Follow      

          31 Augusti 2016, 02:47

     Hälsoindex - Motionera dig mot en smartare ekonomi

 
 
 
Vad är hälsa för dig? Jag har aldrig trott på svart eller vitt. För mig är lagom alltid bäst. Där balans bör hittas. Skulle jag äta dåligt i stora mängder, skulle min kropp må därefter. Att leva enbart på grönsaker är nog inte heller hållbart i längden. För mig är det viktigt att kunna leva sunt och njuta av det goda ibland. När tillfällen känns rätt så att säga. Kropp och själ måste finna båda finna en harmoni.
 
Detsamma med motionen. Hur många har inte börjat träna med nystart i början på veckodagar och till årsskiften. Sedan har motivationen dalat och tiden pressat. Man får liksom inte till det. Mitt i allt gäller det också att hitta sin grej. För vi alla fungerar olika och vardagen är inte densamma för mellan varje individ. Perioder utan träning sätter spår på både kropp och kondition. Men jag har också sabbat lusten, orken och kroppen när jag går ut allt för hårt. Även här är lagom ett faktum och att välja det man trivs med en viktig del för att det ska fungera i längden.
 
Jag tänkte tipsa om en ny sida jag klickade in mig på. Här listas tio olika motionsformer. På så sätt jämförs vilken motionstyp som ger mest kaloriförbrukning för pengarna. Poängen med detta index, är att göra ekonomin smartare. Där man får ut mest nytta, för minst konstnad om så önskas. Annars fungerar det lika väl som en vägledning mot den hälsosammare livsstil som ger mest nöje för pengarna. Det vill säga, det som passar dig bäst. Oavsett pris eller önskat upplägg mot en sundare livsstil.

          31 Augusti 2016, 02:07

     Säkerhetslösningar - Steget mot en tryggare tillvaro

 

Man brukar säga att det var bättre förr. Det är med blandade känslor, jag till en viss del kan hålla med. I min värld är väl inget direkt svart eller vitt. Allt beror ju främst på situationen och kan ses ur olika perspektiv. Samhället är i ständig utveckling. Likaså möts vi många gånger med missnöje. Jag tänker att inte enbart allt går från det bra till det bättre. Utan också att det går upp och ned, format efter det aktuella läget.

 

Idag kan jag känna att oroligheterna i samhället ökar. Människor lever under stress och press. Samhällsklyftorna skiljer sig allt mer åt i levnadsstandard och människors trygghet är inte alltid enligt samma förutsättningar. Något säger mig att detta i sin tur får våldet och kriminaliteten att öka.

 

Jag har alltid haft ett starkt självförtroende när jag rör mig i det offentliga. Om inte ännu mer i hemmet. Dock kan jag inte låta bli att känna obehag vart jag än befinner mig numera. Dubbelkollar att ytterdörren är låst, extra vaksam på människorna omkring mig och går aldrig på obemannade platser. Numera är förövarna listiga. De vet precis hur tillvägagångssättet ska te sig och det världen bli allt mer rå för var dag som går.

 

Jag bor i ett ganska så lugnt område. Även om ungdomarna tycks härja enstaka tillfällen. Mest handlar det då om mindre skadegörelser. Trots detta skaffade jag en säkerhetsdörr med polislås. Jag måste säga att det är ändå en garanti och en trygghet som må värd varje krona. Många i bostadsområdet önskade likande dörr som mig, men jag måste säga att jag trodde betydligt fler skulle införskaffa säkrethetsdörr mer än vad som syns i nuläget. Anledningen till att jag tog det beslutet, var dels borttappade hemnycklar som tack och lov dök upp igen. Det var illa nog alla extra nycklar på samma knippa. Så gör inte det misstaget som jag gjorde. Tur i oturen med andra ord. Även en gammal inbrottsskada på tidigare dörr, blev också en orsak till polislås på nya dörren. Många grannar har trädörr med ett lås. Medans min har både över- och underlås i ett matieral så hårt att ingen bör kunna ta sig igenom.

 

För många kan säkerhet se olika ut. Allt från säkerhetsdörrar till larm av olika slag.

 

Att skydda sitt hem, sina ägodelar och främst sig själv är en god investering. Något ingen kommer ångra när faran väl är framme.