Follow    

          31 Augusti 2016, 02:07

     Säkerhetslösningar - Steget mot en tryggare tillvaro

 

Man brukar säga att det var bättre förr. Det är med blandade känslor, jag till en viss del kan hålla med. I min värld är väl inget direkt svart eller vitt. Allt beror ju främst på situationen och kan ses ur olika perspektiv. Samhället är i ständig utveckling. Likaså möts vi många gånger med missnöje. Jag tänker att inte enbart allt går från det bra till det bättre. Utan också att det går upp och ned, format efter det aktuella läget.

 

Idag kan jag känna att oroligheterna i samhället ökar. Människor lever under stress och press. Samhällsklyftorna skiljer sig allt mer åt i levnadsstandard och människors trygghet är inte alltid enligt samma förutsättningar. Något säger mig att detta i sin tur får våldet och kriminaliteten att öka.

 

Jag har alltid haft ett starkt självförtroende när jag rör mig i det offentliga. Om inte ännu mer i hemmet. Dock kan jag inte låta bli att känna obehag vart jag än befinner mig numera. Dubbelkollar att ytterdörren är låst, extra vaksam på människorna omkring mig och går aldrig på obemannade platser. Numera är förövarna listiga. De vet precis hur tillvägagångssättet ska te sig och det världen bli allt mer rå för var dag som går.

 

Jag bor i ett ganska så lugnt område. Även om ungdomarna tycks härja enstaka tillfällen. Mest handlar det då om mindre skadegörelser. Trots detta skaffade jag en säkerhetsdörr med polislås. Jag måste säga att det är ändå en garanti och en trygghet som må värd varje krona. Många i bostadsområdet önskade likande dörr som mig, men jag måste säga att jag trodde betydligt fler skulle införskaffa säkrethetsdörr mer än vad som syns i nuläget. Anledningen till att jag tog det beslutet, var dels borttappade hemnycklar som tack och lov dök upp igen. Det var illa nog alla extra nycklar på samma knippa. Så gör inte det misstaget som jag gjorde. Tur i oturen med andra ord. Även en gammal inbrottsskada på tidigare dörr, blev också en orsak till polislås på nya dörren. Många grannar har trädörr med ett lås. Medans min har både över- och underlås i ett matieral så hårt att ingen bör kunna ta sig igenom.

 

För många kan säkerhet se olika ut. Allt från säkerhetsdörrar till larm av olika slag.

 

Att skydda sitt hem, sina ägodelar och främst sig själv är en god investering. Något ingen kommer ångra när faran väl är framme.
0 KOMMENTARER


Kommentera här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: