Follow    

          16 Juni 2015, 01:53

     Ordning och reda - Städa smart

 
För många är städning ett nödvändigt ont. Dammråttorna ska bort och skåpen måste rensas. För mig är renhållning av allmänna ytor ett återkommande projekt. Damm, smulor och smuts letar sig fram snabbare än man kan ana. Rensning bland prylar och bråte är mer ett antagande som går i perioder. Så även grovstäd som tar längre tid. Städredskapen står lätt redo, men motivationen infinner sig sällan. Det finns dem som har städning som hobby och jag hör inte till den kategorin. Energin försvinner snabbt och resten går enbart per automatik för att jag måste få det gjort.
 
 
Vill man förbättra sin inställning till städningen gör man klokt i att hitta sina knep för att underlätta i arbetet och göra processen roligare. Något som alltid gör mig glad och lämnar en positiv energifylld känsla i kroppen är musik. Ljuva toner kan verkligen påverka sinnestämningen. Inställningen till de man tar sig för är väldigt avgörande. Istället för att tänka negativt, så försöker jag använda mig utav positiva tankar som gör stor skillnad på både motivation och prestation. För mig är det viktigt att lägga min städtid inför helgen och lediga dagar. Det för att skapa en positiv förväntan av att få spendera sin lediga tid i ett rent och fint hem. För mig är det väldigt lockande och späder på mysfaktorn desto mera. Ledig tid använder jag gärna till större projekt som utrensning och skrubb att hårt smutsade områden. Sådant som kräver mer tid och planering. Jag har alltid haft svårt för att slänga och idag kan jag se på det hela med andra ögon. Det blir ju faktiskt finare och enklare att navigera bland förmålen när det är ordning. Bort med gammalt, trasigt och inte längre brukbart. Lättnande infinner sig snabbt när man enbart har sådant man använder till hands. Man får liksom mersmak när man väl kommit igång. Vem vill inte ha det fint omkring sig? Jag har också börjat fastna för städtips och älskar husmorsknep. Jag och sambon har dels lärt oss putsa silver med enabrt produkter ur skafferiet. Hur coolt är inte det!? Städning med enkla medel som också värnar om miljön är absolut det bästa.
 
Vem som helst kan få ett renare hem roligt och effektivt.4 KOMMENTARER
Postat av: Life of Johanna

Städa är rätt kul tycker jag :)

Svar: Det varierar. Beror helt på vad man städar.Alltid roligt när det blir fint dock :)
Anna

2015-06-20 @ 19:55:03
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Life of Johanna

Ja midsommar var mysigt :)

Svar:
Anna

2015-06-23 @ 10:59:48
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Brownsugar

Bra inlägg =D

Svar: Tack! Vad roligt att inlägget uppskattas :)
Anna

2015-07-20 @ 00:03:11
URL: http://brownsugar.se
Postat av: Moa Persson

Jag tycker det är kul att städa, eller iallafall när man har motivationen för de ;)

Svar: Det har du helt rätt i! Sedan är ju vissa städområden roligare och andra tråkigare. Beror helt på vad man tar sig för ;)
Anna

2015-07-29 @ 22:50:35
URL: http://photomp.blogg.se/


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: