jag känner att min stolthet sjunker likt en tegelsten i havet. Min hy som alltid varit perfektion. Kände mig äcklig och ful. Frågade mig själv vad som var så fel gång på gång. Min erfarenhet säger mig att det finns dem som har det värre. För min del började det mest som vanliga finnar och de spred sig i hela ansiktet. Det var aldrig på tal om gigantiska varbölder, så akne kunde det ju knappast vara. Hoppades så att hygien var en orsak, även om det sägs annat. Nämligen att det inte har med renlighet att göra. Studerade min hudvård och mitt sätt att hantera make-up. Insåg snabbt hur mycket det faktiskt kan påverka hudens hälsa. När jag pluggade hygienhållning, så väcktes min uppmärksamhet och mitt tänk på ett nytt sätt. Jag tror att många inte tänker på hur viktigt hygien är och hur dålig materialhantering påverkar smittspridning. Kan inte föreställa mig att det skulle vara sunt för huden. Smink tycks också ha en förmåga att täppa igen porerna. Därför är en noga rengöring väldigt avgörande för hur din hud mår.
 
Finnar och akne kan förstöra både psyke och vardag. Fick ständiga kämpa för att dölja spåren i lager av smink. Vågade inte visa mig utanför dörren utan spackel och hatade att visa mig utan make-up för sambon. Vet inte hur många gånger han bad mig sluta med sminket. Det var inte ett tänkbart alternativ så länge mitt face såg ut som andra världskriget. Trodde alltid att människor inspekterade mitt ansikte och tyckte illa om mig. Kände en ständig osäkerhet inför pojkvännen, att han skulle äcklas av mig. Även om han aldrig tänkte på det och älskar mig för den jag är. Drog mig undan från människor och umgicks med närstående så lite som möjligt. För många är finnar och akne förknippat med smärta och sveda. Något jag fått utstå vid flera tillfällen. Osäkerheten fanns där och det växte hela tiden. Bar på en börda inom mig av hopplöshet. När skulle den onda cirkeln brytas? Vad skulle jag göra för att hitta tillbaka till mig själv?  Det är en tung kedja av känslor. Tillståndet, förstörd självkänsla och hopplösheten inför framtiden påverkar alla negativt för livskvaliten.
 
Min hygienhållning gjorde stor skillnad, men problemet var långt i från borta. Kanske var det inte illa nog för att gå under aknedomen och inte heller milt nog för att enbart kallas finnar. Formen på dem var enklare, men mängden desto större. Det ville aldrig ta slut. Började smått misstänka att jag kanske gjort min hud sjuk med denna misshandel jag utsatt mitt ansiktets skyddsbarriär för. Provade många produkter utan resultat. Tror inte jag är ensam om detta. Det önskade resultaten uteblev eller förvärrades istället. Tids nog hittade jag en behandling som fungerade för mig. En kombination av hygienhållning, rätt hudvård och bra produkter gav den förändring jag så länge kämpat för. Jag tror även att stress och hälsa har en inverkan då det kan påverka det hormonella i kroppen. Hur min hygienhållning ser ut och vilka produkter som används är något jag tänkt dela med mig utav framöver. Dock vill jag göra tummen upp för stjärnan i badrumsskåpet - Basiron.
 
Basiron är en aknebehandlingen som finns receptfritt på apoteket. Den verkar genom att torka ut och förebygga det drabbade områdena. Akne är ett tillstånd som växer bort med tiden och kan drabba både ungdomar och vuxna. Krämen tar därför inte bort aknen, men behandlar de drabbade områdena tills det läker ut av sig själv. Akne innebär att talgkörtlar under huden blir inflammerade och öppningen proppas igen. Bensoylperoxid är det verksamma ämnet i Basiron och agerar bakteriedödande på aknebakterien. Ämnet verkar också avfjällande och motverkar pormaskar, genom att lösa upp det överskott av hornämne som täpper igen talgsäckarna. Det kan ta flera veckor innan märkbar skillnad uppstår.
 
Min hy är ännu rödflammig efter irritationer och de sår jag åsamkat mig själv. Jag kan däremot se att min läkning gör framsteg och att rodnader bleknar. Ärr har jag haft turen att slippa helt i samband med bra läkkött. Min hy har börjat återgå till sitt normala tillstånd igen. Varje dag innebär ett steg närmare den friska hy jag en gång bar upp och det känns som att en sten har släppt från mitt bröst. Jag älskar Basiron och applicerar krämen fortsättningsvis om någon enstaka finne skulle uppstå rent natuligt. Det fungerar verkligen på dem också.
 
Jag tror att läkningen ligger i både acceptans och egenvård. En process som krävs för att uppnå trivsel psykiskt och fysiskt. Givetvis är inte egenvård den enda lösningen. Det är viktigt att må bra med sig själv under tiden. Du är inte ensam om att ha problemhy och vulkaner i ansiktet. Även det onaturliga kan vara mer naturligt än vad du tror. Vi kan sträva efter förändring och bättring. Men tills dess är det som de må vara. Det är ju trots allt bara prickar.
 
Kom ihåg att alla är vi olika och därför svarar inte varje behandling med samma resultat. Det är viktigt att hitta sin egen väg och att rådfråga experthjälp om problemet kvarstår eller förvärras.

          04 Januari 2015, 05:53

     Nyårsafton 2015 - Gott nytt år!

 
Gott nytt år och god fortsättning på 2015
Hoppas att ni välkomnat det nya året i nära och käras sällskap. Där glädje har delats och goda minnen skapats. Att ni varit starka nog att kunna hantera alkoholen med respekt. Något som många sällan tycks lära sig. 
 
Min nyårsafton har varit fantastisk. Jag och min stora kärlek har ännu en gång vuxit oss starkare som partners. Jag inser verkligen hur rätt det är mellan oss, för varje utvecklingsfas i med- och motgång vi tar oss igenom. Middagen tillagades av min mästerkock till sambo. Den klassiska köttbiten med tillbehör. Kvällen spenderades senare hemma hos vännerna Jimmy och Maria som dukat upp med räksnittar, godis och en underbar dessert. Efterrätten hade plockvis packeterats av Marias bonuspappa som arbetar på Östermalms saluhall. Frukt och bär toppat med grädde. Smaksatt med vit choklad och konjak. Recepten skapar han på egen hand och därför må de vara hemliga. Min önskan om att göra egna varianter blev plötsligt en utmaning. Tolvslaget skålades in med lyxig champange på takterassen, belägen med en utsickt över Stockholm. Magisk känsla när färgspelen brer ut sig över staden och den enorma himlen som hänger mörk i skyn.
 
Jag önskar er alla ett nytt år med nya möjligheter och härliga upplevelser att bära med på livsresan. Där svårigheter må vara sällsynt, men nödvändigtvis lärorika.